Egy kérdés: Görögországban mikor kezdődik a tanév?
Gondolom, hogy a görög nyaralók száma ettől a naptól csökken drasztikusan...
szeptember 15 körül kezdődik nekik a tanév,de nem jellemző,hogy kevesebben lenének
a görögök éjszakai emberek errefelé,úgyhogy nekik mindegy mikor fekszik a nap,attól függetlenül ők képesek hajnalig mulatni ha jó a társaság
Úgy értettem, hogy azok a görögök, akiknek gyerekeik vannak és mondjuk Athénból jönnek a szigetekre nyaralni, az iskolakezdésre hazautaznak, ezért aztán kevesebb a nyaralók száma.
Persze, ez vonatkozik a nyugat-európai turistákra is
Látom, hogy a "nap" szó zavart bele a gondolatmenetbe - nem is feltételezem, hogy egy görög csak azért korábban menne aludni, mert korábban megy le a Nap
Biztos télen is ugyanolyan későiek, csak bizonyára nem az ucán élnek tártsasági életet.
Sziasztok! Kösz a linket hlimicsura, nézegettem már és 2011-es árakat is találtam pl. a Mar-Nik szálláshoz tartozókat, ezeket az elérhetőségeket le mentem a levelezéshez. A polipjaidat is megcsodáltam:)
Találtam utalást arra is, hogy Pollonián búvárkodási lehetőség is van és mivel nyár elején valószínűleg levizsgázom ebből a tevékenységből, elkezdtem tűnődni azon, hogy vajon az itt megszerzett bizonyítványt elfogadják-e, mert itthon csak tóban tudok merülni és a tenger azért "picit" más
Egy kérdés: Görögországban mikor kezdődik a tanév?
Gondolom, hogy a görög nyaralók száma ettől a naptól csökken drasztikusan...
szeptember 15 körül kezdődik nekik a tanév,de nem jellemző,hogy kevesebben lenének
a görögök éjszakai emberek errefelé,úgyhogy nekik mindegy mikor fekszik a nap,attól függetlenül ők képesek hajnalig mulatni ha jó a társaság
Úgy értettem, hogy azok a görögök, akiknek gyerekeik vannak és mondjuk Athénból jönnek a szigetekre nyaralni, az iskolakezdésre hazautaznak, ezért aztán kevesebb a nyaralók száma.
Persze, ez vonatkozik a nyugat-európai turistákra is
Látom, hogy a "nap" szó zavart bele a gondolatmenetbe - nem is feltételezem, hogy egy görög csak azért korábban menne aludni, mert korábban megy le a Nap
Biztos télen is ugyanolyan későiek, csak bizonyára nem az ucán élnek tártsasági életet.
kedves medi
az athénból érkező görögök úgy jönnek,hogy csak átugranak 1-2 napra:)
de sokan vannak akik csak kimondottan ebédelni jönnek és azonnal mennek is vissza:)
Sziasztok! Kösz a linket hlimicsura, nézegettem már és 2011-es árakat is találtam pl. a Mar-Nik szálláshoz tartozókat, ezeket az elérhetőségeket le mentem a levelezéshez. A polipjaidat is megcsodáltam:)
Találtam utalást arra is, hogy Pollonián búvárkodási lehetőség is van és mivel nyár elején valószínűleg levizsgázom ebből a tevékenységből, elkezdtem tűnődni azon, hogy vajon az itt megszerzett bizonyítványt elfogadják-e, mert itthon csak tóban tudok merülni és a tenger azért "picit" más
szia boat
természetesen van lehetőséget búvárkodni
azt nem tudom,hogy kérnek ehhez a tevékenységhez valami papírt,de nem valószinű
kedves medi
de sokan vannak akik csak kimondottan ebédelni jönnek és azonnal mennek is vissza:)
Hú, de jó nekik!
Azt azért nem gondoltam volna, hogy csak úgy kirándulgatnak pár napra, vagy hétvégére, de végül miért is ne? Nálunk is van egy tehetős réteg, amely megengedheti magának, hogy elmenjen hétvégére wellness hotelbe.
Szóval jó nekik...
Szia BoAt!
Lehet, hogy már észrevetted, de ha nem, van egy búváros topik is, talán akad valaki, aki fel tud világosítani
kedves medi
Hú, de jó nekik!
Azt azért nem gondoltam volna, hogy csak úgy kirándulgatnak pár napra, vagy hétvégére, de végül miért is ne? Nálunk is van egy tehetős réteg, amely megengedheti magának, hogy elmenjen hétvégére wellness hotelbe.
Szóval jó nekik...
a görögök a válság kezdetéig jóléti politikát folytattak és elég nehezen állnak le róla
egy ilyen kirándulás olyan nekik mintha te lemennél a balcsihoz egy hétvégére
mivel a szigeteken nem léteznek kocsmák ezért a nép a kávézókba és éttermekbe ül be és nem csak isznak hanem esznek is rendesen:)
náluk olyan a polip meg a garnéla az italhoz mint otthon 1 süti a kávéhoz:)
Azt azért nem gondoltam volna, hogy csak úgy kirándulgatnak pár napra, vagy hétvégére,
Pedig igen. Hétvégén nyáron általában mindenhol érezhetően megugrik a forgalom. Mykonos, Elafonissos, a Peloponnészosz stb. stb. stb. - nyilván Milos sem kivétel. Ha itthon nekünk lennének ilyen szigeteink elérhető közelségben, itt is lenne olyan belföldi turizmus, hogy ihaj.
Köszi, aranyos vagy, de most egy darabig sajnos nem, pedig nagy kedvem lenne most rögtön megírni az elmúlt pár napot (annyira nagyon-nagyon jó volt a tavaszi Görögország, s azt, hogy milyen időt fogtunk ki, Neked nyilván nem kell részleteznem! még strandoltunk is, s lett egy kis színünk is! Sok halat meg polipot ettünk, csak hogy valami szakmába vágót is mondjak!
De írás előtt előbb mással kell töltenem az időt: szállást és autót kell foglalnom nyárra, mert arra még semmit sem intéztem, s már így is félek, hogy a legjobb szállások már mind elkeltek, de még egyszerűen nem volt időm foglalkozni vele, pedig már nagyon ideje lenne. Az indulásunk előtt változtatott éppen az Aegean menetrendet, pár napig ezzel voltam elfoglalva, minket sajnos nagyon rosszul érintett a változás, a tökéletes átszállási időinket csúnyán átvariálták, s kénytelenek leszünk egy éjszakát Athénban tölteni, amit pedig én nagyon nem szeretek, legfőképpen azért, mert így elvesz tőlünk a menetrend majdnem egy egész napot...
Aztán ha ezzel megleszek, akkor még másról fogok írni (nem Görögországról), s majd csak utána tudok belekezdeni ebbe az útba... szóval... majd egyszer csak...
Mediterraneo | #158341 | 2011-03-16 20:24:55 | Válasz a #158338. hsz-ra
Sziasztok!
Köszi, Hlimicsura, a 30 euró nagyon jó ár, de én szjvesen fizetek többet is, csak kedvünkre legyen a hely. Már van pár "versenyző", ha véglegesítettem a szimpatikus szállások listáját, akkor azt kövszemlére bocsátom itt, várva az észrevételeiteket, persze legfőképpen a tiédet
Sokat gondoltam rád, Verka, nagyon jó lehetett ez a kirándulásotok is. Aztán majdcsak lesz valamikor beszámoló is, kivárjuk . A tavalyira reagálok a Peloponnészosz topikban is és a könyveknél is!
Rajtunk (BoAt és én) kívül más nem tervez utat Milosra???
Az idén biztosan nem. Az idén tényleg jó lenne nem Görögországba utazni, hisz 4 éve egy huzamban odajárok. De bevallom kezdenek megint húzni a görög szigetek. Jövőre talán újra szervezek egy utat valamelyik "ismeretlen" görög szigetre.
Üdv:Szanna