Sziasztok! Egy is tanácsot szeretnék kérni....
Mivel most megyünk először autóval Sartira, eddig busszal mentünk ezért
nem tudom,hogy az ételeket bátran átvihetjük a határokon?
Semmi különleges dolog nincsen, ásványvizek, lekvárok, vajak, kolbi stb...
hogy ne mindent kint kelljen megvenni...no meg dobozos sörök, energia italok.....
Lehet ezeket vinni?-nehogy lekapcsoljanak a határokon minket....
Köszi előre is a segítséget!
Elvileg tőkehúsokat nem lehet kivinni, de gyakorlatilag a kutya sem ellenőrzi mit viszel ki ha Görögországban útközben láttok Lidl-t vagy a szállásotokhoz közel akkor ezeket hazai áron is megveheted (ásványvíz hatos karton 1.3 €)
Az autóval utazás előnyei meglehet pakolni az autót csurig nem szól bele senki mit és mennyit vihetsz
Most azt írja a rendőrség honlapja, hogy reggel 8 óta "megszűnt a torlódás Röszkén, mindkét irányban folyamatos a forgalom". Nem tudom, hogy hihetünk-e az információnak? Mindenesetre megpróbáljuk
Sziasztok!
Pénteken délután indultunk Debrecenből Sartiba. Reggel felhívtam a szegedi határrendészetet, ahol azt mondták, hogy délután Röszke felé semmiképp ne induljunk el, mert ott már 2-3 óra a várakozás. Valamelyik kishatárátkelőt válasszuk inkább, ahová legalább negyed órával a zárás előtt érjünk oda. Így Ásotthalmot céloztuk meg, fél 6-ra értünk oda, a sor két kilométeres volt... Újra hívtam a szegedi határrendészetet, ahol azt mondták, hogy Ásotthalomnál pillanatnyilag két óra a várakozás, már ne is álljunk be a sorba, mert nem érünk át hét óráig és a szerbek rendszere 7 után nem enged át senkit. Menjünk egy másik átkelőhöz, Tompánál nincs várakozás és Röszkénél is csak 1 óra... Tompánál mentünk át, 5-6 kocsi volt előttünk és semmi várakozás. Egyébként Ásotthalomnál egyébként egy csomó osztrák rendszámú autó állt sorba.
Hát, szűrjön le az esetből mindenki olyan tanulságot, amilyet tud...
Tegnap este 10-kor indultunk Kispestről, éjjel negyed 1 körül voltunk Tompánál, 3-4 autó volt, 15 perc volt az átkelés.
A szerb határokon kis torlódás volt, de igyekeztek és kb 15 perc, a macedónoknál nagyobb toródás és fél óra.
A görög határon nem kellett várakozni és nem kértek semmit, azonnal engedtek tovább.
Tegnap este 10-kor indultunk Kispestről, éjjel negyed 1 körül voltunk Tompánál, 3-4 autó volt, 15 perc volt az átkelés.
A szerb határokon kis torlódás volt, de igyekeztek és kb 15 perc, a macedónoknál nagyobb toródás és fél óra.
A görög határon nem kellett várakozni és nem kértek semmit, azonnal engedtek tovább.
Sziasztok! Ma éjszaka mi is hazaértünk. A már sokszor leírt tereléseken kívül semmi említésre méltó nem történt. Határokon kapuknál minimális/semmi várakozás. Hogy jót is írjak Röszkéről: kb. 25 autó állt soronként, de max. 20 perc alatt kiszórták. Dupla csapat ellenőrzött, és pörögtek is.
Örülök hogy szerencsésen megjöttetek, bár gondolom maradtatok volna még
Figyelmesen olvastam a fórumos beszélgetésiteket, azért azt nem értettem, hogy ennyi idő alatt hogy nem tudtatok összefutni a többiekkel Motorcsónakozás jól sikerült?
Egy rövid beszámoló: Oda éjjel. Vissza nappal
Útvonal: Kecskemét-Soltvadkert-Tompa-Szabadka-E75-Sarti. (Ezek után soha Röszke. +2km a difi)
Odafele semmi élménydús, csak a Szerb pálya leterelés, de jól ki van táblázva, értelmezhető és el nem téveszthető SKOPJE-t kell követni csak. Kapuk 2-2 autó előttünk mindenütt. Kivéve Görög belépés 2x30 autó 2 sorban....... Pfffffff. Kepkypa tanácsára félig-meddig bepróbálkoztam. Kidugtam az orrát a lezárt kapu felé nézve, és a lám csodát, az ott járkáló őr, már intett is. (Magyarszka és mutatott a lezárt kapuhoz.) 3 autóval voltunk, és lőttünk is mire odagurultunk nyílt a sorompó s go...... Mecedonia utolsó város Gevgelija amit emlegetni szoktam a pálya melletti lehajtó OXTA kút 1,12 a Diesel, máshol láttam 1,2 - 1,25 is!!!! Görögben minden ok.
Viszont visszafele: Gevgelija újra tele. Macedon pálya visszfele oldala gatya! soxor a 120 csak 80 mertem jönni. Életveszélyes sok helyen a hídépítéseknél amik egymás után jönnek. Sehol sem kell megállni csak útszűkület de a 30 KM/h nagyon durva. 20 cm mély gödrök, a betonvas végei vízszintesen állnak ki a kátyú széléből amit úgy tudsz elkerülni, hogy az egyik kereket beleteszed a hiányzó aknaszem miatti 20x20 cm-es vízelvezető aknába. Ezt leszámítva. szerb tuti jó. Belgrádon át 21 perc. Fontos a második lehajtón kell lemenni, ahol nem csak NOVI SAD van kiírva hanem BP. is Ahoyg itt mások is mondták. Ne adjátok fel mert sokat kell menni attól ahol a GPS már rá is terelne, de tovább és ott az új lehajtó. E75 Subot+Istok lehajtó. Szabadka ODA vissza 10-12 perc volt. Tompa senki.
ÜDV.
L.
Gabiékkal összejött, végül is 3-ból 1. Illetve 1.5, mert Koriékkal azért láttuk egymást!
Nagyon elterül a falu, mindenki kocsival jár, sok helyen lehet strandolni, nem könnyű véletlenül összefutni.
Nyilván az akarattal is baj volt, mert ha igazán akartuk volna összejön...
Különben tényleg furcsa, de visszafelé sokkal rosszabb az autópálya, főleg a Macedónoknál, de a Szerbeknél is!
Nekem Igo Primo 2.4-es van a navimon,direkt frissítettem az út előtt, Belgrádon is tökéletesen vitt át, nem kevert be rossz helyre.
Teljesen jól végig lehet menni a városon, csak a Dobanovcei lehajtót kell oda és visszafelé is használni!
Sziasztok!
Egyik munkahelyemet feladtam, így relatíva több időm lett , mondom fizet a fene a GPS térkép frissítésért (2009-ben vettem, azóta az eredeti térképek vannak rajta). Letöltögettem pár térképcsomagot, és egyenként elkezdtem kicserélni őket természetesen a megfelelő kiterjesztéssel. És láss csodát, működik:) Macedónia nem is volt rajta, tettem rá egy 2013-ast, gyors próba beírtam: Skopje, és jó. Ráadásul gazdaságosra van állítva, és így Belgrádot a városon keresztül navigálja ahogy néztem, a megfelelő lehajtókon:) Persze tábla alapján akarok menni, de szeretem ha megy a GPS is, és ha legalább megközelítőleg valós adatokat mutat, mert engem az is ébren tart, hogy a GPS+kocsi+óra alapján számolgatok menet közben. ÁÁÁ már csak 2és fél hét Aki éppen úton van, annak jó nyaralást, aki most készül jó izgulást:)
Sziasztok!
Én júniusban egy kb. 10 éves, soha nem frissített GPS-el és egy 22 éves térképpel tettem meg a 4200 km-es görög körutat. A GPS-en az elején véletlenül engedélyezve volt a földút is. A Mani félszigeten, vagy az Elafonisos felé vezető úton valószínűleg olyan utakon jártam ezáltal, ahol nem sokan fordulnak meg turisták. A helyi öregek csak néztek a tavernák teraszáról, ahogy elmegy egy idegen, felpakolt kocsi előttük, 5 perc múlva pedig jön visszafelé. Nem fulladt unalomba az utazás, az biztos. Mi élveztük a vadregényes utakat néha olajfa vagy narancs ültetvényen át.
Csak azt nem értem, h miért olyan nagy probléma frissíttetni valakivel a GPS-t?
Biztos van az ismerősök között, aki egy ici-picit ért a számítógépekhez, pillanatok alatt megcsinálja, ha megkéritek.
Én ahol annak idején vettem a készüléket, a mai napig bármikor mehetek, ingyen megcsinálja a srác! Nagyon jó dolog, nem szabad idegenkedni tőle.