Sziasztok ! 31-én du.4-5 felé indulunk kocsival Asprovaltára,kérdezném,hogy ebben az időpontban nem indul-e véletlenül v.ki ? Akár utazhatnánk együtt is,természetesen 2 külön kocsira gondoltam.Üdv P.
Sziasztok!
Tudom, hogy már olvastam valamikor a fórumon azt, amit kérdezni szeretnék, de hiába keresem, nem találom, így ne haragudjatok, hogy újra felteszem a már megválaszolt kérdéseket
Azt szeretném kérdezni, hogy mennyibe kerül 2 napra a robogóbérlés? A másik kérdésem pedig az lenne, hogy pontosan hogyan lehet eljutni a Halott városba?
Esetleg ajánlanátok még a közelben öblöket(Narancspart, Goa beach már célba van véve, [esetleg ha leírnátok azt is hogy a Goa beachre hogy juthatunk el, megköszönném]), amik közel vannak és robogóval aránylag könnyen megközelíthetőek?
Előre is köszönöm
Ezt találtam a Goa beachről
"Goa beach a sartitól sykia felé tartó úton van - az egyetlen fõútvonal, ami tovább megy a félsziget déli csücske, azután marmaras felé. ki is van táblázva, balra lefelé vezet egy eléggé kanyargós földút a partra. akik még ezután utaznak, azoknak is jó, ha tudják, a part maga középen homokos, az elsõ pár lépés után a vízben kövek vannak, kb. 2 méter után már mély. két széle sziklás. mi vettünk fel vizicipõt, bár a partközeli vízben lévõ köveken nincsenek sünik, azért kényelmesebb volt így. "
Helló Jujó!
Jó sokat késtek, ahhoz képest, hogy július 1-től indítani akarták. Kíváncsi leszek, majd milyenek lesznek a visszajelzések. Őszintén szólva, én azt hittem valamivel kisebb hajó lesz, de olvastam, hogy 180 fő elfér majd rajta.
Mikor mi júniusba ott jártunk, akkor Sarti szerte arról zengtek, hogy őrült jó programok lesznek a Sofián, de én olyan nagyon nem vagyok tőle kinyúlva, mint amennyire beharangozták.
Azt hittem, hogy kicsit ötletesebb lesz a kínálatuk, és csak olyan programokkal rukkolnak elő, ami eddig még nem volt egyik kinti irodának sem. De pl. az Athos hajótúra már sok-sok éve megtalálható a Sithonosok kínálatában is. Pedig annyi új kirándulást lehetne ott szervezni a környéken, hiszen adja magát a gyönyörű környezet.
Szeretjük a kolostorokat nézegetni, még ha csak hajóról is tehetjük mindezt meg, de azon többször voltunk már. Így, ha most nekünk kellene választani, akkor a kínálatukból talán a Sykia – Porto Koufo tetszik a legjobban.
Kíváncsi leszek a véleményekre, remélem, majd lesznek többen is itt a fórumon olyanok, akik még ezután mennek Sartira, és ha részt vesznek valamelyik programon, akkor megosztják majd itt velünk a véleményüket.
Azt viszont el kell ismerni, hogy nagyon jó áron vannak a kirándulásaik beharangozva, de majd kiderül, hogy mit is adnak ők ezért a pénzért. Mert jártunk már úgy, hogy olcsó húsnak bizony híg a leve. Könnyen lehet, hogy hiába lesz olcsóbb, ha nem lesz elég tartalmas a program, amit kínálnak.
Bár ebből a szempontból azért Sarti szerencsés, mert jó el van látva, hiszen rengeteg fakultatív programból tud választani bárki is a kinti irodák sok-sok ajánlata közül. Szóval, ha valaki ennyi program közül nem tud választani, az magára vessen. Inkább szerintem már a bőség zavara van.
És, ha már itt vagyok, akkor megragadom az alkalmat, mert nem tudom jössz-e még az indulásotok előtt ide a fórumra. Jujó nagyon kellemes nyaralást kívánok Nektek! Érezzétek magatokat nagyon jól! És, ha majd hazajöttök, akkor kíváncsian várom a beszámolódat.
Szia: Andi
KALÓZHAJÓ
A következő dolgon filóztam, hogy megírjam-e vagy sem, de mivel anno én is azok táborába tartoztam, akik dicsérték ezt az utat itt a fórumon, így gondoltam megosztom veletek a következőket. A Hannások kalóztúrájáról van szó. Sorra kapom a privát üziket, hogy a fórumon olvasott jó vélemények után csalódás volt nekik ez a program mostanában.
Ez azon programok egyike, amelyen ezidáig még csak 1-szer vettünk részt. Viszont mi nagyon-nagyon jól éreztük magunkat, én ezért is írtam itt a fórumon, hogy mindenkinek jó szívvel tudom ajánlani ezt a hajós programot.
Nálunk akkor Attila volt a kapitány. Ő igenis figyelt arra, a 22 emberre, aki a hajón tartózkodott. Próbált mindenkire kicsit külön is odafigyelni, szinte leste minden gondolatunkat, és egy percig se hagyta, hogy bárki is esetleg unatkozzon a hajón.
A gyönyörű táj ugye adott volt, de ő igenis figyelt arra is, hogy senkinek se lankadjon a figyelme, és, hogy valóban a lehető legélvezetesebbé varázsolja nekünk ezt a hajóutat.
Az egész napi program szuper volt. Nálunk végig nagyon jó hangulat volt a hajón. Persze ez társaságfüggő is. Mi szerencsések voltunk ebből a szempontból, nem egy folyamatosan rinyáló bandával jöttünk össze, voltak idősebbek, illetve egész kicsi gyerekekkel is – szóval vegyes, de nagyon szuper csapat verbuválódott össze.
Az külön tetszett ebbe a programba, hogy 30-40 perces hajókázás után, kb. ennyi fürdőzés jött, és utána mentünk öbölről-öbölre tovább (4-5 öbölbe biztos voltunk). Tehát mivel nem órákig mentünk a célig, utána meg ott órákig álltunk, így sokkal változatosabbnak tűnt a program, sokkal jobban el is telt az idő, mindenképpen érdekesebb volt így.
Egész nap korlátlan üdítő, ásványvíz, és borfogyasztás volt, 1-szer kaptunk Frappét is, valamint mellé egy kis rágcsálnivalót is. És szinte végig kérdezgették, hogy ki szomjas? Adhatnak-e még valamit? Tényleg mindenki azt érezhette, hogy odafigyeltek ránk. Az ebédünk is nagyon fincsi volt, souvlakit ettünk tzatziki salival.
Mostanság ugye Attila Sofiázik, gondolom ez kötötte le minden idejét, és a kapott üzikből az derült ki, hogy a görög kapitány illetve Zsuzsa mellett állítólag közel sem volt olyan szórakoztató ez a túra, mint ahogyan azt beharangoztuk itt többen is előtte.
Én is, illetve sokan mások is, ugye csak arról tudunk írni, amit mi átéltünk. De én továbbra is csak azt tudom mondani, hogy nekünk nagyszerű élmény volt ez a túra, egy igazán szép és tartalmas programon vettünk részt Attilával.
És sajnálom, ha nem mindenki ugyanezt az odafigyelést és élményt kapta a pénzéért.
Valóban nem csikolt fel engem sem túlságosan
Bár túl részletes leírás nincs is róla. Ki tudja?! Talán kellemes csalódás lesz. Már a bőség zavara áll fenn nálunk. Egy hajókázásra mindenképp akartunk menni, és egész máig a Kalózhajóra gerjedtünk. Viszont így, hogy írod, sok a negatív visszajelzés, már nem is tudom. Ti melyik évben voltatok velük? Tetszik ez a több öbölben való kikötünk és fürdünk ötlet... na majd meglátjuk Szerintem kipróbáljuk a Kalózhajót, és megcáfoljuk a rossz híreket... remélem
Nagyon köszönjük a jó kívánságaidat.
Addig még fel-fel nézek ide, utána pedig beszámolok a várhatóan szuper nyaralásunkról
Jujó mi 3 éve voltunk velük, és mint írtam nagyon jól éreztük magunkat. 7 levelet kaptam, és én inkább azt szűrtem le a ezekből, hogy azt a fajta odafigyelést, törődést hiányolták, amiről itt a fórumon többen is beszámoltunk.
Végül is 6-ban csak megköszönték a segítségemet, és elmesélték, hogy ők miként élték meg ezt a napot a hajón, és egyesek kicsit unatkoztak időnként, így egy kicsit csalódottak voltak emiatt, hogy nem érezték azt a hangulatot át, amiről itt többen is beszámoltunk. De ezt leszámítva nagyon tetszett nekik a Sartin töltött idő.
Igazából 1 levél volt benne, aminek az írója majd, hogy nem számon kérte rajtam (meg gondolom még többünkön, akik szintén jót írtak róla), hogy nem fedi a valóságot mindaz, amit leírtam róla itt a fórumon, mert ők teljesen mást éltek meg ezen a kalózhajón. Inkább nem mondok erre most semmit! Szerintem sejted mire gondoltam abban a pillanatban mikor olvastam.
Ezért is gondoltam, hogy írok ide a fórumra, hogy én továbbra is nagyon szívesen segítek bárkinek is, ha tudok, úgy ahogyan tettem eddig is, akár ide kell írni, akár privát levél formájában. De engedtessék meg az, hogy hagy döntsem én el, hogy mi jól éreztük magunkat, vagy sem. Rajtam ne kérjen számon senki ilyesmit. És azért mert ők rossz száj ízzel jöttek el a hajóról, azért én még, ha bárki kérdezi, ugyanúgy azt fogom mondani itt a fórumon, hogy nekünk nagyon tetszett ez a program. Mert nincs ez föltupírozva, ahogy írta, ez valóban így volt. Ha rosszul sikerült volna, azt is megírtam volna ugyanúgy. No meg biztos, hogy én valami haver vagyok az Attiláéknak, azért dicsérem ennyire őket. Nem tudom miért furcsa az embereknek, hogy, ha tetszik valami, akkor azt megdicsérem. Felénk így szokás! Vagy legalább is mi így lettünk nevelve. Ráadásul ugyanúgy megírtam azt is, hogy nem igazán vagyok oda az új Sofia hajó programjától. Szóval nem igaz az, hogy én mindig minden programot csak dicsérek.
Ja és azt kifelejtettem a délutáni levélből, üzenem a kedves levélírónak, hogy az éttermektől sem kapok azért százalékot, hogy ennyire "nyomom" őket, csinálom itt a reklámot nekik a fórumon, mint ahogyan ő írta.
Az illető biztosan olvasni fogja mindezt most is, de azért is merem ide is kiírni mindezt, mert ugyanezt megírtam neki is, hogy ez egy fórum, ami arra való, hogy az élményeinket elmeséljük, a jó és rossz tapasztalatainkat megosszuk egymással, és próbáljuk elirányítgatni azokat, akik valamilyen segítséget kérnek. Én csak azt tudtam megírni, amit és ahogyan mi megéltünk kint ezen a hajótúrán.
Végül is ahány ember, annyiféle módon él meg egy-egy élethelyzetet, az, hogy nekem most tetszik valami, és jót írok róla, közel sem biztos, hogy az utánam menő több száz, több ezer embernek ugyanúgy tetszeni fog. És senkinek nem fogok pisztolyt tartani a fejéhez, hogy most muszáj erre, meg erre a programra befizetnie. Itt maximum élményekről, esetleges tanácsokról lehet olvasni, és azután mindenki saját maga dönti el, hogy megfogadja-e mindezt vagy sem. Hosszú....... - úgyhogy ezt nem is akarom itt tovább ragozni.
Tény, hogy a mi kapitányunknak, Attilának nagyon jó radarja volt mindenre. Ő rögtön kiszúrta, ha valaki figyelme kicsit is lankadt, vagy úgy látta netán unatkozik az illető. Persze mindezt kellő humorral tette és nem erőszakosan akarta jókedvre deríteni az illetőt.
Mint bármi másnál, itt is mások az elvárásaink, mindenkinek más jó. Mi olyanok vagyunk a párommal, ha jól akarjuk érezni magunkat, akkor még az sem zavar, ha mellettünk esetleg a másik 20 utas cirkuszol, de mint írtam nálunk mindenféle korosztály volt a hajón, és szuper jó társasággal tölthettük el a napot.
Éppen ezért, ha mi lennénk most ott, és nekünk kellene mennünk, akkor simán elmennénk erre a programra. Mert a táj, akár Attilával, akár Zsuzsával mentek ugyanúgy gyönyörű, maximum a hangulat lesz kicsit laposabb, de arról meg tudtok saját magatok is gondoskodni, hogy jókedvűen, vidáman töltsétek el a napot a hajón.
Ha rizikót kellene ezzel a hajóval kapcsolatba mondani, akkor talán annyi lenne, hogy mivel pici hajóról van szó, így, ha jobban hullámzik a tenger, akkor elmarad a program. Míg a nagyobb hajós programok, ha nincs vihar, de mondjuk az átlagnál kicsit nagyobb hullámok vannak, akkor is elindulnak.
Szia Andi!
Júniusban voltunk a kalóztúrán és nagyon jól éreztük magunkat. Zsuzsa még a gondolatunkat is leste. Igazi háziasszony volt. Egész úton etetett, itatott bennünket. Sok érdekes dolgot mesélt, mindenkihez volt egy kedves szava. A görög kapitány folyton mosolygott és nagyon segítőkész volt. A kirándulás végére úgy éreztük, mintha egy nagy család lennénk. Szép és tartalmas napunk volt!
Üdvözlettel: Éva
Csatlakozom hozzátok, Andi és Éva! Mi 2009-ben voltunk ezen a programon és szuper volt! Nagyon kedvesek, figyelmesek voltak. Kb. a hajóút felénél csatlakozott hozzánk egy csapat delfin, Attila addig ment velük, hogy egy bő 30-40percet játszottak a hajóval, fantasztikus volt!
Hozzá tenném még, hogy az ár\érték arány is nagyon jó (bár nem tudom most mennyi ez az út), voltunk Pargáról Paxi-Antipaxin, az is gyönyörű volt de dupla annyiba került és kicsit nagyipari hangulata volt a kalózhajó családias hangulatával szemben.
Úgy hogy én is csak ajánlani tudom és ha idén lejutunk Sartira biztos, hogy el is megyünk rá!!!
Üdv.:Tika
Majdnem sikerült belegabalyodnotok ebbe a történetbe és még a végén rosszul sül el a téma. Egy vélemény volt negatív azt fenntartással kell fogadni, ha két vélemény van kedvezőtlen akkor már lehet benne valami, három negatívnál már tényleg igaz lehet amit állítanak. Én ebből szoktam kiindulni. Pár napja olvasgattam az inviának van egy utasok által véleményezett szálláshely fóruma ahol lehet böngészni apartmanokban járt vendégek véleményét, nagyon tanulságos és sok infót meg lehet tudni a helyekről. Én pld. a Spanosban jártam már és csak jókat tudok mondani erről a helyről, nos az invián kiváncsi voltam másoknak hogyan tetszett. 4-5 beírást találtam ami mind pozitív volt tehát engem megerősített a hitemben de egy picit negatívabb hozzászólást is találtam. Bagatel a dolog de a hölgy azt nehezményezte hogy ha hátul a tenger felől kijövünk a Spanosból ott a fal melett tárolnak egy rakat raklapot egymásra rakva. És ez neki nem tetszik mint látvány. De ez már a kerítésen kívül van. Zavarja hogy miért tárolnak ilyen dolgot ott. Most én visszagondova a helyünkre amikor ott laktam tényleg láttam hogy van ott kívül az utca résznél úgymond egy kis lerakat ilyesmiből. De engem egyáltalán nem zavart ez, útban nekem nem volt, én ettől kijártam a szép partra, észre nem vettem ezeket a raklapokat. Nos az egészből az a tanulság hogy mennyire mások vagyunk és van akit valami zavar míg a másik ezt szinte észre sem veszi.
Vélemények apartmanokról utasoktól
Kedves Teketoria!
Részben egyetértek a leveleddel, hiszen tudomásul kell azt venni, hogy különbözőek vagyunk, és mindenkinek más tetszik, mindenki máshogyan reagál le dolgokat. Mindenkinek más az ingerküszöbe, és, hogy téged idézzelek: „mások vagyunk és van akit valami zavar míg a másik ezt szinte észre sem veszi.”
Nekünk harmonikus volt az a napunk a hajón, persze lehet, hogy ott sem volt mindenki megelégedve mindennel. De ennek hangot nem adtak sem ott, sem utána, pedig sokat beszélgettünk többekkel is a kirándulás alatt, illetve a következő napokban is a parton. Szóval mi úgy láttuk, hogy az egész csapat jól érezte magát.
Viszont a leveled első felével nem értek egyet, mert nem gondolom, hogy bármibe is sikerült volna belegabalyodnunk a történettel kapcsolatba. Továbbra is azt tudom mondani, hogy mindenki csak az általa megélt dolgokat tudja hitelesen leírni. És mi jól éreztük magunkat, illetve nagyon sok forumozó itt ugyanerről számolt be, ha visszaolvasol egy kicsit. Illetve, ha rendszeresen belenézel a Sartis fórumba, akkor erről már több alkalommal is olvashattál itt.
Persze abban is van valami, amit te írsz, mert furcsa az, hogy éppen pont mostanság reagált erre a programra rosszul több ember is, mikor más a kísérő személye. Én egy percig nem vontam kétségbe a levélírók sorainak tartalmát, hiszen ők tudják milyen érzésekkel távoztak a hajóról.
Mi nem voltunk ott, nem mi éltük át mindezt, hiszen nem te és nem én ültem ott a hajón, így ezt csak a levélírók tudhatják, hogy vajon miért nem jött át nekik az a hangulat, miért érezték kicsit laposabbnak a programot, mint, amit mi átéltünk a hajón, és amiről többen írtunk már. Hogy a kísérő személyével volt a gond (mi Attilával, ők Zsuzsával voltak), vagy a kalózhajó programja változott, azt nem tudhatom, hiszen mint írtam is, mi nem tegnap vettünk ezen részt.
De biztos vagyok benne, hogy sokan fognak menni a következő hetekben is erre a programra, és majd, remélem ők beszámolnak róla, hogy mi a véleményük erről a hajókirándulásról, legyen akár negatív, akár pozitív kicsengésű a történet.
Andi
Mint ahogyan pár napja írtam is Beszternek, ide még csak az van írva, hogy tájékoztató jellegűek, ezek az árak. Ráadásul szerintem jobban járnának, ha kicsit részletesebben is leírnák egy-egy kirándulás esetében, hogy pontosan mit takar ez a program.
Sziasztok!
Idén nem terveztünk nyaralást különböző okok miatt. De hát Párom nem bírja ki, így leszaladunk egy hétre. Első sorban Sartira gondoltunk de a környéken más település is szóba jöhet, mondjuk Neos Marmaras is. Tud esetleg valaki valami szállást ajánlani? 3 felnőttről lenne szó, tehát egy apartman felelne meg a legjobban. Külön háló és valami kanapé féleség. Előre is köszi a válaszokat.