Köszönöm Rollo a bíztatást:-))!! Még egy dilemmám van, hogy milyen autót érdemes bérelni a hegyek miatt?Elég az A/ kevés bennük a lóerő/ vagy inkább más kategóriát nézzek?
Sziasztok! Aki tud görögül megírná hogy a szilva pálinka mi görögül? Vinnénk ajándékba és bele szeretném gravírozni az üvegbe de a google fordítóban nem bízom. Köszi
Mivel nem találtam megfelelőbb topikot a témának, illetve választ a kérdésemre ezért megkérdezem itt:
Zakynthosra megyünk augusztusban, és tervbe van véve, hogy robogót, vagy quadot bérlünk. A vonatkozó szabályok szerint B-s jogsival is csak 50cc-s járgányokra szabad felülni? Ez igaz a quadok esetében is?
Ha valaki segít ezt tisztázni, azt köszönöm
Mediterraneo | #241238 | 2016-07-29 07:19:46 | Válasz a #241220. hozzászólásra
Az autóbérléses topikban tedd fel a kérdést. A legtöbb görög kölcsönzőben nem vizslatják a jogsit.
Hivatalosan görögországban B-kat jogsival még 50cc mocit sem vezethetsz. Igaz, hogy kölcsönzésnél nem mindig nézik, de ha valami történik akkor gond lehet belőle.
A Konzuli szolgálat oldalán ezt találtam:
"Közlekedés (tájékoztató jelleggel)
Görögország a Magyarországon érvényes gépjármű iratokat és jogosítványokat a többi uniós tagállam hasonló irataival azonos módon elismeri. Ennek megfelelően a magyar állampolgárok magyar jogosítványaikat szabadon használhatják azoknak a járműkategóriáknak a vezetéséhez, amelyek a jogosítványban fel vannak tüntetve (kivételt képez az 50 cm3 robogók használata, melyet kizárólag A1-es vagy A2-es jogosítvány birtokában lehet vezetni)."
Figyelj te nagytudású Kónyu! Én nem tőled kértem személyesen az infót! Mondtam hogy kopj le rólunk! Mi vagy te? Lefkada szakértő? Voltál már lefkadán kívül máshol is,vagy csak addig látsz el?
Sziasztok! Lehet nem teljesen idevaló a téma, de nem tudom hová írhatnám? Thessalonikiben jól látom a google maps-en, hogy majdnem 4 km-re van a buszmegálló a központtól? Vagy van esetleg közelebb is? Járt már valaki ott menetrendszerinti busszal? Köszönöm előre is.