Megtaláltam a térképen is, de szerettem volna kinagyítva megnézni.
A térképet egyébként kint vettük Görögországban, mert az itthon kaphatóak nem a legpontosabbak.
Mégegyszer köszi
Szia!
Nekem ismerősöm jár nagyvárosokba (EU-n belül) kiállításokra, és neki ki kellett váltani a nemzetközi diákot.
Viszont ha neked csak az ifjúsági szállásra kell mondjuk, akkor elvileg elég a sima is.
Kíváncsi leszek, olvastam már a blogodban is, és írtam is, hogy remélem, kinyitnak majd tényleg 20-án! Jó lenne, ha nem késnének vele, mert pont akkor leszünk ott!
Keszulodnek az Uj Akropolisz Muzeum megnyitasara, amit junius 20-ra terveznek
Akkor sajna idén erről lemaradok, legalábbis, ami a nyitást illeti, mert én korábban tervezek Athénba menni
De majd legközelebb bepótolom és addig is megnézem a Ti képeiteket
Egy friss útikönyvben azt olvastam, hogy vasárnap 11 órakor van örségváltás. Azt nem akarom elhinni, hogy csak egy héten egyszer. Erről is jó lenne infó, de ezzel kapcsolatban felmerül bennem egy kérdés: Eredetileg egy szerdai napra mennék Athénba, de érdemes-e vasárnapra időzíteni? Gondolok arra, hogy esetleg kissebb dugók vannak a munkaszünet miatt, esetleg az athéniak kiáramlanak a tengerpartra? Mondjuk turista lehet, hogy kicsit több van. Várnám a tapasztalatokat. Köszi!
Minden nap, minden órában van őrségváltás, de a vasárnapi, amit az útikönyv említ, az a "legdíszesebb", leglátványosabb. (Szerintem emiatt nem éri meg átszervezni az utazást, de persze ez csak a saját egyéni véleményem, és valószínűleg nem túl mérvadó, mert mi sztem akkor sem sírnánk túlzottan, ha még a sima őrségváltást sem látnánk, egy csomó más dolog sokkal jobban érdekel Athénban. )
Amit az útikönyben írnak, az a zenés őrségváltásra vonatkozik, amikor zenekarral és nagy csinnadrattával kivonul az egész század. Ez valóban csak egy héten egyszer van. A többi időszakban 1, vagy 2 óránként van őrségváltás.
Azt nem árt tudnod, hogy a fakultatív csoportok mind erre a napra időzítik az Athéni városlátogatást, pont eme zenés őrségváltás miatt. Ilyekor a Syntagam téren úgy ezer ember próbál látni valamit lökdösődve, furakodva, mint egy nagy koncerten a dühöngőben
Jómagam voltam már hétköznap, valamint vasárnap is és a tapasztalatom alapján idén inkább hétköznap megyek
Persze én könnyen beszélek, mert már láttam a zenés őrségváltást is. Sikerült is átkönyökölnöm a tömegen és 5 fényképezőgéppel képeket csinálni, azon csoporttársaimnak is, akik nem tudtak előre jönni
szép volt, jó volt, de köszönöm, mégegyszer nem kérek a zenés őrségváltásból
Sztem egyáltalán nem szégyen... Athén tele van egy csomó érdekesebb dologgal. Mi majd ha épp arra járunk és akkor lesz az őrségváltás, akkor megnézzük, ha pedig nem, akkor nem, az biztos, hogy nem fogunk rá félórát várni.