Tavaly a Narancsparton nem ott mentünk le a vízhez, ahol általában a többiek lemennek, hanem egy kicsit balra vettük az irányt. Igaz, hogy egy kicsit nehéz volt lemászni a sziklákon, de megérte. Kb. 40 m-es kis öbölnél, csak görögök fürödtek, kb. 20-an voltunk ott. Meg kell keresni a szép helyeket, meg is találod, ha keresed.
Mi is hazaértünk, sajnálom, hogy ennyi rossz tapasztalat volt már Sartival kapcsolatban. Mi már másodszor voltunk most, de az apartmant leszámítva, azért nem volt rossz. A Narancspart nem volt egyáltalán olyan szemetes, mint 2 éve, még meglepõen tiszta is volt. Van már ott egy új beach bár is. A kempingezõk is, mintha egy helyre költöztek volna.
A Relax tényleg nem rossz hely, de a pizza olyannak tûnt, mintha csak sajt lett volna rajta. Viszont finom volt. Én még mindig Christosékat (Café Emmanuel) favorizálom. Ott minden kaja isteni finom. Az tény és való, hogy rengeteg magyar van, de én ilyen barmokkal sem találkoztam.
Ha belegondoltok, biztos azért alkalmaznak magyarokat pl. takarítás céljára, mert olcsóbban elvállalják, mint egy görög. Viszont örüljünk annak, hogy nem kínaiak takarítanak és még ott sem jelentek meg, mert szerintem az százszor rosszabb lenne. Akkor tényleg a mocsokban aludhatnánk.
Szerintem nem rossz hely Sarti, de mindenkinek meg van a saját maga véleménye és élményei. Azért aki most megy, ne csüggedjen. Mi is voltunk Horvátországban, a fent említett Crikvenicában. Nekünk nem jött be, mert végig a környék csak sziklás, tele van sünnel és még búvárkodni sem lehet a mélység és a sötétség miatt. Gyerekeseknek egyáltalán nem jó. És tényleg sokkal drágább. Nekünk ez volt a tapasztalat.
Aki autóval megy, egy kis ízelítõ:
autópályadíj: Szerbia 420-420-1080-250, Macedónia: 200 dínár
benzin: Szerbia 110,7 dínár, Macedónia: 79 dínár, Görögország: 1,2-1,35 között. Szép árak vannak kinn is.
Legyetek jó, néha még beleolvasok majd, ki mit ír és mindenkinek további szép nyarat és nyaralást kívánok.
Sziasztok! Sajnálom hogy ilyen rossz szájízzel tértél haza a nyaralásodból.
De: tavaly mi is a Stamatis apartmanban voltunk, igaz mi az emeleten, a 2 szobásban, ami jó tágas. Akkor takarították amikor odaértünk, még várni is kellett rá egy kicsit. Mi autóval voltunk, elõbb érkeztünk mint a buszosok, láttuk, ahogyan végigtakarították a házat. Szerintem akkor rendesen.
A tulajokkal nem volt semmi gondunk, mindig köszöntek, ráadásul magyarul! még néhány szót el is mutogattunk amúgy kézzel lábbal, és az én 7 éves és az õ 5 éves kislányuk is összebarátkozott, annyira, hogy a kislány átjárt hozzánk a teraszon keresztül, mert az közös volt, játszani, babázni.
Mikor eljöttünk, kaptunk sárgadinnyét tõlük. 2 hetet voltunk ott.
Mi az idén is ugyanebbe az apartmanházba megyünk vissza, szintén 2 hétre.
Az igaz, hogy az a két hátsó, földszinti apartman eléggé zárt helyen van kívülrõl láttuk, belül rõl nem. Én inkább akkor úgy gondoltam, hogy egy kicsit sötét lehet az apartmanban. De akik akkor ott voltak, nem panaszkodtak. Legyek meg nálunk is voltak, ha nyitva hagytuk az ajtót.
Por van? hát mitõl ne lenne? a két hét alatt egy éjszaka esett az esõ, míg ott voltunk. tetvesek a fák? én arra emlékszem inkább, hogy az udvarban szõlõ volt felfuttatva a kerítésre, és van 2 szép pálmafa is. /itthon is tetvesek a gyümölcsfáink./
A partot meg egyenesen imádtuk, szerintem Görögország legjobb strandolós helye, fõleg akik gyerekkel mennek.
Szóval ennyire lehetnek különbözõek a vélemények ugyanarról a helyrõl.
Sziasztok, mi 2005-ben voltunk egy hetet Sartin, és nagyon-nagyon jól éreztük magunkat. Teljesen meg vagyok lepõdve a sok rossz véleményen. Mi a Thassula apartmanban voltunk, ami akkor lett kész. Szép de egyszerû új bútorokkal. Rendesen takarítottak, illetve és is felsöpörtem idõnként. A falu is nagyon tetszett, és a víz meg egyenesen gyönyörû szerintem. Nagyon tiszta, és a part is szép. A faluban rengeteg a virág, ezt is nagyon szerettük. A narancsparton egyszer voltunk, jól éreztük magunkat, nem láttunk nudizókat, és szemetet sem. Legalábbis semmi ilyen nem maradt meg bennem. Két kiránduláson voltunk, a Meteóráknál - ez elég hosszú út - és egyszer hajókáztunk. Mi csupa jó élményekkel jöttünk haza.
Azt tudom ajánlani mindenkinek, hogy béreljetek motort, - ami akkor 2.500 Ft volt egy napra - és járjátok be a környéket. Csönyörû partok, lagúnák vannak. Mi csak azt sajnáltuk, hogy csak az utolsó napokba tettük ezt.
Jó nyaralást mindenkinek aki Sartira készül, szerintem minden esély megvan rá hogy nagyon szép napokat töltsetek ott!!!!
Horvátorszába kb. 5* voltam még a szüleimmel, mindig más helyen. Voltak nagyon szép helyek is, de az utolsó Krk sziget Baska nevû városa nagyon nem jött be nekünk. Campingben voltunk, a paraj kb a combunkig ért, a szemetet nem ürítették rendesen, nem fért a tartájba, és a 35 fokban ott bûzlött. Fürdõ is kevés volt, egy órát kellett a "fõszezonba" sorba állni. A szél is iszonyúan fújt, a party sátort fogni kellett nem egyszer. Szóval oda többet soha. És szerintem sokkal drágább is Görögországnál.
Én sem igénylem hogy körbeugráljanak, de szerintem a horvátok nem csípik a magyarokat. Úgy általában. Görögbe nekem sokkal jobban tetszett minden, a hely mediterrán hangulata minket nagyon magával ragad.
Úgy hogy Hajrá Görögország!!!! szerintem.
Tudna valaki infot mondani arról, hogy Sartiban vagy a közelben hol van kemping? És hogy milyen? Mi autóval fogunk menni, kb mennyi idõ az út?
Köszönöm elõre is!
Milyen érdekes,hogy mennyire más benyomása lehet 2 embernek ugyanarról a dologról...persze van ugy,hogy az ember az elején nagyon elkeseredik,és már semmit sem lát jónak!Emlékszem,mikor Korfun/Sidari,Katerina ap. GT,csak,hogy betájoljam/ bepakoltunk az apba,a már egy hete ott lakók nem gyõztek panaszkodni,hogy milyen egy vacak hely ez,még jó,hogy kocsival vannak,igy el tudnak menni minden nap...stb.Mi busszal voltunk és halál elkeseredtünk,milyen helyre jöttünk...aztán kiderült,hogy nem egyformán gondoljuk...mindannyiunknak nagyon tetszett Sidari.Most is jó szivvel emlékszem a falu minden szegletére.
Horvátország:szerintem is csak nézegetni szép.Bár nekem hasznos is volt.Olyan szinten volt vacak a tengerparunk,hogy az iott töltött héten 3 egész napos hajókirándulást tettünk,a maradék 4 nap alatt pedig a fedett medencében a gyerekem megtanitott úszni!