Ismét Tunézia, ma fizettem be egy nagyon jó árú akciós utat,
2 főre Port el Kantaoui Club Selima ( tavaly is ott voltunk)
All inclusive ellátással, mindennel összesen 198 000Ft/ 2 fő
pont ez az, bennem is annyira más kép élt Tunéziáról, hogy azt el nem tudom mondani.
Ok, tudtam, hogy ott van Tatooine, meg persze, a sivatag az oázisokkal ami, de annyira más arcát is megmutattad az országnak, hogy ezentúl nem fogom egy legyintéssel elintézni, hogy á, Tunézia, az csak a szenvedélyes napozóknak való.
Úgyhogy köszönöm ismét ezt a leírást.
Nagyon köszönöm hogy elolvastad, elismerés számomra hogy tetszett Neked!
Nálam nagyobb görög-sziget rajongó kevés van az országban, de el kell ismerjem hogy nem árt ha érik az ember másféle élmények is.
Tunézia messze nem hibátlan, de ettől még nagyon szerethető ország, ráadásul utazás előtt teljesen másfajta kép élt róla bennem, mint amit személyesen is volt szerencsém látni belőle.
És persze itt is erősen áll az szabály, hogy nagyon nem mindegy, melyik városban laksz, és mit nézel meg az országban, de ezt Neked, mint utazónak mondanom sem kell.
ismét nagyon jó beszámoló, nagyon szép képekkel!
Sose éreztem késztetést arra, hogy ellátogassak Tunéziába, de most a beszámolód elolvasása, és a képek megcsodálása után, rögtön pakolni és indulni támadt kedvem
Unic!
Még szerencse, sajnálom őket, mert egy normális, nagy hírű iroda volt, szívesen utaztam volna velük máskor.
A repülőn együtt mentünk Tunéziába, fele Best- fele Taurus Reisenes utas volt, nagyon rendes volt a Best-es idegenvezető hazafelé, erről irok az utolsó beszámolómban.
Erinet helyesbítek a Best Reisentől már nem fogsz tudni eljutni az ő Szahara túrájukra a jövőbe se csődbe mentek. Még jó, hogy nem tavaly júniusba történt.....
Kimaradt egy kis érdekesség a szahara túra második napjáról, megálltunk Jelma-ban is:
Megálltunk pihenni egy Jelma nevű városka buszos pihenőjében, itt Enikő felhívta a figyelmünket arra, hogy az itteni ajándékboltban nagyon szép és különleges dolgokat lehet kapni és lehet pénzt is váltani.
Úgy gondoltam szétnézek, a férjem már fáradt volt, nem akart leszállni, egyedül mentem be, majd váltottam eurót, és bementem a boltba. (itt csak eurót lehet váltani, utitársaink dollárt szerettek volna, de nem váltották át)
Tényleg sok minden szép dolog volt, többek kötött datolya lekvár és pont olyan üveg, Tunézia feliratos képkeretek amiket én kerestem. Santoriniről is ilyeneket hoztam, nagyon megörültem, hogy itt is találtam.
Leguggoltam és válogatni kezdtem, amikor egy arab férfi mellém guggolt és mutogatni kezdett a képekre, és mondta, hogy nagyon szépek. Gondoltam, hogy valami eladó, aztán kérdezte, hogy orosz vagyok-e vagy magyar. Mondtam, hogy utóbbi, erre gépelést imitált az ujjával és kérdezte, hogy van-e facebookom. Mondtam, hogy van, erre mutogatni kezdett maga felé, hogy adjam meg, mondtam, hogy nem. Erre pár pillanatra ott hagyott, majd visszatért és kérdezte van -e barátom, erre csak annyit válaszoltam, hogy a férjem ott ül a buszon. De mint végszóra egyébként belépett az ajtón és intettem neki, aztán meg akartam neki mutatni ki volt az udvarlóm, de úgy eltűnt, hogy sehol sem láttam, eltűnt a föld színéről, ahogy a férjem belépett az ajtón.
A képkereteket természetesen megvettük, 10 és a nagyobb 12 dínárba kerültek
Csak álló a4-est és a kompakt méretet használtam eddig, nem is tudom miért nem próbáltam a fekvőt, biztosan abban is rengeteg jó elrendezés van. Szeretek fotokönyvet gyártani, csak legyen rá alkalom!