Peloponnészosz
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 101 102 103 ... 113 114 115   >
Üzenet
  Josza2 | #152809 Üzenet | 2010-10-05 14:40:31 | Válasz a #152802. hsz-ra
Kedves Anti!
Kérlek, hogy a holnapi, holnap utáni (..és így tovább) stoupai helyzetről már ne tájékoztass bennünket a továbbiakban. Kell tudni hallgatni is, ha egyébként érdemi kérdésed, vagy információd nincs. icon_cry.gif
Üdv: Josza
  Anti425 | #152816 Üzenet | 2010-10-05 19:45:09 |
Tudtam hogy kifogja verni a biztositékot 1-2 embernél! icon_cool.gif breakage       .gif icon_wink.gif

Dehát ez van! icon_biggrin.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_wink.gif
  Jox | #152829 Üzenet | 2010-10-06 09:50:46 | Válasz a #152816. hsz-ra Előzmény #152816
Anti425!

Fogadd meg Josza tanácsát!
  Anti425 | #152840 Üzenet | 2010-10-06 16:10:10 |
Kedves Jox! Megfogadom a tanácsot,nem borzolom az idegeket......

Bár én ezeket a képeket,adatokat jószándékból raktam fel,de úgy látszik csak bennem veszett el 1 Meteorologus,és rajtam kivül senkit nem érdekel .................. icon_cry.gif

Sziasztok,minden jót!
  Josza2 | #152843 Üzenet | 2010-10-06 16:32:18 | Válasz a #152840. hsz-ra Előzmény #152840
Szia Anti!
Senki sem vonja kétségbe a jószándékodat és hidd el, hogy a tanácsot is jószándékkal adtam. Egyébként senkinek semmi baja nincs Veled.
A Peloponesosról: Aki igazi képet akar látni Görögországról, a görög kultúráról, a görög tájról annak érdemes meglátogatni ezt a gyönyörű félszigetet(szigetet). Én azt szoktam róla mondani, hogy ez Görögország lényege.
Mi az egy helyen letelepedős és csilagtúrázós nyaralásokat kedveljük. Erre nagyon alkalmas és kellemes célpont Tolo. Ott például lehet a kétféle nyaralást vegyíteni. Egyik nap utazgatni, másik nap élvezni a tenger örömeit és bulizásra, tavernázásra is nagyon alkalmas. Rengeteg nívós szórakozóhely és kiváló taverna van a városkában. Én Pelponesos megismerésére őszinte szívvel ajánlom. A tengerpart is príma. Van egy nagy strandja, de a város teljes hosszában lehet fürdeni.
Nézz át a Tolo topicba is és nagyon sok információt tudsz onnan is szerezni. Lazább tegerparti ejtőzésre, bulizós, tavernázós nyaralásra érdemesebb Észak Görögországba menni. Olcsóbb is, már a távolság miatt is.
Üdv: Josza
  Vojandi | #152845 Üzenet | 2010-10-06 18:11:50 |
Szia Anti!

Ahogy Josza is írta, nincs veled bajunk, csak ugyanaz a kép x-szer volt idegesítő, de ettől még nyugodtan írhatsz ide és szívesen segítünk, nem elijeszteni állt szándékunkban.
  Kokszi | #154208 Üzenet | 2010-12-15 16:13:38 |

Methonival szemben van Sapiendza szigete. Mind a két kép ott készült. Engem Elafonissosra emlékeztet a víz színe. Methoniból megy át ide kishajó? Ki tud róla valami közelebbit?
  Josza2 | #154210 Üzenet | 2010-12-15 17:37:34 | Válasz a #154208. hsz-ra Előzmény #154208
Szia Kokszi Barátom!
Örülök, hogy nem adod fel ebben a rohadék télben. Nos! Methoniból reggel 8.30-kor indul átkelő hajó a szigetre, délután 2-kor idul vissza Methoniba. Az ottalvás lehetőségét nem tudom, de tényleg olyasmi hely, mint Elafonissos, csak talán egy kicsit beljebb van a tengerben. A színek minden esetre kísértetiesen emlékeztetnek rá.
Jó álmodozozást. Azokból lesznek a tettek. icon_lol.gif
Baráti üdvözlettel :Josza
  Verka | #154213 Üzenet | 2010-12-16 09:14:19 | Válasz a #154208. hsz-ra Előzmény #154208
Szia Kokszi!

Ezeket a jó kis képeket én is megtaláltam, és - többek között - miattuk én is szemeztem a szigettel a nyári út előtti készülődésnél, de mivel plusz egy nap kellett volna, hogy átmenjünk emiatt az egy strand miatt, inkább kihagytuk. icon_smile.gif Nem sikerült kideríteni a netről, hogy mikor megy át hajó, de az tuti, hogy megy - helyben kell érdeklődni, ez minden, amit sikerült megtudnom. (Valahol talán ebben a topikban pár hsz-ban tárgyaltuk ezt a dolgot, ha jól emlékszem.)

És úgy emlékszem, hogy nem csak emiatt az egy strand miatt érdemes átmenni, hanem a növények terén is van valami érdekesség. Mindjárt megpróbálom előszedni, amiket annak idején kigyűjtöttem.

Itt vannak:

Idézet:
The Inousses Islands
This group of 4 islands is scattered along the coastline and has been included in the Natura 2000 programme. These islands include; Sapienza, Agia, Marina, and Schia. The islands are inhabited by pheasants, partridges, wild goat, sheep, and are supervised by rangers.
South west of the island of Sapienza there is and abyss called the well of Inousses which is the deepest point of the Mederterian with a depth of 5,121. Scientists of the Nestor Project are currently carrying out research. The results are providing signification information about past and future of the universe.
A sunken settlement has been discover on the bottom of the ocean between the island of Sapienza and Methoni. It has prove to be of great archaeological importance. There are also an abundance of shipwrecks from all ages shattered across the seabed making it excellent for driving. Boat trips around these islands can be taken daily.

https://www.islandsinfo.com/methonia_greece.htm

Idézet:
Sapienza is an island south of Methoni which captures the visitors interest because of its natural beauties which vary from rocky terrains to woods and gorges full of arbutus bushes. History and legend touch the visitor´s imagination challenging him to look for the lost monastery or to recall sounds while looking for Manetta´s cave. The island mystery becomes more intense because its real historical route is totally unknown, therefore every visitor can be an aspiring explorer.

SAPIENZA FLORA AND FAUNA: On Sapienza there is lush Mediterranean vegetation consisting of a type of mastic tree, holly, arbutus bush, wild olive tree, myrtle, prickly broom, thyme, creeping plants, wild herbs and weeds. We can also find tall trees and wild olive trees even of 10 meters in height. A surface of 240.000 m2 was characterized by the Greek Government as ”Presevable Wild life Monument”.

In 1982 1100 pleasants were set free while 20 chamois and 26 goats and sheep were imported which nowadays are estimated to amount to 300 chamois and 400 goats and sheep.

https://www.faroi.com/en/sapientza.htm

Nekem is szimpatikus hely, ha visszamennék, másodszorra én sem hagynám ki. icon_smile.gif
  Kokszi | #154246 Üzenet | 2010-12-18 16:03:07 |
Szia Verka és Josza!
Köszönöm a segítséget. Amilyen pici ez a sziget, annyira érdekesnek tűnik. Elgondolkodtam egy újabb utazás lehetőségén . Kevés új helyet szeretnénk felkeresni. A régi jól bevált célpontokat szeretnénk inkább újra viszontlátni.
Az egyik újdonság lehetne ez a sziget .Ahogy én néztem ott alvásra nincs lehetőség. Esetleg a szabad ég alatt lehet éjszakázni hálózsákban, egy eldugott öbölben......! De ez már nagyon perverz gondolat!
Sziasztok kokszi
  Anti425 | #154252 Üzenet | 2010-12-19 10:02:34 |
Üdv mindenkinek!

Előre is elnézést 1-2 embertől,de ezt nem birom kihagyni,de megigérem csak ez az 1 kép lesz időjárásról! icon_smile.gif

Nos,e szerint jelenpillanatban(dec19-durván de. 10-óra) kb 27 fok különbség van az itthoni,és a Peloponnészosz-i hőmérséklet közt!
Bár a képen 6órai aktuális idő látszik,de még de. is aktuális volt ez a különbség.

Mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kivánok!

TPisti | #155159 Üzenet | 2011-01-21 12:46:12 |
Találtam egy érdekes cikket http://www.mult-kor.hu/20110121_botanikus_kertet_hoznak_letre_az_osi_olumpiaban

Lehet hogy nyáron már látni is lehet belőle valamit?
  AgniTolo | #155177 Üzenet | 2011-01-21 16:33:34 | Válasz a #155159. hsz-ra Előzmény #155159
Haaat ha meg csak most szavaztak meg...jo lenne, de nem tartom tul valoszinunek, hogy mar iden nyaron lassunk belole valamit... Olympia persze botanikus kert nelkul is felejthetetlen elmeny.
  Verka | #156746 Üzenet | 2011-02-19 07:44:01 | Válasz a #154246. hsz-ra Előzmény #154246
Szia Kokszi!

Lapozgattam a Manin vett újságot, és találtam benne egy rövid ajánlót Sapienzáról:

"Ha történetesen Methoniban jár az ember, érdemes egy egynapos kirándulás keretén belül meglátogatnia Koumarodasost, a Sapienza sziget különleges természeti szépségekkel megáldott erdejét, valamint a szigeten álló híres világítótornyot, amelyet az angliai Viktória királynő építtetett 1896-ban.

A szigetet csónakkal lehet megközelíteni, amely Methoni partjáról indul (Fotis Zombolas, tel. 6973532754). A csónak tulajdonosa egyben kalauza is lesz az embernek a szigeten. A Magazakia strandról "Spartolakára" visz, ahonnét lehet látni a híres, majdnem 15 000 éves Koumarodasost - 10 méter magas szamócafákkal! - [összvetve ezt #154213-mal, nem vagyok abban biztos, hogy ez feltétlenül korrekt... a másik szamócabokrokról ír meg 10 m magas fákról... azért az hihetőbb!... icon_biggrin.gif].

Itt látható a híres "pollenvölgy" vagy "pollentenger", egy ritka jelenség, amelyet a megkövült pollenrétegek hoztak létre, valamint a sziget számos állata, a kri-kritől kezdve a muflonon át a fácánig."

(Magazine Messinia - Summer 2010)
  Kokszi | #156839 Üzenet | 2011-02-20 20:53:13 |
Szia Verka !
Köszönöm szépen .
Ha sikerül akkor egy hátizsákos,hálózsákos,tengerparton alvós napot szeretnék itt tölteni.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 101 102 103 ... 113 114 115   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu