Én barátnõmmel megyek kettesbe, mint tavaly.....busszal 10 nap amibõl 2 nap az utazás,sokáig vívodtunk hová menjünk, még februárba Lefkada volt célba véve, aztán elolvastam Tolo topikját és nem volt kérdéses, csak már pakolhatnék))
Elhajóztok Hydrára?
Chalkidiki félsziget Stavros, naon szupi nyaralás volt ez meg még szupibb lesz....Igen Hydrát meg kell nézni, biztos csodás lesz....
Ti most elõször Görögbe?
Én igen, a párom már volt, amikor még fõsikolára járt. Tényleg nagyon jó lehetett, ha újra Görögországba mentek vissza. Nekem régi álmom Görögország. : ) És most valóra válik. Csak mennénk már.... Így, hogy beszélgetünk róla még inkább mehetnékem van. : )
Életem elsõ tengerparti nyaralását Görögországban éltem meg, annyira rabul ejtett, hogy csak oda vágyom, nem lehet leírni a fielingjét és a hangulatát, és most még délebre megyünk ott még Görögösebb a hangulat, még jobban meg fog érinteni Görögország
Biztos, hogy neked is naon fog tetszeni és jó választás elsõre Tolo, így is ki merem jelenteni, hogy most megyek oda elõször...igen nekem is naon mehetnékem van....
Én láttam mindkettõt személyesen, sokszor elmentünk megnézni a katalógusban lévõket milyenek valójában.
Most nem arról van szó, hogy lustánk lennénk túrázni, hisz ittis tulajdonképpen délben felmásztunk a hegyre de mentem fel Szófiában is pl a hóhatár fölé gyalog.
DE Toló a hegyoldalba épült tök meredek utcákkal.
A fent lévõ szállodák medencékkel prospektusban lehet jól mutatnak, de mikor fel kell oda ugrani vmiért majd meglátod a különbséget.
Itt nem arról van szó, hogy ki mit szeret énis nyaraltam már medencés tengerre nézõ minbáros fürdõszoba nagyobb mint maga a szoba (és nem a szoba kicsi) típusú helyen máshol, de itt eszembe se jutna.
Nem véletlen akik jártak már itt mind ezeket javasolják.
Azt meg értettem, hogy nem azok a gusztustalanok, de elég félreérthetõ volt és szerettem volna kihangsúlyozni.
Sok új beírónak érdemes lenne visszaolvasni énis úgy kezdtem annó, hogy mindent elolvastam és amik fontosak azokat kigyûjtöttem, majd az ebbõl készített file-t kinyomtattam és magammal vittem.
Nagyon hasznos volt tudni mit érdemes megnézni, hol érdemes fürödni, vásárolni stb.
Mi elsõ alkalommal a Romandzában voltunk, ami szintén a hegyoldalban volt és meredek úton kellett felmászkálni. Különösebben nem zavart. Mondjuk engem még sosem zavart ilyen téren semmi, mert mi mindig úgy választunk apartmant, hogy maximálisan szép legyen, az elvárásaimnak megfeleljen, hogy esténként, ha kiülünk, meg legyen a hangulata...volt már, hogy naponta 3 km-et kellett sétálni a strandhoz. Jó, a két hétbõl pár nyûgösebb napon zavart, de egyénként nem ki, hogy áll hozzá. Az tény, hogy a magasabban fekvõ szállásokhoz Tolóban nem lehet kellemes nehéz ödítõkkel teli bevásárlószatyrokkal felmászni.
1997-ben még csak építették ezt a kettõt. Ez a kép a szállásokról 1998-as kép, ismerõstõl, nem tudom, mi a neve ennek a kettõnek, de én pont az ilyenekre vagyok nagyon ráizgulva. Viszont 97-es ottlétünkkor jártunk ott fent, a kilátás ilyen, és ebbõl látszik az is, hogy mennyire fent vannak:
Nem tudja valaki esetleg ennek a kettõnek a nevét???
Szia Andi! Ez az Aretoysa! Ahol mi nyaraltunk legelõször, az az Irene volt, közvetlen alatta, a konyhai kis erkélyrõl erre láttunk rá. Csak éppen nem integettél!
Most elsétáltunk arrafelé, az Irene és az Aretoysa közötti úton (ami 97-ben még nem volt) és tényleg csodás a panoráma. De nem könnyû 30-35 fokos melegben megmászni a fél hegyoldalt.
Szia Kitty, sajnos nem vagyok képben, azokkal, amiket te írsz. Ez a két apartman 97-ben még csak épült. Alattuk nem volt semmi, csk a hegyoldal, majd a Hotel King Minos és alatta kettõvel a Romandza, ahol mi laktunk. Az Irene egy kicsit odébb van, úgy emlékszem, nem ennyire fent. Az alsó képemen látszik is, hogy csak a fûves lejtõ van alatta és a hotel, aminek a jobb csücskénél látszik a medence sarka, az a King Minos, attól még jobbrább, lentebb volt a Romandza. Az Irene asszem balra esik a King Minostól.
Az Aretoysa-t melyikre írtad? Amelyik elõtt piros autó áll, vagy ami még fentebb van? Csak azért kérdem, mert ha keresnék egyszer majd a neten oda szállást, nem szeretnék abban a legfelsõben lenni, de ahol a piros autó áll, az azért meg belefér
Szia Andi! Most elõvettem az 1997-es fotóalbumot, és szinte pontosan ugyanaz a fotóm van ezekrõl az apartmanokról, mint amit Te ide betettél. Ha jössz legközelebb megmutatom,vagy ha elõbb lesz scennerem, elküldöm. Az Irene pont ezek alatt van, a képet a konyhai erkélyrõl csináltam. Most a fenti út választja el, akkor még nem volt az út.
Ha háttal állsz a tengernek, az Irene a King Minostól jobbra esik. Van egy kézzel rajzolt térképem, amit még annak idején a Jorgosz adott, azon is már rajta van ez a két apartman, úgy jelöli, hogy Irini II (Villa Arethousa) Neked nincs már meg ez a kis térkép?? A rajzon, a Romandza esik balra, a King Minos alá.
Küldök emailben képet a mostani fotóim közül.
Megnéztem a discokat, illetve ha lett ek volna megnéztem volna õket. Esténként a párommal végigsétáltunk szinte egész Tolon, egyedül a homokos strand részéig nem mentünk el. Ahogy mi néztük nem volt lehetõség különösebb szórakozásra. Egy hely volt azt hiszem Gorilla vagy vmi ilyesmi a neve, ez egy elvileg tengerparti disco de nagy mozgást vagy tömeget ott sem láttunk. Szóval szerintem akkor van esély bulizásra ha nagyobb társasággal megy az ember és beülnek egy ilyen zenés kávézós helyre, ami van és ott kell hangulatot csinálni.