sziasztok! Mai időjárás:délelőtt sok felhő voltm, jöttek.mentek.kb 26 fok lehetett. Dél körül már erősen sütött a nap, elindultunk 1órakor a narancspartra, 31 fokot mutatott aznautó hőmérője. A naracsparton nem voltak nagy hullámok, úgy mint. Sartin, bviszont n agyon kszos volt a víz, elmaradt az elájulás a víz színétől. Azët b elljebb jó meleg volt a víz. 4 óra körül vissza Sartira, ó nag y hullàmok voltak estig, itt vagyunk 10 napja de ekkorák most voltak először. Holnapra àllítólag jó idő lesz. Görög hiradó a forràs. Sok helyen már látni kirakva tábl akat hogy vannak kiadó helyek, a beachen a parti útnál is. Múlt pénteken volt egy kisebb földrengés, $Sarti alatt a térképen:-) volt az epicentrum. Mozgott ala ttunk az ágy, reggel fél 8 kor-.
Sziasztok!
Szeptember 5-én indulunk busszal Sartira, a Web Vacation Kft-vel, vagy másnéven Campus Clubbal. Az Ilias apartmanban lesz szállásunk. Ismeri esetleg valaki ezt az apartmant? Már nagyon várjuk az utazást, Sartin még sosem voltunk. Görögországban már néhány helyen megfordultunk, 2 éve pl Zakynthoson voltunk, és mindig nagyon-nagyon jól éreztük magunkat. Jujj ez a pár nap de hosszú lesz még addig...
Szia! Többször voltam az említett apartmanban.TISZTA MINDENHEZ KÖZEL A KONYHÁBAN ALAPFELSZERELÉSSEL.A tulaj ott lakik,rendes.Kicsit kicsi a zuhany része a két ágyasnál talán annyi a negatívum.SZerintem jó választás.
Köszi, akkor megnyugodtam. Mondjuk annak nem örülök hogy kicsi a zuhany, mert azt kifejezetten nem szeretem, de majdcsak túléljük valahogy:) Nem vagyok az a mindenbe belekötős fajta
Ketten megyünk amúgy a nejemmel, úgyhogy akkor pont az lesz amit írsz.
Még eszembe jutott egy kérdés. Ugyebár a wi-fi-re külön fizetni kell. Elég erős a 2 személyes szálláson? Tudod esetleg ezt is? Megéri befizetni szerinted?
Meg tudja mondani esetleg valaki, hogy Sassosnál mennyibe kerül kb. egy quad, vagy egy roboogó bérlése?
Jól tudom, hogy quadot is meg robogót is (50ccm-ig) lehet "B"-s jogsival bérelni, és 2 személlyel használni?
Előre is köszönöm a választ!
Jól tudom, hogy quadot is meg robogót is (50ccm-ig) lehet "B"-s jogsival bérelni, és 2 személlyel használni?
Hivatalosan igen, de azért egy 50cc-s quad 2 személyre igen karcsú, még az Alföldön is
Hát ha nem lehet 50ccm-esnél nagyobbat bérelni "B"-s jogsival, akkor muszáj lesz kipróbálni, mert a nejemnek nincs jogsija sajnos. Majd jelzem milyen volt
Ha utazási irodán keresztül mentek, és mondjuk, először jártok még Sartin, akkor érdemes lesz elmenni a megérkezés napján késő délután tartandó kis tájékoztatóra. Itt a kinti idegenvezetők egyike elvisz egy kis körútra, megmutat pár helyet, többek között a motorbérlési lehetőségeket is, illetve elmondják a fakultatív programlehetőségeket, hova mennyiért lehet menni.
Viszont, ha túl fáradtak vagytok, vagy egyénileg utaztok Sartira, akkor is könnyen megtaláljátok majd a kölcsönzőket. Ráadásul egymáshoz közel vannak az ófaluban. A nagy Marinopoulos supermarket parkolójának végétől elindulsz felfelé a templom irányába, akkor kb. a parkoló végétől 30 m-re ott van az Eleni market, és azzal szemben Sassos üzlete, Angeloé pedig ugyanabban a kis utcában van, nem messze Sassostól. Mindkét figura jó fazon, Sassoséknál sokszor Betty (a szlovák feleség) van ott, aki szuper jól beszél magyarul. Talán annyi a különbség a két kölcsönző között, hogy Sassosnál jóval nagyobb a választék. De én azt mondom, hogy érdemes mindkét helyen érdeklődni (az még nem kerül semmibe), azután a szimpatikusabb helyet kiválasztani.
SASSOS
1 napra az 50-es 10 euró, a 80-as 15 euró
ANGELO
1 nap 10 euró, 2 nap 18 euró, 3 nap 24 euró.
Persze mindenütt úgy éri meg inkább, ha legalább 3 napra bérelsz. Ráadásul annyi szép öböl van a közelbe, hogy rengeteg szép kirándulást tudtok akár robogóval is tenni ezekbe.
Lehet bérelni kerékpárt is, de ezt csak azoknak ajánlom, akik leginkább csak arra akarják használni, hogy mondjuk Sarti Beachről bekerekezzenek a pékségbe, vagy boltokba bevásárolni. De a környező öblökre, a rekkentő hőségben már csak inkább, olyan vágjon neki bicajjal, aki őrült jó kondiba van, mert kevés az egyenes szakasz, zömében igen szép emelkedők vannak.
Autót 21, motort és quadot 20. évüket betöltött (legalább 1 éve érvényes jogosítvánnyal rendelkező) személyek bérelhetnek Görögországban. Kismotort és quadot (50cm³) „B” kategóriás jogosítvánnyal lehet bérelni, viszont nagymotorhoz „A” kategóriás jogosítványra van szükség.
Remélem tudtam segíteni!
Szia: Andi
Quad szerintem fölösleges, hacsak nem akarsz fent a hegyekben túrázni, meg két főre szerintem 200cc legalább, de inkább 250cc ha quad. Robogóból pedig elég a 80cc-is, azt meg odaadják, ha jól tudom. De pl. tavaly Thassoson a 250-es quadot és idén Kefalónián a 125-ös robogót is el bírtam hozni B-s jogsival, csak kicsit meg kellet dumálni a fazont
Az már más kérdés, hogy valami baleset történik akkor gáz van.
Szia Aurelius! Kódot sajna nem tudok de az idegenvezető párat tud kérdezd Leót a tulaj is megmondja ha szimpi vagy elvben persze fizetős,tavaly egy cetlire felírta egy párnak ingyen.Ha ketten mentek valószínű a 22 szoba lesz a tietek
Jó nyarat