Nei Pori
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 99 100 101 ... 901 902 903   >
Üzenet
  Rebeka | #37601 Üzenet | 2007-07-22 17:57:48 |
Márti!
Sajnálom, hogy voltak kellemetlenségek, remélem ettõl függetlenül jól éreztétek magatokat.
De minden ezután indulónak: minden iroda elõre szól, hogy a szállásokat 14 óra után lehet elfoglalni, induláskor 9 óra elõtt kell elhagyni. Ha ennél jobb jön össze az kellemes meglepi, de ezzel bizony számolni kell indulás elõtt.
Az viszont érdekelne, hogy melyik részén strandoltatok a falunak. Nyílván sóderos parttal találkoztál, hisz miért írnád különben, de mi finom homokkal. Az igaz, mi csak egy részen strandoltunk, az utcánk végén. Vrasnán, Sarti bizonyos részein, vagy pl. Pefkohoriban is sóder volt, én nem is igazán szeretem, bár nem tapad annyira mint a homok, de itt szerencsére nem így volt. Mármint nekünk.
  T.Márta | #37608 Üzenet | 2007-07-22 18:28:49 | Válasz a #37596. hsz-ra Előzmény #37596
Szia Leni!
Szerintem Bea csak a Dias Zeus irodát képviseli / egyébként lehet,hogy egy kedves fiatal lány!? /
Mi Bp-rõl indultunk du. 16-órakor és másnap fél 9-kor az iroda elõtt voltunk. Minden sebesség határt betartottunk., szerintem a szerbeknél a sok 60- és 80-as tábla nagyon lassít, tarkítva elózni tilossal., ez több 100 km-en keresztül nem csodálkozom ha eldurran valaki és odalép a gázra, na akkor fogják meg! A határon való várakozási idõre 2 -órát lehet levonni, kisebb pihenõkkel tarkítva.
Az út sima volt.
Beáról a véleményemet nem bántó szándékkal mondom, de szerintem egy kihelyezett embernek nagyobb hatáskörrel kell rendelkeznie és kicsit több segítõkézséggel.
Az volt az érzésem , hogy csak kötelességeink vannak de jogaink nincsenek!!!
  T.Márta | #37610 Üzenet | 2007-07-22 19:00:15 | Válasz a #37601. hsz-ra Előzmény #37601
Szia Rebeka!
Te Nei-be voltál? mert én azt hittem végig ilyen a part!
Mi a háztól mentünk le a partra ez a falu végén van, pontosan az utca végétõl a második taverna az a bizonyos " éhes medve ", tehát ezen a szakaszon csak ilyen volt / lehet,hogy ez másnak homokosat jelent / lehet,hogy én vagyok kényes, de nagyon utáltam, ránk ragadt- minden tele volt vele.
A negatívumokat leszámítva nagyon jól éreztük magunkat és nagyon gyorsan eltelt ez a kéthét.
Borzasztó volt kirándulni ebbe a 45 fokba, emiatt a betervezett helyekre sem tudtunk elmenni. A Meteorák , az egy csoda!
Szalonikibe a fehértorony körbe van kerítve, csak kívülrõl nézhettük.
Diont is bejártuk de sajnos Edessát nem vállalták a fiuk.
Kirándulni majd egy õszi idõt kell választani.
A tenger csodálatos tiszta, már most vissza mennénk.
Az apartmannál nagy teraszunk volt amit tudtunk értékelni és az apartman is megfelelõ volt.
Mi az éhes medvébe jártunk, magyar az étlap bár a pincér az nem tud magyarul., nekünk is az elõttünk lévõk ajánlották és bejõtt.
Nekik mondom, mert értük a busz du. 5-kor jött amiért nagyon sajnáltam õket, hogy a mellettünk lévõ társaság úgy szórakozott és halgatta a magnót , hogy az egész utca hallotta és a végén még az alattunk lakó görögög is rájuk szóltak---na nkik kivántam a hosszu várakozást a buszra de nem jött be mert értük reggel 9-kor már ott volt!
Mindíg a jók húzzák a rõvidet!
  Sancho.dl | #37614 Üzenet | 2007-07-22 19:19:31 | Válasz a #37537. hsz-ra Előzmény #37537
Cerezin!

Lassan Ti is visszaszámoltok icon_smile.gif
Hidd el hamarabb eltelik majd az idõ, mint gondolnátok icon_smile.gif
Már mi is alig bírunk magunkkal, pedig nekünk már csak 5 nap van hátra.
Persze Téged meg most a Spanyolországi utad miatt lehet irigyelni icon_smile.gif
  Rebeka | #37639 Üzenet | 2007-07-22 21:46:38 |
Márta!
Õszintén mondva nem tudom melyik az "Éhes medve", így azt sem tudom hol strandolhattatok. Mi a falu déli részén voltunk, Katuséktól nem messze. Nos itt finom homokos a part, ami viszont azzal a tulajdonsággal rendelkezik, hogy jobban tapad mint az apró kavics, alias sóder. Ez éppen a finomsága miatt mindenbe bele ivódik, de sokkal puhább, és a gyerekek jókat tudnak benne homokozni. Ennél már Skiathoson sem volt sokkal finomabb a homok csak kissé világosabb, csillogóbb a vízben. Hoztunk onnan is, összehasonlítottuk.
Nos a Bea tényleg aranyos fiatal nõ, hát hogy mennyi hatáskört kapott és mit engednek neki elintézni az tényleg megérne egy misét. Nem egyszerû a helyzete, néha az volt az érzésem õ az ütközõ fal. Na de ezt õ vállalta be, ezért is kapja a fizetését. Én mindenesetre nem irígylem, de nem is szólnék bele semmi vele kapcsolatos problémába, hisz én nem voltam ott, én nem mondhatok ítéletet. Én mint emberrel beszélgettem, ebben a tekintetben nekem nagyon szimpatikus volt, nekünk infókra volt leginkább szükségünk, mindig készségesen segített. Eddig csak 1 ilyen idegen vezetõvel volt dolgunk Sartin, a többi feledhetõ volt.
Egyébként jó tanács mindenkinek: ha a szállással akad megoldandó gondunk mi mindig a tulajjal keressük a kapcsolatot, mindig orvosolták a problémát. Egyébként szerintem ezek eleve az õ dolguk is.
  Hilda | #37692 Üzenet | 2007-07-23 10:37:36 |
Sziasztok!

Olvasgatva a hazatérõ nyaralók hozzászólásait igen eltérõ. icon_sad.gif A lényeg azért hogy jól érezték magukat, hiszen a víz és a táj feledteti a kellemetlenségeket. icon_smile.gif Mi is nemsokára kint élvezzük a nyaralás örömeit.Probálom a negatív véleményeket nem tudomásul venni.Remélem, hogy rajtunk múlik nagyobb részben hogy jól érezzük magunkat.Most megyünk hatodszor Görögbe, eddig semmilyen rossz élmény nem vette el a kedvemet hogy visszatérjek, pedig legtöbbször busszal utaztunk.Az bíztos hogy alkalmazkodni kell a többi emberhez és a helyzethez. A cél lebeg a szemem elõtt a tenger és Görögország....mindjárt elviselhetõbb a hosszú út és az emberek. Az idegenvezetõnek sincs könnyü dolga, csak gondoljunk bele hogy néhány embert milyen természettel áldott meg az ég.Na, de én senkit sem akarok leszólni és megszólni,nem egyformán vesszük az akadályokat.Nagyon várom már azt a napot amikor indulunk, a készülõdés lázában égek. icon_biggrin.gif Akik most indulnak jó utat és kellemes nyaralást! Akik késöbb (13 nap múlva) azokkal lehet hogy összefutunk icon_smile.gif Nei-be.
  T.Márta | #37739 Üzenet | 2007-07-23 13:26:41 | Válasz a #37639. hsz-ra Előzmény #37639
Szia Rebeka!
Mi abban az utcában laktunk ahol Bea a tájékoztatást tartja --gondolom az mindíg egy helyen van--a másik oldalon 1 sarokkal odébb és ha ki mész a tengerhez a második taverna az éhes medve.
A homokra visszatérve, a férjem szerint ez kvarc homok szerintem az egész parton ez van csak nekem a játszótéri homok a homok.
Mindentõl és mindenkitõl fuggetlenul a nyaralásunk nagyon jó volt, az apartman is megfelelõ szivesen visszamennénk akár most azonnal!!!
  Rebeka | #37747 Üzenet | 2007-07-23 13:58:28 |
Opsz, ez az én szakmám többé-kevésbé! icon_wink.gif
A homok anyaga igen sokféle lehet, de mivel a kvarc az összetett kõzetek ásványi elegyrészei között a legfontosabb szerepet játssza és legerõsebben áll ellen a mállásnak, a törmelékek között a leggyakoribb és így a homoknak is legközönségesebb anyaga a kvarc.
A kvarc számos kôzetnek, pl.gránit, porfir, továbbá kristályos palának alkatrésze. E kôzetek elmállása után az apró kvarckristálykák a folyókba és a tengerbe jutnak. A tenger pedig a közben többé-kevésbbé gömbölyûre koptatott kvarcszemecskéket homok alakjában részben újra a partra veti. A tengeri homok tehát többé-kevésbé tiszta kvarc.
Csak kíváncsiság kedvéért, melyik parton találkoztál a homokozókban használt bányahomokkal? Nekem az a tippem (bár nem biztos, hogy igazam van), hogy az utólag feltöltött rész lehetett.
Bocs a fentiekért, de tényleg érdekel a dolog, hisz ezt minden évben tanítom a szilícium kapcsán.
Egyébként amikor mi voltunk akkor minden apartmannál külön volt az eligazítás. Gondolom ez azért van, mert hetente kb. 250 ember van lenn a Dias Zeus szervezésében. Tehát mi is a saját házunk alján lévõ közösségi helyen kaptuk az infót.
  HEL | #37759 Üzenet | 2007-07-23 14:55:49 |
Sziasztok,

nem tudja valaki véletlenül, hogy Nei Poriban lehet-e autót bérelni? És ha lehet milyen áron van? Esetleg a taxiról tudtok valamit? Még egy kérdés: Thessalonikibõl a reptérrõl hogyan lehet eljutni ide?

Elõre is köszi, H.
  Tabaer | #37769 Üzenet | 2007-07-23 15:38:48 |
Szia Márti!
Én vagyok az,akivel a Sotiria lépcsõházában beszélgettél.Üdvözöllek újra itthon.Úgy látom,a kis kellemetlenségekbõl nektek is kijutott,de ahogy halad az idõ,egyre inkább elfelejtõdik minden rossz,és csak a szépre emlékezünk-ahogy a sláger is mondja.Azt hiszem rajtam és Arielen kívül te vagy az egyedüli aki nem magasztalja az egekig Beát,kicsit úgy érzem,a többiek nem is akarnak nekünk hinni.Bár én sem hinnék magamnak,ha nem velem történt volna ami megtörtént.Bár ismét hozzá teszem,Bea szép és okos,jó idegenvezetõ,készséges addig,amíg információt kérnek tõle,de amint gyakorlati segítséget kellene nyújtani,onnantól ne tudja meg senki milyen a hozzáállása.Egyébként ha érdekel,én júl.9-én írtam le a fórumra a rövid ismertetõmet,Ariel pedig júl.8án.Még annyit,hogy anno a buszunk megérkezett ugyan 5-re,de csak az Evia toursig ment,mert a sofõrök még pihentek,s este 7-kor indultunk el Nei Poriból.És az igazi bosszúság még csak ezután következett,de azt hiszem ezt már leírtuk az elõbb említett idõpontban.Azóta viszont már csak nevetünk az egészen és valóban csak sóvárogva gondolunk vissza Görögországra,a tanulság azonban megmaradt,csak kocsival szabad legközelebb menni.
Hazafelé is sima,gördülékeny utatok volt?Elégedettek voltatok az Éhes medvével?Nem találkoztatok a magyar férfival ott?
Ja,mi a Sotiriában a 3-as apartmanban voltunk,de az egyik szobában volt ventillátor!A terasz ajtók valóban nem zárhatók,de csak eleinte volt furcsa,aztán már nem zavart,ott még tényleg nyugi van,nem kell félni,hogy bármi is eltûnne.
  BRobert | #37770 Üzenet | 2007-07-23 15:41:45 |
Szia HEL!

Ha pár oldalt visszaolvasol (elég a 75-ik oldaltól) , akkor ott megtalálod a választ a kérdéseidre hosszabban icon_smile.gif
Röviden: Nei Poriban nem lehet autót bérelni. Kimondott taxiállomás sincs, de taxit lehet hívni. Van busz, vonat, kisvonat, motor, robogo, quad, bicikli...célállomástól függöen bármelyiket lehet bérleni, igénybe venni.
Thesszalonikibõl a legcélszerûbb vonattal Nei Poriba menni, vagy bérlet autóval, mivel a busz több átszállásos. Pár oldallal ezelõtt valaki azt is megírta, hogy a reptérrõl hányas számu busz visz a pályaudvarra.
  T.Márta | #37782 Üzenet | 2007-07-23 16:41:10 | Válasz a #37769. hsz-ra Előzmény #37769
Szia tabaer!
Örülök,hogy ismét " beszélhetünk ", igen hazafelé is minden rendben volt csak a magyar határon álltunk 40 percet, elõttünk mindenkinek kinyittatták a csomagtartót és az utastérbe is matattak, hozzánk csak benéztek.
A javasolt " éhes medve " nekünk is bejött, mi csak ide jártunk ill. a gyerekek mentek máshova is halazni.
Szimpatikus gesztus , hogy mindíg kaptunk valamit grátiszként, még a kvados / biztos nem így kell írni / is minden alkalommal megkínált ciporóval. Haza is hoztunk jócskán.
Bea a tájékoztatón mondta,hogy értetek olyan busz jött aki Szalonikibe eltévedt és ezért ért késõn ide.
Igazad van az egyik szobában volt a plafonon a ventillátor csak hirtelen asztalira gondoltam.
Összegezve a dolgokat : Jó volt a nyaralásunk, mennénk vissza.
  T.Márta | #37783 Üzenet | 2007-07-23 16:47:43 | Válasz a #37747. hsz-ra Előzmény #37747
Szia Rebeka
Na ezt a homokot jól kivesézzük, igen lehet,hogy ez akkor kvarc homok.
Eddig az Olasz tengerhez jártunk és ott finom homokos volt a part és nem bányahomok, nekem az jobban bejött mint ez. Valószinû,hogy mivel nem finom homokos ezért volt ilyen tiszta a tenger., a víz csodálatos volt!
  Ltibi | #37787 Üzenet | 2007-07-23 17:33:56 |
Hy Mindenki!
Mi tegnap értünk haza Poribol. Kis kompánia, 4 szülõ, meg 4 /16-22 éves/ gyerek.
Szuper volt minden, de hát elõtte végigolvastunk Benneteket, volt infonk bõven.
5 éjszakánk volt elõre lekötve, szerda este indultunk. A macedon határon álltunk 25 percet, a többi sima. Kinn kerestünk szállást még 4 éjszakára - még 8 fõnek sem volt túl nehéz, bár Pori most szinte megtelt a templomszentelõ miatt. /És olcsóbb kinn a szállás - a nyolc fõre 70 euro/éjre jöttünk ki/
Az ezután indulóknak néhány gondolat:
Ha gondotok van, a templommal szemben van a Jymakos travel - itt keresétek Sófiát, Õ magyar - görög - mindenben segít. nekünk szállást keresett, míg Athénba kirándultunk. Náluk egyébként vannak fakultativ programok csak magyaroknak, így az idegenvezetõ csak velünk foglalkozott. /Athén - 27 euro/fõ !!! / fakultativ progit meg éppen vagy 20helyen hirdetnek.
Kettõ: Ahogy beértek a városba, baloldalt van egy szórakoztató? centrum- tenisz, foci, stb. Magyarok üzemeltetik. Az italok viszonylag drágák, de a kaja messze veri a parti kajákat ízben. Árban meg ugyanannyi. És vacsora után /meg közben/ ugrálni a medencébe tranbulinról nem rossz.
Persze napközben a mi gyerekeink is "medvéztek". A Marabu bár mellett, a Vulcanusban meg szuper a pizza, 8-9 euro, de két személyre bõven elég volt mindig.
Szoval nem bántuk meg.
Vissza a magyar határon álltunk legtöbbet, negyed órát.
Legközelebb is autóval, egyénileg megyünk.
  Cerezin | #37796 Üzenet | 2007-07-23 18:08:16 |
Üdvözlök Mindnkit!
Úgy látom, hogy mindenki nagyon szívesen fordulna vissza. Sokan írjátok az "éhes medvét", szeretném megkérdezni, hogy ez magyarúl van kiírva, vagy csak ennek lett keresztelve? T.Márti, Te is írtad, hogy az utca végétõl a második vendéglõ. Szeretném megkérdezni, hogy jobbra, vagy balra, ahogy kiérünk az utcából? Nekünk nem lesz buszos problémánk, mert vonattal megyünk és utolsó nap felvonatozunk Szalonikibe és ott keringünk egész nap, mert éjfélkor indul a vonat haza felé. Különben csodálkozom, hogy nincs csomagszoba, ahol ott lehetne hagyni a cuccot. Máshol ott lehetett hagyni a házban volt egy helyiség, ahová be lehetett pakolni amig nem indult a busz, vagy a vonat és nem kellett rá vigyázni egész nap.
Szia Sancho!
Ahogy nézem Nálatok már az ajtóba vannak állítva a bõröndök az induláshoz. Nekünk is már csak másfél hónap, ami hipp-hopp és már el is szalad.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 99 100 101 ... 901 902 903   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu