Peloponnészosz
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 97 98 99 ... 113 114 115   >
Üzenet
  Lujza | #151780 Üzenet | 2010-09-12 12:20:31 | Válasz a #151723. hsz-ra
Andi!

És ráadásul az erkély 2x akkora mint ami látszik, volt rajta kaktusz és őrült nagy kövirózsa is cserépben.

A vízesések, meg legalább lesz ok visszamenni...
Mi aug. 20-án indultunk, mert nekem csak a forróság jön be, én is meglepődtem hogy van víz, mert az utak mentén tényleg minden meder üres.

Gialova közelében mégis van víz.
Schinolaka-nal a Kalamari vízesés: 20 perc gyaloglással,
aztán a Kazarma-ban (föld út max. 1 km) Polylimnio vízesés ( plusz kb. 20 perc gyaloglás).
(Bocs de eddig áthelyeztem az y-t icon_biggrin.gif )
És Kalo Nero, Kyparissia környéken a Neda, de azt nem láttam.
  Lujza | #151787 Üzenet | 2010-09-12 13:08:49 |
Verka!

Vártunk ám a frappéval Monemvasián... icon_biggrin.gif

Tegnap este gondolkoztunk a várral kapcsolatban.
Tényleg volt még1 tábla, de azt nem fényképeztem le mert pont akkor kértünk meg egy Túr Ista bácsit, hogy készítsen rólunk képet Pílossal háttérben, ez a fahíd után volt.
De mi szerintem azt olvastuk a vár lezárva (nem emlékszünk a danger szóra).
Mindenesetre azóta átgondolva tényleg NAGYON veszélyes.
Számtalan olyan részen mentem át, ami "dongott", még eszembe is jutott a Tüskevárból Bütyök, pedig hát azt igen régen olvastam.
Egy súlyosabb ember be is szakadhat...
Ráadásul volt ott egy olasz család is, a lány állandóan cikizte az apját mert az félt, de rajtuk kívül voltak hátizsákos német fiatalok is (azok nem féltek, mert a falon ülve várták a naplementét icon_biggrin.gif )
És térerő sem volt...segítséget hívni.
  Lujza | #151798 Üzenet | 2010-09-12 14:11:55 | Válasz a #151708. hsz-ra Előzmény #151708
Josza2!

Köszi az elismerést, de a Te képeid mégis jobbak!
Santoriniről van leírásod is?
  Szirom | #151911 Üzenet | 2010-09-13 21:15:45 |
Lujza, de jó lehetett! icon_lol.gif Nagyon szépen köszi a képeket, jó volt látni őket! Az elafonissosi teraszotok igen vonzó volt icon_wink.gif Szállásárakat nem írtál vagy csak én nem láttam? icon_redface.gif Nagyon kíváncsi lennék rájuk icon_wink.gif
  Josza2 | #151913 Üzenet | 2010-09-13 22:27:20 | Válasz a #151798. hsz-ra Előzmény #151798
Szia Lujza!
Egyáltalán nem túloztam. Én például nem fotóztam olyan aranyosságot, mint Te a vízesésben. icon_lol.gif Nekem már az unokáim is nagyobbak. Nem semmi lehetett velük az út, amit bejártatok és nagy bátorság kellett hozzá.
Ti most pont azokon a részeken voltatok a Pelponesoson, amik nekünk kimaradtak. Kell még egy utat tennünk a Peloponesosra. Egyébként teljesen a rabja vagyok. Most tavasszal is csaknem 2500 Km-t tettünk meg bérautóval a félszigeten (ami valójában sziget)
Beszámolót írtam Santoriniről, Megtalálod az avatarom alatt a Beszámolók gombbal.
  Lujza | #151965 Üzenet | 2010-09-14 18:28:42 |
Szia Josza2!

Rettenetesen béna vagyok, esküszöm mindenhol bekerestem...csak itt nem icon_redface.gif

A gyerek nem az enyém, csak elloptam a képmását...

Az olaszok mániája a picibabák és nagymamák elhurcolása nyaralásra, és bár szívesen lennék olasz, ráadásul annak is néznek(bár ezt nem értem mert én szép vagyok icon_lol.gif ) szóval nem lenne lelkem 50 fokba gyereket két hétig hurcolni.
Különben görög volt a baba és láthatóan rendszeresen jár ide.
Szerintem nem volt olyan sokkolóan hideg mint a Tembi, abba negyedik próbálkozás után tudtam beleszokni, ez inkább jólesően hideg volt.
  Lujza | #151966 Üzenet | 2010-09-14 18:47:59 | Válasz a #151911. hsz-ra Előzmény #151911
Szia!

Árakat nem írtam tényleg, gondoltam lényegtelen, a pénz a legkevesebb ugyebár...
Monemvasián: Antonakos (a tulajdonos egy idősebb görög és jól beszél angolul) A bookingon foglaltam, mert nem tudtam mikorra érünk oda és nem akartam az első éjszakát kockáztatni. Van saját weboldala, lehet egyezkedni, mert az említett oldal kikerülésével olcsóbb. Előtte onnan kell tájékozódni. (65euro)

Elafonisoson az emelet 60euro volt, ott nem tudtunk alkudni.

Gialován: Hotel Zoe (szintén saját oldala van, élőben jobbak a szobák). Van teljesen modern felújított szoba, és még nem felújított szoba (fenyő bútorzat),
klimával, medencével, igény szerint reggelivel(jaj ezt ki ne hagyjátok, mert tündériek a kiszolgálással és hangulatos is.)
Ez is alku tárgya bár ki vannak írva a szobákra az árak: 2 személyre 60-indul, plusz 16eu. a reggeli. Nekünk a modern szoba erkéllyel, ami a tengerre néz, reggelivel 75eu. volt.
Németül, olaszul és angolul beszélnek.
Nem foglaltam előre, mert bíztam a szerencsémben, lehet h. akkor jobban jártunk volna.
  Szirom | #151968 Üzenet | 2010-09-14 19:16:47 | Válasz a #151965. hsz-ra Előzmény #151965
Lujza, nekünk volt lelkünk két gyereket hurcolni icon_lol.gif Jobban bírják, mint a felnőttek időnként icon_wink.gif Nincsenek cukorból és élvezik ám!

Köszi a szállásárakat! Hááát, nem annyira olcsók, de meg kell hagyni, klasszak voltak a szállásaitok nagyon! (Mi tavaly 45-ért laktunk négyen Elafonissoson július közepén.)
  Josza2 | #151971 Üzenet | 2010-09-14 19:24:54 |
Hát Szirom!
Minden elismerésem a Tiétek, de jól nevelitek. Vérükben lesz az utazás, mint WhiteFrost gyerekei. Piszkosul jó fejek. Nagyon birom őket. Most együtt nyaraltunk egy hetet. Ha utazásról van szó még nagyon fegyelmezettek is tudnak lenni. Ami nagyon megkapó, hogy ritka bensőséges a kapcsolatuk a szüleikkel.
Üdv: Josza
  WhiteFrost | #151977 Üzenet | 2010-09-14 20:26:29 | Válasz a #151971. hsz-ra Előzmény #151971
Szia Josza!

Nagyon szépen köszönöm a dicséretet, de valóban azért ilyenek, mert nagyon piciként már vittük őket. Az első nyaralásunkon Bogi még nem volt másfél éves a Balázs pedig a pocakomban volt. De, hogy ne legyek annyira off éppen Epidavrosba utaztunk le Athénból ilyen összeállításban, majd mesélek erről is icon_smile.gif
  Lujza | #151990 Üzenet | 2010-09-15 08:05:36 | Válasz a #151977. hsz-ra Előzmény #151977
Sziasztok!

Én is "végighurcoltam" Olaszországon a gyermekünket. Azt állítja a gyermekem hogy élvezte. Szerintem csak jól nevelt... icon_lol.gif
Különben most miért nem jön????

Igen, elsőre szerintem is drága a szállás, de augusztus közepén, amikor a nemzeti ünnepük miatt a görögök is nyaralnak nem nagyon alkudozhattunk.
Július higgyétek el más.
(megjegyzem a kempingben bungaló 60 és 80! euró lett volna, de nem volt szabad)
Szóval hát velem is gond van, nem csak az árral, mert én szeretek közvetlen a parton lakni, tehát nem út mellett egy házban.
Szeretem a jó ágyat.
Az erkélyt.
Nem azért élünk, hogy élvezzük?! icon_lol.gif
  Verka | #152002 Üzenet | 2010-09-15 11:00:44 | Re:
Lujza írta:
augusztus közepén, amikor a nemzeti ünnepük miatt a görögök is nyaralnak nem nagyon alkudozhattunk.

Az biztos, sőt, ahogy elnézem az árakat, amiket írsz, már az is nagyon sokat számított, hogy Ti nem pont az ünnepkor voltatok ott, hanem talán egy héttel később. Ha mi 60-ért kaptunk volna Gialovában egy olyan hotelszobát azon a hétvégén, amikor mi jártunk ott, boldogok lettünk volna... de annyiért nekünk csak az útszéli ház jutott akkor. icon_smile.gif
  Verka | #152003 Üzenet | 2010-09-15 11:06:26 |
Lujza írta:
Vártunk ám a frappéval Monemvasián... icon_biggrin.gif

Hát arra nem jártunk idén... icon_smile.gif

A figyelmeztető tábla még sokkal messzebb van, a vár felé vezető kocsiút előtt van kitéve valahol. De mindegy, sztem sok jelentőség amúgy sincs, aki akar, az úgy is felmegy, amint a mellékelt ábra mutatja. icon_smile.gif
  Verka | #152008 Üzenet | 2010-09-15 13:28:01 |
Most rendezgetem a képeket, megtaláltam, szóval ott volt a tábla, ahol a Paleokastro ill. a Gialova Lagoon táblákkal jelölt elágazás van. Felette írják:

"The castle of old Navarino is closed due to serious danger."
  Kokszi | #152025 Üzenet | 2010-09-15 20:53:01 |
Sziasztok!

Nekem úgy rémlik ,hogy a vár félig beomlott alsó bejáratánál is ki volt rakva a figyelmeztető tábla! Fentről lefelé sétálva csak rá pislantottam ,nem akartam róla tudomást venni.
Szerintem nagyon megéri a látvány. Én nem éreztem semmi kockázatot,vagy félelmet. Engem egyszerűen lenyűgözött. 1-2 lukat láttam a lábam alatt a felső részeken,de ennél a belső Mani elhagyott toronyházai durvábbak voltak. Mégis újra bevállalnám mindkettőt. Ugyan az a kihagyhatatlan kategória.

Nagyon jó ahogy Lujza megközelíti a félszigetet. Sok olyan megközelítést tár elénk, ami eddig még nem volt,még nem beszéltünk róla.
kokszi
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 97 98 99 ... 113 114 115   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu