Tudod Gabrilosz ezt nem fogadom el. A bank árfolyama mindig 8-10 forinttal több, mint a pénzváltóké.
Dodi62 én a határ előtt tankolok, majd legközelebb az RT Petrol kútnál Macedóniában. Most könnyen vagyok, mert euro alapú a kártyám, de régebben a tankolás megkezdése előtt megszoktam állapodni a váltásban, ami most 61,5 denár/euro. Volt olyan, hogy hazafelé a szerb határ utáni Mol kútnál tankoltam és a kezelő közölte velem az átváltási árfolyamot, illetve a terminál nem működését és nagyon megvolt lepődve mikor 3000 dínárnál megállítottam és dínárral fizettem.
Mindenki arra figyeljen, hogy a tankolás előtt egyezzen meg a váltáson.
most se lettem okosabb de teszek még a forint kártyára akkor miaz a 61,50 diesel? én ahol eddig néztem 58MKD most ment fel a diesel ára tavaly se értetem mit mondot csak hogy 80 eurot kért de hogy mennyi volt a váltás nem tudom. de most oda fogok figyelni.kártyával a kutasnál vagy be kell menni ?s még egy a kapunál ha kártyával akkor add valamit ahova a pint beirom. mert ugye alig szoktam elérni hogy a pénzt odaadjam erröl is kéne egy kis info
Dodi 62 figyelmesen olvass, nem a diesel ára 61,50 denár, hanem 1 euró-ért adnak 61,5 denárt. Áprilisban váltottam eurót denárra és akkor 20 euróért 1230 denárt kaptam.
szia aki!
macedonba tankoltatok? azt tudom hogy 57,50 a diesel ha igen hogy fizetetek?eurot menyibe számolta .van forint kártyánk de nem olyan sok van rajta s igy ha kell euroval akarok fizetni a kuton.
Mindig mindenkor hitelkártyával fizetek tankolás, vásárlás, ahol ki van rakva a kártya logója.
Macedóniában épp úgy mint Szerbiában, Boszniában, Montenegróban, vagy Görögországban.
Soha, sehol nem volt gond, hogy nem működik a terminál meg ilyesmi.
A pénzváltókénál nemhogy rosszabb árfolyamon,hanem kedvezőbben számolják át.
Lehet, hogy a sima bankkártyánál más az elszámolás.
Jó pár évvel ezelőtt nagyon átnyomtak az euro váltással mikor tankoltam Macedóniában, amit rögtön persze nem vettem észre csak miután útközben utánaszámoltunk. Azóta csak kártya, rögtön kapom az sms-t, hogy Ft-ban mennyit vontak le és rögtön látom van-e valami probléma, de sose volt még.
meggyöztetek , elmentem raktam rá forintot.Maestro kártya . S bocsi aki hogy rosszul értelmeztem .megkerestem a tavalyi számlát ahol tankoltunk 62,740x66,50=4172,21 s erre kért 80 eurot ez tavaly szept-be volt.S nem bizti hogy jol váltotta.
Két fontos dolgot jegyezz meg Dodi! Tankolni mindenhol kártyával, Vasiliki-Fiskardo komp menetrendet júliusra megnézni !!! Ja, és a harmadik, hogy nyaralást felhőtlenül élvezni !!!
ok Raven megjegyeztem remélem elég lesz amit raktam a kártyára 110-et
szerintem igy fog menni hétfötől-péntekig 10.00 & 17.00
Szombat 10.00
vasárnap 17.00
vissza: Monday to Friday 11.15 & 18.15
Saturday 11.15
Sunday 18.15
ezért valoszinü hogy nem megyünk át nagyon rövid az idő 10kor indul vissza meg nem tudnánk jönni meine frau nein welche camping én még élvezném is nem egyszer voltam horgászni a semmibe
Érdemes itthon makedón dénárt meg szerb dínárt váltani? Vagy jobban járok, ha az adott országban váltok eurót helyi fizetőeszközre? Esetleg bankkártya?(bár a k&h nem forgalmazza egyiket sem, ezért az árfolyamot sem tudom....)
kártyával a kutasnál vagy be kell menni ?s még egy a kapunál ha kártyával akkor add valamit ahova a pint beirom. mert ugye alig szoktam elérni hogy a pénzt odaadjam erröl is kéne egy kis info
Tőlem egy kapunál se kértek pint, csodálkoztam is. Lehet kártyafüggő is.
nem tudom egyik ismerösnek most reggel szedtem össze Kefára mennek a 3 lehetöséget
vassiliki,astakos.Killini ha érdekel irj s átteszem a linkeket amiket találtam hozzá