Athénba landol a repülõnk elvileg szeptember 21-én hajnali 2.30-kor. Kérdésem ilyen idõpontban is be tudunk jutni a városba? Illetve nem szeretnénk elõre kocsit bérelni, Athénban merre találunk autó kölcsönzõket, persze jót és olcsót
Pont a repter ajto elott van a buszallomas. Az egyik busz Athenba visz, a masik pedig a kikotoben.
Ejszaka es jar. Harom euro a jegy ara.
Rozi baratnom egy auto kolcsonzo iroda igazgatoja, irjal neki emailt: rent@antena.gr - nem bisztos hogy ez a legolcsobb, kerdezz mashol is.
www.antena.gr
Most mar 3,20 euro a jegy ara! Felszallas elott, a busz mellett, lehet jegyet venni.
Tegnap ejjel en is hasznaltam a buszt a repterrol vissza fele. Ez az X95-os busz.
Ha kocsit berelsz a repteren, 2,70 euro az autopalya dij Athen fele.
Nem az allam viszi el ezt a penzt, hanem a privat ceg ami megcsinalt az utat.
Ugyanugy pl. a metro jegyet egy masik privat cegre kell fizetni. Ez az a ceg, ami megcsinalt az atheni metrot.
Nyugdijasoknak a kozlekedes nem ingyenes, mint nalatok.
Most értünk vissza Athénból....
Csodálatos, mint mindig, de a 42 fokos városban a forró viharos szélben hamar lelohad az ember lelkesedése (
Az Akropoliszt 8-kor néztük meg és esti kivilágításban a Philopapposzról egy tündéri tetõteraszos étterembõl, de napközben jobban esett az icipicit hûvösebb metróra szállni.
az Appia, AmarillisInn stb. szállodák és környékük NEM EMBERNEK VALÓK. Iszonyatos bûz, részegek, drogosok, nemzetközi lumpen elemek, éjjel-nappal õrjöngenek, éjszaka kukákat borogatnak, üvegeket törnek, isznak, hugyoznak....
Mi elmenekültünk másnap, veszni hagyva inkább a kifizetett szobát, mint még egy éjszakára bemenni a gettóba. 50-60 méterre már európai állapotok vannak, de én még ilyet egy világvárosban nem láttam, szörnyû volt!!!
Görögországi körutazásunk alkalmával egy vasárnapi napon lemennénk Athénba is. Úgy néz ki, hogy szeptember 16-ára esne ez a kirándulás. De tudtommal akkor lesznek a választások.
Kérdésem a következõ: van arról valamilyen információtok,hogy a választások befolyásolják-e a múzeumok/üzletek nyitvatartását, illetve az õrségváltást?
Lehet, hogy hülye kérdés, de sose lehet tudni
Segítségeteket elõre is köszönöm:
Most értünk vissza Athénból....
Csodálatos, mint mindig, de a 42 fokos városban a forró viharos szélben hamar lelohad az ember lelkesedése (
Az Akropoliszt 8-kor néztük meg és esti kivilágításban a Philopapposzról egy tündéri tetõteraszos étterembõl, de napközben jobban esett az icipicit hûvösebb metróra szállni.
az Appia, AmarillisInn stb. szállodák és környékük NEM EMBERNEK VALÓK. Iszonyatos bûz, részegek, drogosok, nemzetközi lumpen elemek, éjjel-nappal õrjöngenek, éjszaka kukákat borogatnak, üvegeket törnek, isznak, hugyoznak....
Mi elmenekültünk másnap, veszni hagyva inkább a kifizetett szobát, mint még egy éjszakára bemenni a gettóba. 50-60 méterre már európai állapotok vannak, de én még ilyet egy világvárosban nem láttam, szörnyû volt!!!
Igazad van, ezek a szallodak szornyuek. Minden olcso ket csillagos Omonia ter kornyeki szalloda ilyen.
Egy normalis europai fovarosban, a centrum egy elokelo hely. Arrebb vannak a rossz, alacsonyabb szinvonalu keruletek.
Athenban ez forditva megy.
Remelem legkozelebb jobb lesz nektek...
Görögországi körutazásunk alkalmával egy vasárnapi napon lemennénk Athénba is. Úgy néz ki, hogy szeptember 16-ára esne ez a kirándulás. De tudtommal akkor lesznek a választások.
Kérdésem a következõ: van arról valamilyen információtok,hogy a választások befolyásolják-e a múzeumok/üzletek nyitvatartását, illetve az õrségváltást?
Lehet, hogy hülye kérdés, de sose lehet tudni
Segítségeteket elõre is köszönöm:
Martusek
Nincs hulye kerdes, Martusek!
Azt hittem hogy nyitvak ilyenkor a muzeumok, de nem volt igazam...
Felhivtam a nemzeti muzeumot, azt mondtak hogy minden muzeum, az Akropolis, stb. zarva lesz. Orsegvaltasrol nem tudom.
Az uzletek? Milyen uzlet legyen? A kozertek es a ruhazati boltok zarvak Szeptember 16-an, mert vasarnap. A szuvlakisok, meg a Klubbok nyitvak ilyenkor is.
Este 23:00 utan nem lehet kocsival kozlekedni a centrumban, mert ott lesznek az unnepsegek. Ilyen kb mint a Budapest Parade, csak zene nelkul. A kocsik nagyon dudalnak ilyenkor.
Lehet hogy iden nem nagyon fognak unnepelni, a tuz miatt.
Nagyon köszönöm, hogy utánanéztél. Újratervezem a programot és inkább egy másik napon látogatunk el Athénba. Mert azért az Akropolisz fontosabb látnivaló, mint a különleges õrségváltás
sziasztok! lehet hogy Athénba fogok kiköltözni melo miatt, és azt szeretném megkérdezni, hogy a pireuszi városrész milyen kvalitásu, ill hogy mennyire drága az athéni élet? a szállás és a kaja biztositva lesz, ugy kb. mennyi euro lehet hogy normálisan meg lehessen élni kint? elöre is köszi a válaszokat
Minden szolgaltatas viszont sokkal dragabb mint nalatok. Ha peldaul hajvagasra vagy fogtomesre van szukseged, sokkal dragabb lesz.
A szorakozas is nagyon draga. A mozi vagy a belepes [plusz egy-ket ital] egy klubban, sokkal dragabb Athenban mint Pesten.
Pireuszben, melyik reszen leszel? A centrum jo. Kicsit arrebb, a Mikrolimano resz sokkal jobb. Masik oldalon, a Keratszini vagy a Drapetszona kerulet mar nem annyira.