Attól függ Kréta melyik részére mész. Dél-Kréta olcsóbb volt valamivel mint Heraklion. A legdrágábban Agios Nikolaoszban ettünk, igaz a belsõ tó mellett egy tavernában, ami kimondottan repi hely.
Andra | #46692 | 2007-10-10 14:35:41 | Válasz a #45304. hsz-ra
Tegnap a Travelen volt egy mûsor arról, hogy készül a görög ouzo.
Nem látta valaki?
Lesbos szigetére ment a srác, mert állítólag ott a legfinomabb az ouzo egész Görögországban.
Olyan gyönyörû volt az a sziget!
A teljes ouzó recpetet nem árulták el természetesen, de haláli volt, hogy a kis ánizs és árpa magokat a srác egy zsákba tette, majd 3-4 órán keresztül a tenger sós vizében áztatta.
Azt mondta, hogy ettõl lesz olyan különleges és finom íze az ouzónak.
Aztán tesznek még bele különbözõ fûszereket (ezt nem árulta el), majd elkészítik az italt.
Azt mondta, hogy az ouzót nem kell érlelni. Ahogy elkészül, már iható is.
És az ouzót igazából vizzel kell inni. Ha öntenek bele vizet, attól opálos lesz maga az ital.
Andra | #46694 | 2007-10-10 14:37:00 | Válasz a #45299. hsz-ra
h.apci!
Pargan is 5 euro körül volt egy görög saláta.
És tavaly Asprovaltan is ennyiért adták. Vagy 4 euróért, már nem emlékszem, de arra igen, hogy ott sem volt olcsó.
Jövõre ha minden jól megy, Krétára tervezzük a nyaralást, ott milyenek az árak ?
Mi nagyon jó árakat tapasztaltunk, délen voltunk, az tényleg kimondottan olcsó volt, de Hania, Rethymno és Heraklion sem volt vészes..
Sokkal jobb, mint más szomszédos országunkban.
Tegnap a Travelen volt egy mûsor arról, hogy készül a görög ouzo.
Nem látta valaki?
Lesbos szigetére ment a srác, mert állítólag ott a legfinomabb az ouzo egész Görögországban.
Olyan gyönyörû volt az a sziget!
A teljes ouzó recpetet nem árulták el természetesen, de haláli volt, hogy a kis ánizs és árpa magokat a srác egy zsákba tette, majd 3-4 órán keresztül a tenger sós vizében áztatta.
Azt mondta, hogy ettõl lesz olyan különleges és finom íze az ouzónak.
Aztán tesznek még bele különbözõ fûszereket (ezt nem árulta el), majd elkészítik az italt.
Azt mondta, hogy az ouzót nem kell érlelni. Ahogy elkészül, már iható is.
És az ouzót igazából vizzel kell inni. Ha öntenek bele vizet, attól opálos lesz maga az ital.
Biztos, hogy fogják még ismételni. Jó volt látni, hogy hogyan is készül ez az ital, bár én nem szeretem.
De Lesbos milyen gyönyörû kis sziget
Végig sóhajtoztam a filmet, úgy vágytam oda!
h.apci!
Pargan is 5 euro körül volt egy görög saláta.
És tavaly Asprovaltan is ennyiért adták. Vagy 4 euróért, már nem emlékszem, de arra igen, hogy ott sem volt olcsó.
Megnéztem a velünk szemben lévõ étteremben 1120 Ft, nem sokkal olcsóbb.