Mediterraneo | #159066 | 2011-03-27 22:53:17 | Válasz a #159065. hsz-ra
De fiúk, azért ugye tudjátok, hogy a robogó még egy Matiznál is nehezebben kapaszkodik fel egy dombra...
Plusz mi van akkor, ha valaki nem tud/akar robogózni?
Csatlakoznék Babarhoz: a szállás lehet olcsóbb, ha úgyis van kocsi. Ők Pahenában laktak, már nem emléxem az árra, de meglepően olcsó volt.
Továbbá: talán nem kell valamennyi napra autót bérelni.
Igen, de ez a kettő kicsit ellentmond egymásnak. Ha nem bérelnek minden napra autót, akkor nem lehet akárhol a szállás. Hiába olcsóbb a világ (sziget) végén, ha onnét nincs közlekedés. Én pénzszűke esetén nagyjából azt csinálnám, amit te is írtál, központi helyen (a kikötőben) laknék valami olcsó szobában, s onnét mennék, amerre lehet, busszal + gyalog, s előre kinézném, ahová mindenképp el akarok jutni, s csak annyi napra vennék ki kocsit, hogy azokhoz elég legyen.
Szálláson faragni amúgy nem hiszem, hogy nagyot lehetne már Boaték esetében, hiszen eleve olcsóakat próbált nézni...
Sajnos ez a sziget busszal nem megoldható! Illetve akkor szinte minden kimarad. Bár autóval kombinálva már talán igen. Gyalogosan pedig elég jó formában kell lenni ahhoz, hogy ezt valaki véghezvigye. A robogó csak a műúton jó, illetve a jobb minőségű földutakon. A legvadabb köves utakra csak a crossmotor a jó, az meg drágább, ráadásul vezetni is tudni kell.Talán Miloson akkora emelkedők nincsenek, hogy a robogó ne menjen fel. Bár voltam olyan szigeten, ahol épp emiatt nem láttak egy fontos (sőt a legfontosabb) látnivalót mert nem ment fel a robogó az emelkedőn.
Ahol mi laktunk Miloson, ott semmi nincs, csak egy szép tengerpart néhány ház és síri csend.(azóta sem aludtam olyan jót, mint ott, már előjöttek gyermekkori "mumustól" való félelmeim is)
A mi szállásunk tényleg nagyon olcsó volt, de az június eleje volt (jún. 08-20-ig) Jelenleg azonban, ahogy olvastam az oldalukon, jelentős áremelést hajtottak végre, ("árak 47-80€-ig") de ez nem jelent semmit, írni kell nekik. Tudjátok: "puding próbája...."
http://www.papafraga-studios-milos.gr/
Szerintem egy vegyes közlekedési mód talán bejönne. Ilyen esetben, mint a BoAt-é egyszerűen elő kell venni a Milos térképet és meg kell tervezni, hogy melyik nap hová megy az ember és mivel.
Kívánom, hogy sikerüljön neki!!!!
csak megjegyzésként mondanám,hogy ha a nehéz terepre bérel autót(max 2-3 nap)
és utána csak robogó vagy busz
akkor már jelentős a költség csökkentés
Mediterraneo | #159098 | 2011-03-28 11:46:19 | Re:
babar írta:
Ahol mi laktunk Miloson, ott semmi nincs, csak egy szép tengerpart néhány ház és síri csend.
Szia Babar!
Ez a síri csendes dolog annyira megérintett, hogy lehet, hogy odamegyünk lakni!
Végülis, ha van autó, akkor mind1 hol lakik az ember.
Szóval felvettem ezt a szálláshelyet is a listámra
Ha van autó, tényleg tök mindegy, hogy hol lakik az ember. Ráadásul, mi csak aludni jártunk oda.
A tulajokat Sofia és Elias Veletas-nak hívják. Mi Sofia Veletas-sal tartottuk a kapcsolatot.
E-mail-en lefoglaltuk a szállást és bankszámlára utaltunk a 12 éjszakából 4 éj árát azaz 80 €-t.Felhívtuk Pireusból, hogy mikor indultunk és felhívtuk a kompról, hogy kb. mikor érkezünk ( vagy sms-t irtunk már nem emlékszem) és ott várt minket a szálláson az ingyenes Milos-i kiadvánnyal, amit Kokszi s küldött nektek. Írj neki egy érdeklődő e-mail-t, nem kerül semmibe. Feltétlen írd le, hogy magyarok vagytok, milyen időpontban (tól-ig) érdekel, hány ágyas stúdió szükséges, stb. Klíma az árban van! Kíváncsi vagyok mennyit fog mondani.
A szállás egyik erőssége, hogy csodálatos mediterrán növényekkel van beültetve az apartmanok közötti rész.
Néhány kép a szállásról, a naplementéről a tengerparton ami 100 méter séta után elérhető. A stúdiókhoz fedett terasz is jár székkel, asztallal. Mi minden reggel itt reggeliztünk pizsiben. Egyébként a terasz oldalról a tengerre nézett. Az igazán fürödhető strand 250m
Sziasztok!
Egész hétvégén ment az egyeztetés, csak ma tudtam ránézni a fórumra. Köszönöm az aggódást, a biztató szavakat, a rengeteg segítséget. Milost sajnos főszezonban nem tudjuk megfizetni. Én egészen biztosan el fogok oda látogatni, de elő- vagy utószezonban, és mivel jogsim nincs, majd elbuszozok és elhajózok ahová csak tudok. A döntés megszületett, augusztusban Görögországba megyünk és szigetre, de nem a Kikládokra:(
Nem rajtam múlott, hogy így alakult, de nem várhatom el senkitől, hogy hitelt vegyen fel a nyaralása miatt. Együtt tervezzük az utat egy ideje, de nem hagyom őket (egy házaspárról van szó) a sz@rban, hogy szervezzék tovább Athénból maguknak az utat máshová. Nem gondoltam, hogy ilyen nehéz helyzetben vannak, ők meg nem gondolták, hogy ilyen árak vannak és ez lett belőle...
Öröm az ürömben, hogy megvan a jövő évi utitervem, elérhetőségekkel együtt, így körülbelül öt perc alatt fogom megszervezni az utazást Milosra:)
Tájékozódást segítő pontokként felteszek pár milosi szállás és autóbérlési linket, hátha valaki még idén hasznukat veszi (Medi, nagyon szurkolok Nektek:))
60 eurós szállásajánlat főidényben 3 személyre (földszint,részletek az oldalon):
http://www.pensionioanna.com/
(a 3-as számú stúdióra)
80 eurós szoba vagy 90 eurós stúdió főidényben (transzferrel, a szoba első emeleti, a stúdió a másodikon van, a stúdió felszerelt konyhás, a szobában kávéfőző és valami hűtőszerűség is van)
http://www.tilemachos-rooms.gr/
Autó:
35 eurótól kezdődő árak: katriscars@yahoo.com (Third-part insurance, az autó a kikötőben,reptéren is átvehető)
50 eurótól kezdődő árak: axcar@otenet.gr („topless”)
Sajnálom, hogy nem jön most össze, s tudom, hogy kissé csalódás lemondani arról, amibe már beleélted magad, de azért nem vagy Te az a csüggedős fajta, s bármelyik másik szigetet is választjátok (melyik lesz, tudod már?), biztos, hogy szuper nyaralásotok lesz!
Szia Verka:) Köszönöm a vigaszt, a nyaralás biztosan jó lesz majd, a tervezési fázis viszont elég stresszes nekem az egyeztetések miatt. Az uticélról elég lesz annyi, hogy írok majd a Kréta topikba?
Mediterraneo | #159149 | 2011-03-28 23:04:07 | Válasz a #159148. hsz-ra
Kedves BoAt!
Nagyon sajnálom, hogy nem jött össze Milos, de azért annak örülök, hogy Görögország lesz a cél!
Köszi, hogy megolsztottad a szállásos infókat. Jó volt Veled együtt tervezgetni