Sarti
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 1007 1008 1009 ... 1105 1106 1107   >
Üzenet
  Borkaandi | #220671 Üzenet | 2014-07-15 16:12:49 |
Szia Regeti!
Szerintem, simán van rá esély, mert, ha mindenki menne, akkor valóban meg lenne a hajó létszám. Viszont mivel egy népszerű kirándulásról van szó, én a helyetekben biztosan fel venném már itthonról velük a kapcsolatot. Mivel főszezonba mentek, így eleve jóval több turista van ott, így nem biztos, hogy ha menne tőletek mindenki, akkor egyik napról a másikra tudnátok ennyien menni egyszerre kirándulni. Én biztos, hogy már itthonról rákérdeznék minderre. Egyébként nagyon jó ez a program! Felejthetetlen napot töltöttünk el velük pár éve. Privát üzibe átküldtem neked valamit. Itt el tudod őket érni.
Az Asterasba szerintem nem fogtok csalódni, jó és igényes szállásról van szó. Ott van tőle kb. 30 m-re a Bellissimo pékség, az Alex market, és a fincsi gyrost áruló Giorgakis taverna. Ráadásul nem kell sokat menni a partig se, de az ófalu pezsgő esti forgataga is nagyon közel lesz hozzátok, így egy kicsi, kellemes sétával mindent könnyen elérhettek majd a szállásotokról.

http://www.sarti.gr/hu/asteras-house-sarti-halkidiki-36853.html

Andi
  Borkaandi | #220677 Üzenet | 2014-07-15 16:33:25 | Válasz a #220598. hsz-ra Előzmény #220598
Helló 3m88!
Igazából írtam már az éttermekről, hogy némelyik hol található meg, ezeket megtalálhatod a 963-as oldalon. Az ott található árak, azok tavaly szeptemberiek, ha ideire is kíváncsi vagy, akkor azt megtalálhatod a 979-es oldalon.

Először azt akartam, hogy berajzolok minden olyan helyet, amit szeretünk, ahová járunk (pl. halbolt, húsbolt, kedvenc helyeink, stb.), ezért is jelöltem be, olyan helyeket is, amit nem is kérdeztél, de mikor láttam, hogy mennyire nagyon nem megy ez nekem, akkor letettem erről a tervemről. Bár most meg piszkálja a csőrömet mindez, úgyhogy tuti neki esek majd még egyszer mikor lesz egy kis időm, és megpróbálom úgy berajzolni mindezt, ahogyan azt elsőre is szerettem volna.

Hol lesz a szállásotok? Mert akkor, ha ismerjük, berajzolom azt is, így akkor, még könnyebben tudsz majd ahhoz viszonyítani mindent.
Az általad is említett főtér sem olyan őrült nagy. De tény, hogy esténként ott elég sokan ücsörögnek, van ott pár jó étterem, bár, fagyizó, stb. a téren, illetve a közelbe. De éppen úgy nagyon sokan vannak a főutcán, illetve rengeteg ember szokott lenni az ófaluban a parti sétányon, ahol végig tele van a part padokkal, és ahol, mint írtam is, tényleg egy jó hosszú éttermi sor van, és közvetlen egymás után jönnek a hangulatosabbnál hangulatosabb helyek. Szóval választék van bőven!
Szia: Andi
  3m88 | #220727 Üzenet | 2014-07-15 23:12:17 | Válasz a #220677. hsz-ra Előzmény #220677
Szia Andi!

Igazán hasznos volt a térképed így is tényleg, szóval nem fárasztanálak vele, biztos neked is lenne jobb dolgod. Jó ötlet volt a boltokat, pékségeket is beírnod, köszönöm tényleg. icon_smile.gif

Amúgy a Michalisban lesz a szállásunk, azt viszont legalább tudom, hogy merre van. Arra a térképre rá se férne. icon_biggrin.gif
Direkt választottunk kicsit távolabb eső szállást, mert ha pihenni akarunk akkor csendet szeretnénk, ha meg nyüzsgésre vágyunk akkor meg úgyis besétálunk a "városba". Ahogy néztem 10 percnél biztos nem több az út onnan sem, nem tűnik olyan nagy településnek. icon_smile.gif
Persze mindennek két oldala van, egy tengerparti szállásnak is megvannak a maga előnyei, majd jövőre azt is kipróbáljuk.
  Regeti | #220728 Üzenet | 2014-07-15 23:22:53 |
Kedves Andi!

Nagyon sok oldalt visszamenőleg elolvastam és titkon tudtam, hogy Rád biztosan "számíthatok".
Úgy ismered Sartit, mint a tenyered. Minden tudásod és tapasztalatot megosztod velünk. Joggal jár neked a "Fórum tündér" elismerő cím.
Köszönöm a jó tanácsot és megfogadom, nem bízzuk a véletlenre a kalóztúrát. A szállással kapcsolatban az utazási irodában is hasonlóan nyilatkoztak. Megerősítettél, jól választottunk.
Már nagyon várjuk az indulást!!!
Nagyon szépen köszönöm, hogy válaszoltál. Maradok további hű olvasod!
  Hsmoni | #220749 Üzenet | 2014-07-16 08:52:36 |
Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni tőletek! Sartiban terveztük a nyaralásunkat aug. 7-14-ig repülővel, aztán amikor elkezdtük lefoglalni a repjegyet kiderült számunkra, hogy 140km a reptér a szállástól.
A kisfiunk 16 hónapos és most nagyon elbizonytalanodtunk, hogy érdemes-e ennyit utaznunk egy ilyen kicsi gyerkőccel...
Az lenne a kérdésem, hogy milyen lehetőségek vannak, hogy lehet lejutni Sartiba thessalonikiből? Azt olvastam, hogy nagyon ritkán közlekedik távolsági buszjárat és nagyon hosszú az út.

Gondoltuk, hogy autót bérelünk, de kb. 120e-ért kicsit drágának tartom úgy, hogy nem hiszem, hogy nagyon sokat autókáznánk a 8 nap alatt (vagy sok látnivaló van, ami csak kocsival érhető el?).

A taxit is néztem, de gondolom a kedvünkért nem szerelnek be egy gyerekülést.

Milyen hosszú (időben) az út Thessalonikiből Sartiba, ha kocsival megyünk?

Nagyon köszönöm a hozzászólásokat!
  Titi68 | #220761 Üzenet | 2014-07-16 09:56:33 | Válasz a #220749. hsz-ra Előzmény #220749
Nézzük sorban:
1. Görögországba nyaralni mindig, mindenkinek érdemes! Egy 16 hónapos gyerek már simán élvezi a tengert!

2. A repülőjegy + transzfer, vagy autóbérlés többe kerül, mint autóval menni, max. kényelmesebb (ez erősen egyénfüggő, nekem nem)

3. Tömegközlekedés felejtős, lehet taxival menni, autókölcsönzőnél transzfert kérni, vagy autót bérelni. Az autóbérlés nem sokkal lesz drágább, mint a 2* transzfer. A Vourvourou topicban ezt kiveséztük kb. két hónapja.

4. A taxiba, bérautóba simán kérhettek gyerekülést, kapni is fogtok felár nélkül.

5. Az út: a 140 km-ből 50 km pálya, a maradék 90-ből 50 km elég lassú, kb. 2 órát számolhattok.
  Borkaandi | #220777 Üzenet | 2014-07-16 11:48:40 |
Helló Móni!
Nagyon-nagyon sok pici gyerekkel szoktak Sartin nyaralni. Rengeteg sok szép öböl van Sarti környékén. De, hogy most egy ekkorka gyerekkel mennyit mentek majd, az más kérdés. Mert, azt végül is ti tudjátok, hogy mennyire bírja az ilyesmit. De, ha nem is kirándultok, csak ott helyben fürödtök, akkor is biztosan jól fogjátok érezni magatokat. Sarti Beach pont ideális hely nektek, mert ott nagyon sekély a tenger, így kicsit kellemesebb ezáltal a hőmérséklete, ráadásul ott azon a részen nagyon puha homokos a part. Szóval biztosan élvezné a pici is.

Ha nem pici gyerekkel mennétek, akkor egy lehetőségnek ott lenne a helyi járatos busz is. Viszont arról tudni kell, hogy mivel rengeteg helyen megáll, nagyon hosszú a menetideje, tehát ez a lehetőség szerintem eleve kilőve, nagyon macerás a dolog. Egyetértek Titivel, mert biztosan nem lenne gond a gyereküléssel sem a taxiban. Az út egyébként kocsival két és fél óra T.Nikitől Sartira. Viszont számítsatok arra, hogy a taxi brutál drága, tavaly júliusba barátnőmék 4-en voltak, 120 euróért vittel el őket a taxis. Előtte végig kérdeztek pár taxisofőrt, 120-150 euró közötti áras ajánlatokat kaptak. És így már oda-vissza egy 300 eurós kiadás, nem kevés pénz. Szóval megint egyetértek Titivel, akkor már jobban megéri bérelni autót. És akkor még meg van arra a lehetőség is, hogy kirándulgassatok egy kicsit a környékén.

Kocsival biztosan nem akartok menni? Mert, ha este 8-9 körül elindulnátok (attól függően az ország melyik részéből indultok), de szerencsés esetben pár megállással is, legkésőbb görög idő szerint 11-12 órára lent lehetnétek Sartin. Ráadásul gyerekekkel azért is szeretnek így este indulni, mert, hogy az út nagy részét végigalusszák a kocsiban. Általában 14 órától lehet mindenütt elfoglalni a szállást, de sok esetben, már lehetőség van erre akár 1-2 órával hamarabb is, miután kitakarítottak az előző turnus után. Sőt, ha meglátják a kisbabát, ha mód van rá, akkor egészen biztosan időben be tudtok majd menni a szállásotokra.

Ha mégis marad a repcsi, akkor szerintem, vedd fel a kapcsolatot Sartin a Sithon Travellal, ők tudnak majd neked ebben segíteni. Privát üzibe küldtem elérhetőségeket. Szerintem egy kísérletet mindenképpen megér a dolog.
Andi
  MaciG | #220786 Üzenet | 2014-07-16 13:12:16 |
üdv

A Sithoni a félszigeten milyen látnivalók vannak? (pl. valami vár, vagy kilátó a hegycsúcson,stb.)

Szeptember második felében nyitva vannak még a motorkölcsönzősök?

Vourvourou-nál át lehet jutni valahogy a Diaporosz szigetre? (vízitax,komp)
  Pacsika | #220851 Üzenet | 2014-07-16 20:35:22 |
Kedves bakoséva!

Nekünk is a Dias Zeus travel intézte az utazást..Habár igaz mi a szerb irodán keresztül foglaltunk még januárban:)
  Titi68 | #220860 Üzenet | 2014-07-16 20:54:28 | Válasz a #220786. hsz-ra Előzmény #220786
Vourvourouban komp nincs, vizitaxi szerintem nincs, max. a főút melletti kölcsönzősről tudom elképzelni, hogy bevállalja, ott van komolyabb motorcsónak is, de kiírva nem láttam.
100 € környékén lehet bérelni kisebb motorcsónakot egy napra, mi azzal szoktunk átmenni.
  Borkaandi | #220871 Üzenet | 2014-07-16 21:17:00 |
Helló Macig!
Sassos és Angelo motorkölcsönzője általában még október elején is nyitva szokott lenni Sartin. Szóval azzal nem hiszem, hogy gond lesz, ha szeptember közepe után mentek is.

A Sithonián nem fognak ilyen jellegű kívánságaid teljesülni, mint amit kérdeztél, legalább is én nem tudok róla (persze attól még lehet). Tudtommal a Sithonián nincsen sehol sem vár. Van viszont, annál több szebbnél-szebb, gyönyörű öböl, ahová csodálatos kirándulásokat lehet tenni. Ha motort béreltek mindenképpen érdemes elmenni a következő helyekre: Kalamitsi, Sykia, Porto Koufo, Nikiti, Toroni, mondjuk a csütörtöki piac napon átugrani Neos Marmarasba. Szuper nagyon Vourvourouba a Karidi beach érdekes, lyukas szikladarabjaival, szép faragott sziklák vannak a Narancsparton, klasz hely Goa beach, de szeretjük a következő helyeket is: Tristinika beach, Klimataria beach, Manassou beach, Armenistis beach, Platanitsi, vagy éppen Sarti egyik és másik szélén található, Platania illetve Ahlada beachet. Persze ezeken kívül is rengeteg sok szép öböl van még. Azt viszont nem árt tudnod, hogy van több olyan partszakasz, ahol egyben kemping is található, így ne lepődjetek majd meg azon, ha elkérik az útlevelet, vagy a személy igazolványotokat. Bár nem mindenütt kérték tőlünk sem.
Ha Sykián jártok majd, akkor a közelbe lévő Pigadakián található a parton egy nagyon klasz hely, a taverna neve: 5 lépés a homokba. Ez egy hangulatos parti taverna, nagyon jól főznek. Kalamitsin nagyon jó a tengerparti Zorbas taverna is, illetve föntről a Panorama tavernából pedig szuper jó kilátás van, oda is érdemes ellátogatni, mert valóban szép a táj onnan, és ráadásul nagyon jól is főznek.

Ha pedig mindenképpen várra és egyéb látványosságokra vagy kíváncsi, akkor a legközelebbit Thessalonikiben találhatod majd meg. Ott érdemes megnézni és felmászni a Fehértornyba, felmenni a várba, a városfalhoz, elmenni a Rotundához, a török piacra, a régi agórákat megnézni, ellátogatni a Galerius diadalívhez, és nagyon szép a városban található St. Dimitrios bazilika is. Persze emellett is még sok szép, és érdekes templom van a városba. Igazán nyüzsgő, de nagyon érdekes látnivalókkal teli nagyváros T.Niki. De mivel elég kaotikus ott a közlekedés, így oda, lehet jobban jártok, ha egy fakultatív program keretében látogattok el. A fontosabb látnivalókat íly módon is meg tudjátok nézni.
Kint a Sithon Travelosoknak oda 25 euróba kerül ez a fakultatív programjuk az idén. És a kötött programok mellett van szabad program is, így ez idő alatt még tovább lehet barangolni. De azt is meg lehet csinálni, hogy egyszerűen ti utána jártok itthon minden látványosságnak, amire kíváncsiak vagytok és csak elmentek odáig a csoporttal, majd ott a magatok tempójában fedezitek fel a várost. Bár, ha elsőre lesztek ott, akkor az nem biztos, hogy olyan nagy ötlet, akkor lehet jobb lenne a csoportos verziót választani. Így vagy úgy, de az biztos, hogy sok érdekes dolgot lehet ott látni.
  Borkaandi | #220888 Üzenet | 2014-07-16 23:52:48 |
Helló Beszter!
Éppen most néztem meg, hogy mi újság van már ezzel az annyira beharangozott, új Sofia hajóval. És látom, hogy vannak már árak is feltéve. Bár azt írja, hogy ezek még csak tájékoztató jellegűek. Átmásolom, hátha nem láttad még, és lehet valamelyik érdekel majd titeket is.

Éjszakai programok:
Welcome party 5 euró, disco 8 euró, görög est 12 euró

Nappali programok:
Athos hajótúra 15 euró, sziget túra 17 euró, fürdő túra 15 euró, Sykya – Porto Koufo 17 euró

Úgy eltűntél a fórumról. Remélem nincs baj, és ez csak annak tudható be, hogy ezerrel készültök a nyaralásra. Úgy, hogy meg is ragadom az alkalmat, és nagyon jó pihenést kívánok Nektek! Érezzétek magatokat nagyon jól! És gazdagodjatok sok-sok szép élménnyel odakint!

Aphrodite67 | #220892 Üzenet | 2014-07-17 08:05:23 |
Sziasztok!!!
Jaj de régen jártam itt icon_redface.gif pedig rengeteg infot tudtam innen gyűjteni annak idején,nagyon jó volt!!!!Most az lenne a kérdésem,hogy aug.6-17.között lesz-e valaki Sartin 13-15 év közötti gyermekkel? icon_biggrin.gif Köszönöm,ha valaki tud erről valamit vagy szól,hogy igen.A többiről majd beszélünk utána icon_smile.gif (Egyébként barátot keresek a velünk utazók kislányának icon_smile.gif Szép napot mindenkinek!!!!
  Beszter | #220893 Üzenet | 2014-07-17 08:06:34 |
Szia Andi!
De drága vagy,hogy gondoltál rám! icon_biggrin.gif
Nem tűntem el,bele olvasgattam a fórumba néha,csak legtöbbször
telefonról és elég macerás hozzászólást írni vele.
A Sofiáról már lemondtam,mert az árlista,amit Te is írtál elég régóta
megtalálható,de amúgy semmi infó arról,hogy már elindultak az utak.
Tegnap voltam a papírokért az ut.irodában,ahol maguktól azzal
kezdték,hogy fotózzunk az apartmanban és ha úgy gondoljuk,
jegyzőkönyveztessük az "állapotokat".Engem már nem is foglalkoztatott
a dolog,de azért furi volt,hogy most kérdés nélkül ezzel fogadtak.
Kaptam a fakultatívokról tájékoztatót és a Blue Lagoon 28 euró.
Nem tudod a Kalózhajó most milyen àron megy?
Még mindig nem tudtam dönteni a kettő között.Bár húzok a B.L.
felé,mert a K.hajón már voltunk.
A B.L. kirándulásra van gyerekár,vagy 6 főnél kaphatunk bármelyikre
kedvezményt?
Előre is köszi,indulásig még írok.
Szia:Beszter
  Molyhoska | #220895 Üzenet | 2014-07-17 08:31:31 |
Sziasztok! Tudom,hogy az utolsó pillanatban,de aki tud Aug.11-i indulással szabad buszos Sarti-s utazást azt nagyon szépen kérem szóljon! Hátha icon_smile.gif Most derült ki,hogy eltudnánk utazni. Nem igazán találtam már sehol szabad szállást. Tudom,hogy ilyenkor már nehéz találni szabad szobát,de gondoltam megpróbálom icon_smile.gif.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 1007 1008 1009 ... 1105 1106 1107   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu