Sziasztok!
Olvasom egy ideje a fórumot, írtátok, hogy bizonyos napokon érdemes Röszkét kerülni.
Mi a véleményetek: mi csütörtökön kelnénk át és kedden térnénk haza, érdemes Ásotthalom felé kerülni? Nem éjszaka megyünk, tehát nem probléma, hogy nincs non-stop nyitvatartás.
A keleti végekről indulók vigyázzanak! Mint már írtam: a 47-es utat felújítják Békéscsaba és Hódmezővásárhely között több hosszú szakaszban. Szintén felújítás van Hódmezővásárhely és Szeged között is a kétsávos szakaszon. Úgy hallottam, hogy az 55-ös úton is felújítás van talán Mórahalom és az 53-as út (tompai leágazás) között. van ahol lámpával váltakozva engedik a forgalmat, illetve le vannak szűkítve a sávok és hosszú 60 km/h-s szakaszok vannak.
Ezt az irányt szerintem kerülje mindenki, inkább a Debrecen - Szolnok - Kecskemét - határ, vagy az M3 - M0 - M5 útvonal közül válasszatok. Időben nincs nagy különbség, a pályán nyugisabb, de hosszabb és drágább kinek mi a fontos.
Így van! Békéscsaba és Hmvhely között tulajdonképpen végig útjavítás lámpákkal, aztán az algyői körforgalom és a mol kút körforgalmáig megint útjavítás van. Továbbá az 55-ös Szeged-Baja közötti szakaszt csinálják még. Ott is rengeteg lámpa és korlátozás.
A Röszke - Szeged közötti rész januártól fizetős csak... szal ezért emlékezhettem rá, hogy ha az 5-ösről mentél megoldást adott a problémára. Ezt most ott nem lehet csak matricával ezek szerint kiváltani.
Sziasztok!
Olvasom egy ideje a fórumot, írtátok, hogy bizonyos napokon érdemes Röszkét kerülni.
Mi a véleményetek: mi csütörtökön kelnénk át és kedden térnénk haza, érdemes Ásotthalom felé kerülni? Nem éjszaka megyünk, tehát nem probléma, hogy nincs non-stop nyitvatartás.
Tiszasziget felé tuti nem kell fizetni még... A határ után Magyarkaniza(Kanjiza)-Backa Topola felé szoktunk átmenni és ott felhajtani az autópályára... Tudom, hogy tart a felújítás, de szerintem még mindig jobban megéri nyíregyházáról arrafele menni, bár be kell kalkulálni az időbe hogy arrafelé nem tudsz úgy haladni... Viszont a 4-esen is sokszor van baleset...
Titi68 | #231132 | 2015-06-26 15:15:46 | Google maps
Nézegettem a Mapsot, és azt látom, hogy a fizetős utak elkerülése opcióval is áttervez Röszkén. Szerinte a lefelé menő OMV kút után már fel lehet menni a határhoz. Nem tudom, hogy így van-e, nem is szeretnék vitatkozni a helyet nálam jobb ismerőkkel, mellesleg éves matricám van, így engem nem is érint!
A másik, ennél sokkal fontosabb dolog. Ha be van kapcsolva a "forgalom mutatása" opció, akkor a tervezett útvonalon naranccsal, illetve pirossal színezi a torlódásokat. Nagy tudású technikab..i kollégám szerint a Google érzékeli az útvonalon közlekedők mobiljait, és ha azok mozgása lelassul, vagy a normálisnál nagyobb sűrűségben vannak az úton, akkor színezi az útszakasz pontos helyét. Ha ez igaz, akkor ezzel lehetne legpontosabban csekkolni egy határ zsúfoltságát. Most például gyönyörűen színezi a 47-es út előbb említett szakaszit, és a határnál is mutat egy kb. 100 méteres piros szakaszt. Ha ez beválik, akkor ezt érdemes lehet nézni, mielőtt eldöntjük, hogy merre induljunk a nagy napon!
Mi hazafele Röszkènèl jöttünk. Este 9-kor lèptük àt a hatàrt. A 47-en mentünk, mert volt arra dolgunk. A hatàrôrt kèrdeztük a matricàt illetôen, vègig fizetôs. Az OMV kútnàl lehet az 5-re letèrni, de addig is kell a matrica. A 47-es felejtôs. Este màr egyàltalàn nem volt forgalom, de az útlezàràsok miatt haladni nem lehet. Aki megteheti ne menjen arra!
Az utóbbi időben többször megtettem! Hétvégén másfél óra alatt így is sikerült, hétköznap asszony 2,5 óra alatt ért Szegedre Békéscsabáról! Ezzel kalkulálj kb.
Szia
azt mondod este is vacak a 47esen jonni?
Bekescsaba utan mar haladosabb Debrecen fele? Mert akkor en csak benevezek egy 10 napos matricaba 3000ert es Csaba utan megcelzom az M5 ost...
Este már nem vészes! Nappal gáz, mert a munkagép simán eléd megy és olyankor kialakul a káosz! Én hétvégén nappal másfél óra alatt megjártam. Asszony hétköznap nappal 2,5 óra. Este nem lesz rosszabb a forgalom mint hétvégén nappal. Szerintem...
Én arra fogok menni, igaz nem sok választásom van mert Békéscsabáról fogok indulni. Ha kerülök is időben ugyan ott leszek...
Ha autóval megyek akkor jövő vasárnap délután indulok, Mezőberényben megkajálok és sötétedés környékén gondolom hogy Röszkére érek. Nem bízom a tompai átkelés gyorsabbságában, ott is be tud dugulni.