...Szerintem a húsokhoz külön kell kérni, abból kiindulva, hogy nálunk is így van....
Hát nem, s nálunk sincs mindenütt így (szerencsére)... Egy igazi jó kis görög tavernában (meg egy valamire való magyar csárdában is) úgy kapod az ételt, ahogy az "gömbölyû"...
...engem nem fenyeget a veszély, hogy végig eszem az étlapot. Elég kényes gyomrom van. Egyszer rábíztam magam egy étterem felszolgálójára, de valami paradicsomos húst kaptam helyi specialitásként. Én meg kipiszkáltam pár szem húst, a többit otthagytam...
Változtass, vagy ne járj étterembe! Egyszer vittem csoportot - egyebek mellett - Riminibe. Félpanzió, jó kis szálloda, meg egy haverom (már meghalt szegény), nagy zabagép... Vacsorára szuperul elkészített és díszesen tálalt sült nyulat kaptunk, hát elterjesztette, hogy az pedig macska... Otthagyták a finnyások, mi meg betegre zabáltuk magunkat... De nem ez volt az egyetlen akciója (jártunk együtt sokfelé)... A szuper füstölthúsos babgulyás zsizsikes volt szerinte, az egyben sült sertéshúsból készült szelet borsókás, stb... De mindíg csak ott, ahol be lehetett gyûjteni a maradékot. Nem volt válogatós; mondta is az üzemi konyhán, hogy ha egyszer õ otthagy valami kaját, akkor tényleg ki kell rúgni a szakácsot... Nyugodjon békében...
...engem nem fenyeget a veszély, hogy végig eszem az étlapot. Elég kényes gyomrom van. Egyszer rábíztam magam egy étterem felszolgálójára, de valami paradicsomos húst kaptam helyi specialitásként. Én meg kipiszkáltam pár szem húst, a többit otthagytam...
Változtass, vagy ne járj étterembe! Egyszer vittem csoportot - egyebek mellett - Riminibe. Félpanzió, jó kis szálloda, meg egy haverom (már meghalt szegény), nagy zabagép... Vacsorára szuperul elkészített és díszesen tálalt sült nyulat kaptunk, hát elterjesztette, hogy az pedig macska... Otthagyták a finnyások, mi meg betegre zabáltuk magunkat... De nem ez volt az egyetlen akciója (jártunk együtt sokfelé)... A szuper füstölthúsos babgulyás zsizsikes volt szerinte, az egyben sült sertéshúsból készült szelet borsókás, stb... De mindíg csak ott, ahol be lehetett gyûjteni a maradékot. Nem volt válogatós; mondta is az üzemi konyhán, hogy ha egyszer õ otthagy valami kaját, akkor tényleg ki kell rúgni a szakácsot... Nyugodjon békében...
Visszatérve ennek a topicnak az elején megfogalmazott bölcsességhez (kissé szabadon)... Hát számít az valamit, hogy mi a kaja, legyen az reggeli, ebéd, vacsora, vagy csak egy friisítõ, ha ilye helyen fogyaszthatom...
Nem is nagyon járok étterembe, minek? A párom séf. Hát az epekövemet meg ki kellene dobatni, de halogatom. Így meg is érdemlem, hogy nem tudok egy csomó dolgot megenni. Legalább így nem fogok dagadni a sok kajától
Nem is nagyon járok étterembe, minek? A párom séf. Hát az epekövemet meg ki kellene dobatni, de halogatom. Így meg is érdemlem, hogy nem tudok egy csomó dolgot megenni. Legalább így nem fogok dagadni a sok kajától
Hát pl. a hangulatáért - lásd a képeket... (meg néha éhenhalás ellen ). Nem vagyok séf, de általában jobbakat fõzök, mint amiket étteremben kapok... Az epekövet meg vedd komolyan, mert lehet, hogy mire rászánod magad, már késõ lesz, és nem tudsz visszaszokni a normális étkezésre. Elhízás ellen van jobb módszer is...
Visszatérve ennek a topicnak az elején megfogalmazott bölcsességhez (kissé szabadon)... Hát számít az valamit, hogy mi a kaja, legyen az reggeli, ebéd, vacsora, vagy csak egy friisítõ, ha ilye helyen fogyaszthatom...
Stia H.apci
Megenném még a fûrészport is csak ott ehessem! Most most....
Apropó! Ez a kép nem Paleo Panteleimonban készült. Mert, ha igen annál az asztalnál mi is ettünk kb. 4 éve.
Üdv:Josza
Nem vagyok séf, de általában jobbakat fõzök, mint amiket étteremben kapok... Az epekövet meg vedd komolyan, mert lehet, hogy mire rászánod magad, már késõ lesz, és nem tudsz visszaszokni a normális étkezésre. Elhízás ellen van jobb módszer is... [/quote]
Látod, ezzel én is így vagyok, ezért nem eszek étteremben. A párom kivételesen jól fõz. Igazad van epekõügyileg! Azért rossz, hogy nem ehetek egy jót! Csak életemben nem voltam kórházban! De rág fogom szánni magam.
...Látod, ezzel én is így vagyok, ezért nem eszek étteremben. A párom kivételesen jól fõz...
Hát, azért ezt elég macerás lenne otthon így "elkövetni"... Jut eszembe... A középsõ kaját állítólag betiltották , de attól még minden jobb helyen kapható ; nekem ízlett...
Hát H.apci megfogtál . A mólós kép nem ugrik be.
El kell ismernem, hogy minden étteremben nem jártam, de megeszem a kalapomat, ha ez nem eredeti paráliai sült hús... a képen.
..Hát H.apci megfogtál . A mólós kép nem ugrik be. El kell ismernem, hogy minden étteremben nem jártam, de megeszem a kalapomat, ha ez nem eredeti paráliai sült hús... a képen.
Mindenhol azért még Te sem jártál; szép nagy ország ez... A móló Galaxidiben van; majd megtalálod a térképen...
A kalapodhoz meg jó étvágyat… Valóban lehet kapni Paralian a fõutcán egy egyébként szuper grillesnél, de ez csak a véletlen mûve... A kép Litochoroban készült… Hogy mi is ez, azt mondja el egy kedves moderátorunk… ( https://eviagreece.blogspot.com )
„kedd, április 29, 2008
Görög húsvéti jegyzetek
…A szombat nagy nap, ekkor már a másnapi ünnepre készülnek. Ekkor felhúzzák a kecskét vagy bárányt a nyársra, ami nem kevés hozzáértést igénylõ feladat, valamint hozzáfognak a kokoretszi, gardubákia és magiritsza elkészítéséhez.
A nyárson megsült hús mellett a belsõségekbõl készített falatoknak van ekkor nagy szerepük az ünnepi asztalon.
A KOKORETSZI maga is nyárson készül, ezt is még szombaton elõ kell készíteni a vasárnapi sütéshez. Kockákra felvágott és sóval, borssal, oreganóval ízesített máj, tüdõ darabok egymás mellé, szorosan nyársra húzva, szorosan áttekerve tisztára mosott béllel. Ezt is a szabadban, tûz illetve szén fölött sütik meg…”