Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 1000 1001 1002 ... 1324 1325 1326   >
Üzenet
  Kepkypa | #229712 Üzenet | 2015-06-02 19:38:38 | Idézet innen: #229709
Pinga írta:
Pont nem mentem velük mert rá egy hétre volt ott a nyaralásunk,de nem volt gondjuk ahogy irták a forumban,azota a házaspár eladta a járgányt és nincsenek a klubban icon_smile.gif

Láttam anno a másik fórumon a képeket... Lehet már el is váltak icon_cry.gif Én egyszer mentünk le Korfura 6 autóval.. Soha többé nem teszek ilyet..!!!!! Idén is jönnek ismerősök barátok, de megmondtam mindenkinek, kint lehetünk együtt esténként, de megy mindenki egyedül.. Nem fogok senkire sem várni .... icon_biggrin.gif
  Renault | #229714 Üzenet | 2015-06-02 19:44:27 |
Szia

Egyetértek Bofefével.
Jól gondol át , mindennek van előnye, hátránya , mérlegelj, és dönts.

Jó nyaralást kívánok minden Görögországba utazónak icon_exclaim.gif icon_wink.gif
  Renault | #229715 Üzenet | 2015-06-02 19:49:14 | Válasz a #229668. hozzászólásra Előzmény #229668
Szia

Egyetértek Bofefével.
Jól gondol át , mindennek van előnye, hátránya , mérlegelj, és dönts.

Jó nyaralást kívánok minden Görögországba utazónak icon_exclaim.gif icon_wink.gif
  Accord | #229730 Üzenet | 2015-06-02 21:50:42 | Idézet innen: #229712
Láttam anno a másik fórumon a képeket... Lehet már el is váltak icon_cry.gif Én egyszer mentünk le Korfura 6 autóval.. Soha többé nem teszek ilyet..!!!!! Idén is jönnek ismerősök barátok, de megmondtam mindenkinek, kint lehetünk együtt esténként, de megy mindenki egyedül.. Nem fogok senkire sem várni .... icon_biggrin.gif[/quote]

Én is ezt szoktam mondani. Hosszú úton konvojban haladni borzasztó nehéz, egyfolytában a másikakat figyelni, h ki hol marad el, ki hogyan tud előzni, nagyon fárasztó.
Gyerekekkel meg főleg. Minden gyerek más ritmusban tud aludni, pisilni, enni, inni. A 3 éves gyereknek magyarázhatod, h most kisfiam nem tudunk megállni pisilni, mert jön velünk 6 másik autó, és már tizedszer kellene megállnunk...........
Mi éjszaka járunk hosszú távra, a gyerekek végig alusszák szinte az utat.Az 1100 km alatt egyszer álltunk meg pisilni velük meg tankolni, és szinte egy seggel levezetem. Nekem így könnyebb, mert minél több helyen állok meg, annál hosszabb az út, annál fáradtabb leszek az út végére. Így meg símán levezetem a távot.
Na ezt több autónál összeegyeztetni botrányosan nehéz. A problémák már általában az indulás időpontjának a megegyezésében el szoktak kezdődni..............
  Kuzmarobi | #229737 Üzenet | 2015-06-03 07:35:47 |
Sziasztok.Két hét múlva indulunk Zakynthos-ra,egy kicsit aggódom a Macedón helyzet miatt.A Nis-Sofia-Thessaloniki kerülőt néztem ki ami Kb 100 km-rel hosszabb .Ahogy gondolom csak egy határt kell átlépni, Dimitrovgrad-nál, a Bulgár és Görög határátkelő megszünt, mivel mind a ketten EU tagok .Valaki járt már erre mostanában,van e autópálya,milyen a határforgalom ?
  Csarlsz | #229756 Üzenet | 2015-06-03 11:00:05 | Idézet innen: #229737
kuzmarobi írta:
Sziasztok.Két hét múlva indulunk Zakynthos-ra,egy kicsit aggódom a Macedón helyzet miatt.A Nis-Sofia-Thessaloniki kerülőt néztem ki ami Kb 100 km-rel hosszabb .Ahogy gondolom csak egy határt kell átlépni, Dimitrovgrad-nál, a Bulgár és Görög határátkelő megszünt, mivel mind a ketten EU tagok .Valaki járt már erre mostanában,van e autópálya,milyen a határforgalom ?

Tudtommal Bulgária nem tagja a schengeni egyezménynek, vagyis van még egy határ.
  Vicosz | #229758 Üzenet | 2015-06-03 11:35:57 |
bocsi,hogy beleszólok nincs Macedon helyzet. Igaz, könnyen beszélek: mi busszal voltunk. Fegyverest nem láttunk csak a határon, mivel ott volt az incidens. A várakozás alatt mindig le lehetett szállni, most nem .
  Kepkypa | #229759 Üzenet | 2015-06-03 11:39:23 | Idézet innen: #229737
kuzmarobi írta:

https://www.balkaninsight.com/.....a-in-april
  Eduso | #229767 Üzenet | 2015-06-03 12:54:33 |
Az konvojban haladás témában, 2-max 3 autó tud működni szerintem, és az is csak úgy ha ,mindenki betartja az erre vonatkozó "íratlan" szabályokat., együtt tudnak az utitársak működni. Persze lehetnek ennek előnyei és hátrányai is, kérdés, hogy ki mennyire tud, illetve akar alkalmazkodni másokhoz.
  Aki | #229772 Üzenet | 2015-06-03 13:50:29 |
Szia Kuzmarobi!
Meg ne próbáld. Nosztalgiából tegnap arra jöttem. A Nis-Dimirovgrád közötti 100 km az útépítések és a zászlós emberek miatt 2 óra alatt sikerült. Kalotina és Kulata közötti kb. 220 km 3 óra alatt. Dubosevicáig kész a pálya, de utána katasztrófális útviszonyok vannak. Állandóan kint van a 60-as tábla és a radar kontroll. Természetesen rendőr is van bőven, akik dolgoznak is. Annyi útelterelés van, hogy Kulata előtt már azt sem tudtam hol vagyok. A határ előtt nincs kész az út és gidres-gödrös makadám úton lehet haladni, illetve a görög oldalon Serré-ig nagyon rossz az út.
Szerbiában sokkal jobb a helyzet az útépítések ellenére.
  Bocsika | #229774 Üzenet | 2015-06-03 14:04:34 |
Aki!
Esetleg írnál a Nis_Dimitrográd közötti részről részletesebben??Akár pü-ben is .Mi éjszaka mennénk arra.
  AncsaPancsa | #229777 Üzenet | 2015-06-03 14:42:06 | Válasz a #229661. hozzászólásra Előzmény #229661
Szia!
Én is megnyugtatónak érzem,ha nem vagyunk egyedül .
Mi junius 29-én indulunk társat keresünk az útra mi is !! icon_smile.gif
Tavaly itt a neten "ismerkedtünk össze " együtt mentünk akkor Sartira. Vittünk voki-tokit, egész utat végig bohóckodtuk így ismeretlenül is.
Tény és való igazodni kell egymáshoz.
Lehet többet se lesz ilyen utunk ismeretlen emberekkel akiket akkor az indulás pillanatában ismertünk meg.
  Kaliber | #229780 Üzenet | 2015-06-03 15:45:30 | Idézet innen: #229686
balazsh írta:
Konvojozás max. 2 autó, de az is csak szigorúan azonos habitusú sofőrök között.
De legjobb egyedül.

stomi írta:
Szerintem megvan az az előnye,hogy ha esetleg valaki lerobban akkor tudnak neki egyből segíteni.

Mit????
A kerékcserét és kisebb bibiket egyedül is megoldja az ember. Nagyobb baj esetén pedig esély sincs a segítségre.
Annyi van, hogy a társad rossz szájízzel és lelkiismeret furdalással fog otthagyni az útszélén, mivel felesleges neki is várnia.
Ja, és neki még a szállását sem fizeti az assistance, ha esetleg maradni kell.

Szóval ez a baj esetén segítenek szerintem maximum csak téves biztonságérzetet ad.

Maximálisan egyetértek balazsh-al annyi az előny ha viszel walkie talkie-t akkor menet közben tudtok "bohóckodni együtt" már ha erre van valakinek igénye vagy ha a sofört nem zavarja ill. a pihenőkben van kivel megbeszélni a menet közbeni látottakat.

Semmit sem tud segíteni rajtad aki veled megy még csak vontatni sem tud, ugyanis autópályán Tilos!
  Kuzmarobi | #229789 Üzenet | 2015-06-04 03:26:49 |
Köszönöm a segítséget,akkor úgy néz ki valamilyen szinten rendeződik a Macedón helyzet,éjszaka megyünk,remélem június második felében nem lesznek a határok zsúfoltak...
  Zsuzsus | #229798 Üzenet | 2015-06-04 10:52:54 |
Sziasztok,

június végén megyünk Paraliába autóval. Úgy terveztük, hogy euróval fizetünk minden útiköltséget, kártyával. Valószínűleg másoknak bugyutának tűnhet a kérdés, de ha szerencsétlen módon beleszaladnánk Szerbiában vagy Macedóniában rendőri ellenőrzésbe, és büntet valamiért, előfordulhat, hogy csak a helyi fizetőeszközt fogadja el? Vigyünk a biztonság kedvéért valamennyit? Ha igen, mennyit?
Nem szeretnék éjszaka de nappal sem helyi bankautomatát vagy pénzváltót keresgélni.
Köszönöm előre is
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 1000 1001 1002 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu