Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 101 102 103 ... 570 571 572   >
Üzenet
  Sylvia | #74682 Üzenet | 2008-08-03 16:45:25 |
  Sylvia | #74683 Üzenet | 2008-08-03 16:47:03 |
  Sylvia | #74685 Üzenet | 2008-08-03 16:49:24 |
  Sylvia | #74687 Üzenet | 2008-08-03 16:55:02 |
Szia Kvalcsi. Kösz a segítséget de a fórum nem engedi a másolást jobb egérgombbal ezért így sikerült egy kis kedvcsinálót feltennem.
A 2. kép Katsiki strandján a 3. az Acheron folyóról készült az elsõt gondolom nem kell senkinek bemutatni.
  Sylvia | #74688 Üzenet | 2008-08-03 16:58:39 |
Bocs de a program utólag megfordította a képek sorrendjét
  Döme | #74726 Üzenet | 2008-08-03 19:02:12 | Válasz a #74687. hsz-ra Előzmény #74687
Szia Sylvia,

beillesztésre nem a jobb egérgombot, hanem a Szerkesztés menüben lévõ (az oldal tetején) Beillesztés parancsot tudod használni.
  Mina | #74938 Üzenet | 2008-08-05 09:56:30 | Válasz a #73796. hsz-ra Előzmény #73796
Szia!
Tegnap értünk haza olaszból, úgyhogy csak most tudok válaszolni a kérésedre.
A sziget valóban gyönyörû, de azért nem minden úgy van, mint ahogy a képeken látszik.Nidri a kikötõt eltekintve, egyáltalán nem nagy szám, tele van szeméttel, nincs egy fürödhetõ strandja(pedig mi a Sun Rise apartmanban voltunk). A nyugati oldalon a strandok gyönyörûek,de a nagy hullámzástól egyáltalán nem lehet élvezni, nekem tropára ment lábam, pedig 20 éves vagyok elhiheted, nekem tetszeni kellett volna a dolognak.Porto Katsikin sejtettük hogy tömeg lesz, csak arra nem gondoltunk, hogy annyira nagy, hogy küzdünk a fekvõ helyekért. Nidriben ajánlottak egy éttermet még itt a fórumon,nekünk az sem jött be, nevet nem írok, mert lehet szezontól függ milyen a kiszolgálás.A barátom azon nagyon kiakadt, hogy elénk dobták a menüt köszönés nélkül, akkor leültünk egy asztlhoz ahol 4 szék volt, de átültettek egy másikhoz minket, ahol kettõ volt, pedig nem volt teltház.A lényeg nem is ez volt, hanem hogy az étteremben nem kaptad meg azt amit vártál a pénzedért, nagyon bunkó volt a kiszolgálás.A krupli úszott az olajban, ehetetlen volt, a szuvlakit meg elégették nagyon. Amit Paja ajánlott étterem ,The Island valóban drágább, de megkaptál mindent a pénzedért. Utolsó nap még ajándék dinnyetálat és cukorkákat is. Hihetetlen jó a kiszolgálás, a pincér srácon pedig jót szorakozol amikor magyarul próbál beszélni.
Összegezve a nyaralás jó volt, de egy hét kevés a szigetre, de ha az ember nem képes kifizetni 2 hetet, akkor se próbálja meg belezsúfli egy hétbe a látnivalót. Mi ezt tettük, éjjel 2kor feküdtünk és reggel 7kor keltünk szinte minden nap, hogy legyen elég idõnk átérni a sziget másik felére és egy nap akár 3 starndot is megnézni.Hogy õszinte legyek szépek a strandok, de én nem tudtam strandolni nagyon, fõszezonban úgy érzetem még a sátor is a fejünkre olvad, illetve iszonyat hideg volt a víz.Amikor a stároból kijöttünk, hogy lehûtsük magunkat én kétszer is a meleg sátro mellett döntöttem, mint a hideg víz mellett. A nyaralásról vannak nagyonsép emlékeim is ezeket képekben felpakolom, sziszi1987 néven keressétek a felhsználót.
  Mina | #74940 Üzenet | 2008-08-05 10:04:48 |
Jah és még az utazási irodával meg a busszal kapcsolatban pár szót: Apollon travellel mentünk hétfõ reggel Pestrõl. A Hõsök terén , a parkolóban volt a gyülekezõ, akkor volt az a nagy esõzés. Amíg nem ért oda az idegenvezetõ, nem engedték fel a csomagainkat, és szarrá ázott minden, pedig gurulós bõröndöt vittünk.A víz hömpölygött a macskakövön, így a sáros lé elérte a keréken álló bõröndöket. Mikor odaértünk a szigetre egy csomó ruhát ki kellett mosni, mert beleszáradt a sár..DE!! Annyira jó fejek voltak a buszsofõrök és mindneben a rendelkezésünkre álltak hogy ez feledtette az egész kezdeti problémát. Nagyon ügyesen levezettek, hazafelé is, pedig Macedóniában elért a hegyekben minket egy nagy vihar, pont a szerpentinesebb részeken, rózsszín volt a ég, jégsõ esett, és nagyokat villámlot, de a sofõrök ngyon ügyesen átjutottak a hömpölygõ víztömegen.A szigetrõl de.11kor indultunk és reggel 9re már Peste voltunk.Tényleg megérte a busz út, nekünk két személyre!
  Popeye77 | #74964 Üzenet | 2008-08-05 11:22:30 | Válasz a #74940. hsz-ra Előzmény #74940
Ejha! Remelem szeptemberben nem lesznek ennyien a strandokon. Utalom a nagy nyuzsit :O.
  Stella978 | #74982 Üzenet | 2008-08-05 12:44:40 |
kérdésem lenne Döméhez!!
Azok a banánfák hol vannak??? Nagyon klasz az a hely ahol ezek a képek készültek! Melyik parton van ez??

Köszi!
  Firkamano | #74993 Üzenet | 2008-08-05 13:08:38 |
Valaki negatívat is írt a szigetrõl. Ez tetszik. icon_smile.gif A kiszolgálás tényleg sokmindentõl függ, minden szigeten megesik az ilyen.
Azt szomorúan hallom, hogy Porto Katsikin olyan nagy a tömeg, mert azt ki nem állhatom. Remélem eldugodt kis részek is vannak, amik majdnem olyan szépek mint a híres strandok.

Valaki nem tudja, mennyibe kerül átkompolni Lefkadáról Kefallóniára? És esetleg Kefallóniáról Zakynthosra? Nem találtam árakat a neten.
  Kónyu | #74998 Üzenet | 2008-08-05 13:23:56 | Válasz a #74964. hsz-ra Előzmény #74964
Popeye!
Ne izgulj, a szeptember jó idõpont Lefkadán, de az augusztusi fõszezon bárhol embertpróbáló. Júni elején vagy 8-10 ember unatkozott Porto Katzikin, de volt több kedvenc helyünk, ahol senki sem volt rajtunk kívül akár Lefkadán, akár Meganissin ( Laka, Limonari, stb.-lásd az albumomban).
  Kónyu | #75003 Üzenet | 2008-08-05 13:42:33 | Válasz a #74938. hsz-ra Előzmény #74938
Mina!
Csak kérdem, mit jelent Neked, hogy "nincs egy fürödhetõ strand". milyen az a fürödhetõ, mert a keleti oldalon nem találtál, a nyugatin meg tropára ment a lábad. Tulajdonképpen mit csinálsz Te egy strandon, amit itt nem tudtál élvezni 20 évesen? A tömegrõl annyit, hogy fõszezoni tömegen azt hiszem Te vagy az elsõ ember, aki meglepõdik, a nyugati parti állandóan hullámzó víz is természetszerûen hidegebb, mint a másik oldal, de már május végén-júni elején volt olyan hõmérsékletû, hogy a 60-70-esek sem sikoltoztak.
Éttermet sokan ajánlottunk itt a fórumon, praktikusabb lenne, ha az általánosítás helyett inkább konkrét helyet írnál, hogy mások okuljanak belõle (remélem, nem a Ionianról van szó).
És még valami: nem voltál Te túl fáradt a napi 4-5 óra alvás miatt - mert akkor érthetõ, hogy nyûgös az ember, és mindenben csak a rosszat látja?
Félre ne érts, jó az ilyen vélemény is egy fórumon, Isten ments, hogy mást írj, mint amit érzel. De Görögországban épp azt szeretem, hogy amint meglátom a görög tájat, egy üdvözült mosoly ül ki a képemre, és csak hazafelé olvad le, addig sokkal lazábban viselek mindent, még olyasmit is, ami itthon zavarna (kivétel, ha átvernek, de az egy más kategória).
Ja, és Lefkadán rohanni, az már bûn, az tényleg elronthatja a nyaralást.
A képeket meg várjuk, remélem azért vannak szép emlékeid is:-)
  Döme | #75015 Üzenet | 2008-08-05 14:26:04 | Válasz a #74938. hsz-ra Előzmény #74938
Szia Mina,

nagyon sajnálom, hogy ennyi kellemetlenség ért Lefkadán ! Ennek leginkább talán a helytelen idõpont- és intervallumválasztás lehetett az oka. Tény, hogy fõszezonban sokan vannak a híresebb helyeken, de megkockáztatom, hogy a nyugati oldalon ilyenkor is találni nem túl népes partokat.Az is tény, hogy egy hét nagyon kevés a szigetre, fõleg saját jármû nélkül. Tényleg lehetetlen egy nap 3 strandot is kiélvezni, fõleg, ha még álmos is az ember...

Amikor mi múlt evben aug. végén voltunk, akkor már nem volt tömeg, nekem a víz sem tûnt hidegnek (bár ez persze viszonyítás kérdése) és igaz ugyan, hogy délutánonként menetrendszerû volt a hullámzás, de du. 2-ig szinte sima volt (általában) a víztükör.

Mitõl ment "tropára" a lábad ? (nem bántani akarlak !Talán a lépcsõk miatt?)

Jó, hogy okulásként leírtad ezeket, de itt a fórumon is leíródtak már, hogy pl.:
- fõszezonban sokan vannak,
-egy hét kevés,
-az az optimális, ha saját jármûved van, miután hiányos a tömegközlekedés,
-Nidri strandja tényleg nem nagy szám, (de sztem azért fürödhetõ)
-a szebb helyek a nyugati parton vannak, és némelyikhez lépcsõ vezet...

Ezekre a dolgokra tényleg jó, ha minden utazó lelkileg felkészül...és ezek ismeretében alakítja programját.

Remélem, azért sok kellemes élményed is volt ! Várom a képeket !
  Döme | #75016 Üzenet | 2008-08-05 14:29:29 | Válasz a #74964. hsz-ra Előzmény #74964
Popeye,

van fent itt a Hellaszon egy albumom Lefkas címmel, ott látni fogod, az aug. végi szept.elejei "tömeget"... icon_lol.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 101 102 103 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu