Köszönöm a válaszod. Én is csak ezt az egyet találtam.
Lassan viszont teljesen körvonalazódik bennem az idei terv: Június utolsó hetében /bízva az időjárásban/ Foglalás nélkül, helyben keresgélve. Tranzitszállásként, itt a fórumon olvastam egy kiváló lehetőségről, a macedoniai Demiri Kapija -ban egy panzióról /a családnak is tetszik/.
Viszont lenne egy kérdésem a "helyiek" felé: Fteroti részen az a belső öböl az mennyire alkalmas a strandolásra, illetve ott mennyivel lehet melegebb a víz ?
A belső öbölben különösen a felső részen, ahol ez a Fteroti beach van max. térdig ér a víz. Nagy melegben biztosan meleg lehet, mivel ennyire sekély.
A Diaporos szigeten van egy hasonlóan sekély kis öböl, ott augusztusban simán van 35 °C-os a víz!
Az az igazság, hogy én még csak augusztusban és szeptemberben voltam Vourvourouban, akkor már jó meleg a víz mindenhol, nincs jelentősége, hogy melyik öbölben vagy. Juniusban lehet, hogy jól jön egy kis extra meleg.
Tavaly mi is gondolkodtunk egy olyan apartmanban, ami szintén abban az öbölben van, csak a Livari beach nevű részén, 2-300 méter lehet a távolság. Nagyon szép az a rész, az apartmanban is jónak tűnt, de a túl sekély víz miatt elvetettük. A biztonság kedvéért egyszer megálltunk a főúton levő kilátónál és megnéztük, és azt láttuk, hogy az öböl közepén lábszárközépig érő vízben sétálnak. Pici gyerekeknek pancsolni júniusban viszont érdekes lehet.
Biztosan szükség van tranzit szállásra? Simán bevállalható egy menetben is az út. Engem a hideg ráz a gondolatától is annak, hogy kicuccoljak egy motelben, reggel meg vissza és megint utazni 3-4 órát. A gyerekek is simán bírják, csak le kell kötni őket. Persze Te tudod, Te ismered a lehetőségeidet/korlátaidat!
Hidd el, nagyon kényelmes a tranzitszállás. Nem akarom régebbi élményeimet ecsetelni, de pl. tavaly boszniában egy estét eltöltve, nagyon megfűszerezte a családi hetet.
Visszanéztem az elmúlt 10 év időjárási adatait: http://www.wunderground.com/hi.....rsz%C3%A1g
Ezek szerint lehet bizakodni az időjárásba./bár nálunk éppen havazik/
nagyon köszönöm a tájékoztatást , mégis egy "helyi" szakértő véleménye a meggyőzőbb mint a fényképek.
Valószínűleg odamegyünk mert eddig is ahol éppen nyaraltam , mindennap másik beach volt a cél , kiindulási pontnak tökéletesen megfelel . Amúgy meg 12-en megyünk és ennyi személynek egy helyen nem nagyon van lehetősége szállást találni...
Ha jól sejtem 2-3 km Panagias és Vourvourou is ahol taverna vagy bolt található ?
Aghios Nikolaos-nak milyen hangulata van ? Érdemes felkeresni ott is egy éttermet ?
Ormos Panagias a főúton valóban 2-3 km, de gyalog szerintem kevesebb, Vourvourouban a nagy supermarket inkább 6-7 km lehet. Saccom szerint Nektek közelebb lenne Nikitiben a Lidl, vagy a másik nagy áruház. A főút mellett a szállásotok közvetlen közelében van egy kis pékség is, ott lehet tejterméket is kapni, szembe vele van egy gyümölcsárus is. Ormos Panagias és Vourvourou között több tavernát és 1-2 kisebb boltot is szoktam látni, de ezekről nem tudok semmit.
Agios Nikolaosba még nem jutottam el. Ormos Panagiasnak is csak a kikötő körüli részét ismerem, egyszer voltunk egy étteremben is, de oda leginkább a halárus bódék miatt szoktunk átmenni, megnézni a tengeri herkentyűket.
Igaz, hogy már ötször voltam Vourvourouban, de mindig volt a csapatban 1-2 kicsi gyerek, őket nem vonzotta a tekergés, ezért nem jártuk be még teljesen a környéket. Az idén 7 fölött lesz a legkisebb, remélem többet tudunk menni a környéken is.
Szállást találtok még szerintem bőven egy apartmanban is. Vannak nagyobb házak is, mi pld. tavaly 9-en voltunk az augusztusi fő szezonban, de simán volt hely juniusi foglalással.
Sziasztok! Tudnátok valami tippet adni, hogy juthatunk legolcsóbban Diaporos szigetre? Azt hallottam, hajó nem megy oda, a motorcsónak bérlés 100 ero körül van naponta. Talán vizibicikli ? Lehet valahol vizibicót bérelni a közelben? köszi előre is!
mi nyáron egy átlátszó műanyag kajakot béreltünk, nem emlékszem pontosan, mennyibe került, de nem volt vészes. viszont nagyon hangulatos, és egyben sportos is:)
Vizibiciklit eddig nem láttam a faluba. Van két helyen az a kis kajak, amit Hugorger említett, de én azzal nem mennék át a szigetre. Azt próbálnám meg a helyedben, hogy a motorcsónak kölcsönzőssel megpróbálnám átvitetni magam reggel, este meg vissza. 10 - 18 óráig tart a csónakbérlés, előtte lehet, hogy átvinne. A Christaras nevű kölcsönzőstől Ez az elérhetősége szoktam bérelni, elég rugalmasak.
Valóban 100€ körül van az egész napos bérlés, de 5 személyes, szerintem megéri és nem nagy ördöngősség vezetni!
igen, ezért is írtam, h sportos:) mi megtettük, de a végefelé, ahogy távolodsz a parttól, egyre nehezebb a dolog, csalóka ám. de megoldható
jótanács: igazából mi is azért kényszerültünk erre, mert húztam az időt, gondoltam, ennyiért úgyis lesz majd szabad motorcsónak, annyi parkol a vizen minden reggel. hát nem volt, amikor próbáltam foglalni, 5 napra előre az összes hajó a város összes kölcsönzőjében ki volt adva, előttünk vitte le egy franica pár az utolsót...szóval sztem találd ki, mikor mennétek, és amikor megérkezel, aznap menj oda, és foglald le...ez aug-ban volt
Ahhoz nem kis bátorság kellett, hogy a szigetig átmenjetek azon a lélekvesztőn! Én is szemeztem azzal kis kajakkal, de csak a part közelében merném kipróbálni! Félúton néha eléggé hullámzik a víz, élmény lehet a kajak olyankor!
nem volt más alternatívánk, ha át akartunk jutni:)
igen, elején sima volt, ahogy egyre távolodtunk a parttól, megfordult bennem, hogy mennyire volt ez jó ötlet...de mindketten sok-sok km-t leeveztünk már, szóval nem először fogtunk lapátot, de megfáradtunk a végére, viszont utólag remek élmény volt, elképesztő, mennyire tiszta pl. a víz, az átlátszó kajak előnyei remekül kijöttek az út alatt... gyönyörű volt, néha félelmetes:)
Az árakat nem nagyon nézegettem. A Christarasnál volt három éve a szállásunk, ott figyeltünk fel a csónakbérlésre, azóta oda mentünk vissza. Náluk mennyi most a bérlés? A weboldalukról levették egy pár éve az árakat. Emlékeim szerint tavaly nem volt drágább az általad belinkeltnél.
Én vettem egy felfújható három személyes tengeri kajakot, de kb 800 méter után feladtam az evezést. Vagy én evezek rosszul, amit ugyan kétlek, vagy tengerben nagyon nehéz. Előre még haladtunk, de kanyarodni azt sose sikerült arra amerre akartam. Minden fizikai ismereteimnek ellent mond amit tapasztaltam. Lovas Zsuzsáéknak nagyon jól megy, sok-sok kilométert eveznek minden nyaralás alkalmával. Vajon mit csinálok rosszul?