Mediterraneo | #195897 | 2012-10-14 10:25:19 | Válasz a #195893. hsz-ra
Egy bő évvel ezelőtt még lehetett vonattal menni, bukaresti átszállással, de a gazdasági krízis miatt, nyilván a vonatok rossz kihasználtsága és emiatt a vesztességesség következményeként a görög vasutak megszüntették a nemzetközi járataikat.
Amúgy rettenetesen hosszú volt az út...
Lehet hogy már időt múlt információ, de én úgy tudom, hogy idén nem lehet vonattal menni Görögországba! A görög vasútak nem fogadnak nemzetközi vonatokat!!!
Mi kb. 12 éve voltunk Görögországba 2x vonattal. Az út elég hosszú volt majdnem 2 nap (Bulgária,Románia). A táj az gyönyörű volt. Egyébként elviselhető volt az utazás bár az ottani népek miatt fokozott figyelem kellett a biztonság terén. Mivel mi ingyen utaztunk akkoriban a MÁV-val így minimális összeg volt az útiköltségünk. Lehet manapság meg már nem is éri meg lemenni vonattal olyan árak vannak, nem tudom.
Erre én nem is gondoltam
Bulgáriában a pályaudvar mellett volt az utazási iroda és pár száz méterre a szállás. A vonat a Déliből indult és Burgaszig vitt. Így egyszerűbb volt, de az út mégis 30 órás volt. A vonat koszos, büfékocsi nem volt(vagyis volt, csak az első román állomáson mindent megvettek), a sör ihatatlan meleg lett. Viszont ami jó volt, hogy hálófülkében utaztunk
Mindezekkel együtt azért 22 évesen nagyon nagy buli volt az első tengerpartos nyaralás a barátnőmmel
Ezekre mégsem negatív élményként gondolok vissza
Üdv.
Szerencse, hogy fiatalon szinte mindent buliként lehet felfogni.
Ha arra gondolsz, hogy busszal is kell vagy 24 órát utazni, akkor mennyivel
kényelmesebb volt a hálókocsi
Büfékocsi pedig a buszhoz nincs hozzákötve
Örüljünk a szép emlékeknek. Az öregkori napokat ezek szépítik.
Nagyon jó nyaralást kívánok.
czoki.
Erre én nem is gondoltam
Bulgáriában a pályaudvar mellett volt az utazási iroda és pár száz méterre a szállás. A vonat a Déliből indult és Burgaszig vitt. Így egyszerűbb volt, de az út mégis 30 órás volt. A vonat koszos, büfékocsi nem volt(vagyis volt, csak az első román állomáson mindent megvettek), a sör ihatatlan meleg lett. Viszont ami jó volt, hogy hálófülkében utaztunk
Mindezekkel együtt azért 22 évesen nagyon nagy buli volt az első tengerpartos nyaralás a barátnőmmel
Ezekre mégsem negatív élményként gondolok vissza
Csak benéztem kíváncsiságból, hogy mi a helyzet a vonatos utazással.
Látom nem igazán utazik senki sem vonattal. Mi Bulgáriába mentünk egyszer vonattal, de az volt az első és utolsó
Üdv.
Ha jól tudom nincs közvetlen járat Bp.-Thessaloniki közt. Ha meg átkel szállni, az bizonyára igen macerás. További nagy gond,-véleményem
szerint,-a pu.-ról eljutni, pl. Sartiba. Tudom, hogy van valami buszjárat,
de az megy vagy 4 + órát. A gyorsjárat viszont biztos nem igazodik
a nemzetközi vasúti járatokhoz Ha meg taxival menne tovább az ember, akkor csakis a repülős utazásnak van értelme.
Csak benéztem kíváncsiságból, hogy mi a helyzet a vonatos utazással.
Látom nem igazán utazik senki sem vonattal. Mi Bulgáriába mentünk egyszer vonattal, de az volt az első és utolsó