Ma, itt Athénban, amikor jöttem hazafele a strandról, direkt néztem a gázolajárakat. 1,30-1,40 között van. Itt a varosban és általában Görögországban általában a BP a legdrágább. Na ott sosem tankolok...
Kiértem Lefkadára,reggel Ásotthalomnál 7,20-kor 5 autó volt előttem 25 perc volt
a lényeg Macedon kapuk,60-80-60 dénár, mindenütt ki van írva euróban,1,5-1,5-1,5.
első kapuban 5 eurt beadtam 3,5 eur vissza,az elektronikus ártáblán is a fizetőezköznek megfelelő kiírással görög díjak nem változtak Lefkadáig 1,2--2,4--2,4--alagút3,00eur.
Szerintem erősen függ attól, hogy honnan indulsz, melyik mekkora kerülő. A másik kérdés, hogy mikorra érnél Ásotthalomra, mert arra még nem született válasz, hogy mi történik azokkal akik beállnak a sorba "hivatali időben", de nem kerülnek sorra. Gyanítom, hogy fél hét után beállni nem szerencsés.
Mikor voltunk nálatok múlt héten mondtam, hogy mi Tompa felé megyünk, szerintem nektek is jó lehet. Én utána számoltam nekünk Kecskemétről (szerintem nektek is) az tűnik a legjobbnak. Így persze nem kell magyar oldalon 10 napos díjat fizetni azért a 80 km-ért... nekünk meg amúgy se férne bele a matricába az oda vissza út. Persze Tompa mellett szólt nekem az is, hogy azt az utat ismerem, sokat járok arra, de ti tudjátok. A határtól 20 km a szerb pálya, igaz szinte végig 50-es tábla van már Szabadka előtt. (most voltunk pár hete piacon). Jó utat nektek, ha addig nem találkoznánk!
Toni | #220468 | 2014-07-14 11:23:22 | Válasz a #220455. hsz-ra
Inkább Tompa,nem csuk be 7-kor,Szabadkán pedig nincs ilyenkor forgalom.Ugyanebben az
időben a mult héten Ásotthalomnál 30 autó várt a kilépésre.
Tartok tőle, hogy Ásotthalom is felejtős lesz a csúcs időszakokban. Mivel ez a legjobb alternatíva elég sokan választják, az áteresztőképessége pedig kicsi. Úgy tűnik, hogy ha gond van Röszkén, akkor itt is! Nekünk Ásotthalom + 0.5 óra, Tompa pedig 1. Ha már kerülök, akkor lehet jobb egyből Tompa, ráadásul még Ásotthalom is elvesz a tompai forgalomból.
Toni | #220472 | 2014-07-14 11:47:36 | Válasz a #220470. hsz-ra
Esetleg alternativa lehet még a Bácsalmás-Bajmok kisátkelő is aki NyM-ról jön.Ott nincs semilyen forgalom,csak a vajdasági oldalon kell többet menni helyi utakon az autópályáig.
Szia!
Mi kettő körül akarunk indulni Fehérvárról.
Viszont valószínűleg meg fogunk állni éjjel aludni pár órára és így érkezünk reggel 8-9 körül Kathisma-ra.