U.i.: Sajnos arra nem jöttünk rá, hogy kell a képek alá szöveget írni! Ha fenn lesznek a fotók, akkor az üzenet részen igyekszem bepótolni.
Kedves Margitka!
Szöveget akkor tudsz a fotók alá írni, amikor már Jox megnyitotta az albumodat, tehát látható már a hellaszon. Közvetlen a kép alatt van olyan rész, hogy "beírás", ott tudod megosztani velünk, hogy mit is látunk a képen.
Én is nagyon várom őket, mert nekem nagyon tetszett Kos és a környező szigetek (Kalymnos, Nisszírosz, Rodosz), jó lesz újra látni a nyönyörű tájakat.
Kedves Kristin1!
Köszönjük a jó kívánságokat! Férjem olyan rendes volt, hogy leveled olvasása után rögtön nekiállt feltölteni a patmoszi képeket. Már el is postáztuk őket, talán holnap a fotóalbumban meg lehet nézni!
Nagyon kedvesek vagytok!
Meg is nézem, fent vannak-e már.
Kedves Margitka!
Többedmagammal írtunk a "Beszámolók" c. topikban értékelést a beszámolódról, de talán nem találtad még meg.
Itt is leírom, hogy gratulálok, nagyon tetszik.
Üdv: Josza
Nagyon köszönöm a reagálásokat, és hogy a másik oldalra is felhívtátok a figyelmemet. Bevallom őszintén, a létezéséről nem tudtam, de ezután látogatni fogom azt is.
Most jött meg egy ismerősöm Kosról. aki Kardaménában dolgozott egész szezonban a Lakitíra hotelben. Bizony nagyon irigyeltem, mert olyan szép barna volt (a naptól). Mesélte, hogy még most november 3-án is fürödtek egyet a tengerben, mert jó volt még a víz, a levegő hőmérséklete pedíg nappal 34°C volt. Éjszaka sem hűlt le nagyon, de egy kardigán azért kellett késő este. Menne is vissza azonnal (én is szívesen elkísérném, ott legalább szép idő van)
Szia Valcsika!!!Szerencséjük volt,az bizti,állitólag Krétán is 30fok felettiek voltak az utóbbi időben a minimumok,azt mondják,30éve nem volt ilyen meleg ősz.Mondjuk,itthon sem volt olyan vészes az idő...
Sziasztok!
Jövőre Kos szigetére szeretnénk utazni. Elolvastam a Kos-ról írt beszámolókat, és felmerült bennem egy kérdés. A tenger mindig annyira hullámzik, hogy szinte lehetetlen fürdeni benne?
Szeretnék még érdeklődni az Esperides apartmanról és a Zephyros szállodáról. Kérem aki volt már valamelyikben ossza meg a tapasztalatait.
Mindenkinek előre is kösz
A tenger mindig annyira hullámzik, hogy szinte lehetetlen fürdeni benne?
Szeretnék még érdeklődni az Esperides apartmanról és a Zephyros szállodáról. Kérem aki volt már valamelyikben ossza meg a tapasztalatait.
Szia Gyongyi69!
Egyáltalán nem hullámzik mindíg annyira a tenger, hogy ne tudj benne fürdeni. Igaz, a Meltemi nevű szél időnként elég erősen fúj, de ezt Kefalos és Kardaména környékén sokkal kevésbé érzed és a vizet sem korbácsolja fel. Mi 2005. június 16-tól nyaraltunk Lambiban 12 napot, de nyugodtan tudtunk fürdeni a tengerben is, nem csak a szállodánk medencéjében.
Voltak már egy páran a Zephírosban innen a fórumról, talán elolvassák a kérésedet és válaszolnak Neked. Sajnos, most nagy pangás vana topicokban, mert még nem jelentek meg az új prosik és nem igazán lehet tervezni még a nyári szabikat, ezért légy türelemmel, ha nem kapsz azonnal választ.
Szia!
Köszi a gyors választ. Mi azért gondoltunk Kos városhoz közeli szállásra, mert így buszozás nélkül tudunk este bejutni a városnba. Feltéve, ha a 400 és 800 méter amit a prospektusok írtak igaz.
Tavaly Santornin voltunk, de azt is már szeptemberben eldöntöttük, és utána indult a vadászat a különböző fórumokon. Sajnos a párom allergiája miatt nekünk elég kötött az indulásunk. A tenger mellett szerencsére nincs semmi baja.
Ide másolom Rexy hozzászólását, mely a Zephyrosról szól.
"A szállásról: Nekünk tökéletesen megfelelt a Zephyros hotel, sőt! Ennyi pénzért úszómedencés hotelt, ingyenes wirless-es internettel, tengerre néző szobával máshol nemigen kapni! Ok. a reggeli az némi kívánnivalót hagyott maga után, de megoldottuk. Vásároltunk felvágottakat, paradicsomot és nem szóltak érte. Egyedül a tulajjal nem voltunk kibékülve. Egy tipikusan rosszindulatú hölgy, aki lépten-nyomon azt figyeli, hogyan, mivel köthet bele a vendégekbe! El is neveztük Madame-nak! )) Volt is vele egy apró konfliktusunk, nem tetszett neki, hogy nem adjuk le a kulcsot és elkezdett velünk kiabálni. Persze nem hagytuk magunkat, miután úgymond helyretettem az asszonyságot, ráhagytuk had főljön a saját levében és ott hagytuk neki a kucsot. Dúlt-fúlt mérgében, hogy őt így kiosztották, ordított és kiszaladt az épületből, faképnél hagyott minket. Egész nap azon gondolkoztunk, hogy vajon mit fog mondani, amikor majd este visszamegyünk. Ám csodák csodájára higgadtan, mosolyogva fogadott amikor találkoztunk vele, éppezért ki is békültünk, kezetfogtunk és elástuk a csatabárdot...)) Végeredményképpen jó döntés volt, hogy Kos városban volt a szállásunk, nyüzsgő-pezsgő éjszakai élete kellemesen fárasztó esti sétákara csábít. Habár a hotel neméppen központi fekvésű, kb. 1-1.5 km-re fekszik a központtól, ennek ellenére többször is besétáltunk a bazárok és éttermek sokasága közé. Sikerült a Fish-tavernában is egyszer kajálni, 2 személyes haltálat fogyasztottunk ami igazi gasztronómiai élménynek számított, igaz megkérték az árát (50 eur) de megérte!
A motorbérlésünk is sikeresnek mondható, 150 cm3-es mocit 300 eur-ért béreltünk 2 hétre. Nem tudom, lehet, hogy olcsóbban is kaptunk volna de az az igazság, hogy lusták voltunk utána járni és ez a kölcsönző meg ott volt a hotel utcájában. Na és persze mindenhol azt hangoztatták, hogy most szezon van és nem tudják olcsóbban odaadni a mocit így nem is erőltettük a keresgélést."
Ez egy másik ember (zszsu) véleménye a Zephírosról:
"A Zephyros egy nagyon egyszerű szálloda, de tiszta, rendes. A jachtkikötővel szemben, a parton, a belvárostól kb. 1 km-re van. A szobák picik és nagyon parányi fürdőszoba van, ami kicsit kényelmetlen volt elsőre, de aztán azt is meg lehetett szokni. Naponta takarítanak, adnak törölközőket és asszem kétnaponta ágyat húznak. Egy kedves házaspár a fiukkal együtt vezetik a szállót. Mi nem tengerre néző szobát kaptunk, ezt később nem is bántam, mert az utcai front nagyon zajos (folyamatosan zúznak a motorosok, autósok). Egyébként sem nagyon lehet beszélni a klasszikus "tengerre néző" szobáról, mert a szálloda előtt kiszélesedik az út, ott még egy nagy parkoló is van, utána jön a jachtkikötő és csak aztán "jön" a tenger ."
A Zephyrost tudom, hogy hol van, csak belülről nem ismerem. Véleményem szerint onnan mindent könnyen elértek Kos városban egy kényelmes sétával. Nem a "puszta" közepén van, hanem ott van szinte mellette a yacht kikötő is.
Ezt a véleményt az Esperides apartmanról találtam.
"A szállásunk az Esperides apartman volt. Csak ajánlani tudom. Messze túlmutat a 2 csillagon. Mindennap van takarítás, tiszta törölközők, TV, Wifi, klíma, felszerelt konyha, tágas fürdő, kis balkon, saját medence az épület mögött. Aki olcsó helyet keres és nem ragaszkodik a szállodához, nem fog csalódni. Pékség és kis közért úgy 50 méter. Még lift is van."
"Esperides apartman fekvése: Kos városban, a központtól kb. 800 méterre, a tengerparttól kb. 500 méterre épült apartmanház. Mini market kb. 150 méterre, szórakozóhelyek, éttermek, bárok és üzletek a városközpontban és a parti úton találhatók."
Mi 2007. szeptember utolsó hetében voltunk a Zefirosban. Nem tudom, a beszámolóm megtaláltad-e ."....Hippokratész földjén jártak" címmel található.
Többször említem benne a szállodáról tapasztaltakat. Ha gondolod, keresd meg.
Egy idézet belőle:
'Mivel a Hippokratész repülõtértõl mi, a fõvárosba utazók voltunk a legtávolabb, a transzferbusz utoljára leszálló utasai is voltunk. A Zefhyros hotel egy egyszerû, de nagyon jó helyen található szálloda. A város központja és a kikötõ pár perc sétával elérhetõ. Teraszáról és a tenger felé nézõ szobái balkonjáról gyönyörû a kilátás a török partokra. Mi a 203-as szobát kaptuk, Asteri a 204-est. Az egymás mellett lévõ mindkét szoba az udvari részre, a medencére néz. Elõször kissé szomorú voltam emiatt, utólag úgy gondolom, jó volt ez így, mert a túloldalon lakóknak a szép kilátással együtt az éjszaki forgalom zaját is "élvezniük" kellett.
Az, hogy a hullámzás miatt tudsz-e fürdeni, vagy úszni a tengerben, attól függ, melyik partszakaszt választod. A kefaloszi öbölben fürdeni és úszni is lehet mindig, mert ez elég szélvédett hely, a többi strandokon általában nagyok a hullámok. Persze az sem mindegy, mikor mész. Koson (és a környékbeli szigeteken) nyáron az északról jövő melteminek nevezett szél "dolgozik", ez júniusban kezdődik, július végén - augusztus elején a legerősebb és csak szeptember végén kezd gyengülni. A szélerősségi skálán olykor 6-8 Beaufort érték is mérhető, ez nagyon erősnek számít, szinte háborog a tenger. Gyengébb napokon a szélerősség 3-4 Bft.