Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 102 103 104 ... 1324 1325 1326   >
Üzenet
  Marjanka | #41799 Üzenet | 2007-08-17 22:26:29 |
Sziasztok!

Mi már hazajöttünk 1 hete görögbõl, kocsival voltunk. Ha bárkit érdekel bármi az utazással kapcsolatba nyugodtan kérdezzetek. Szívesen válaszolok.
Mi Szerbia-Macedonia-Görög útvonalon mentünk és nagyon szupi volt. Semmi gond nem volt az úton. (kivéve szerbiában jégesõket icon_smile.gif )
AMugy utazás elõss a fórumot bújtam és tényleg olyan volt ahogy itt leírtátok, bár nekünk semmi kellemetlen élményünk nem volt icon_smile.gif
  Lefkada | #41817 Üzenet | 2007-08-18 09:51:37 |
Sziasztok!

Szerda este érkeztünk haza Görögországból, Lefkadáról. A szerb (5-5-13-3) és a macedón (1-1) autópályán is euróval fizettünk. Sehol nem akartak többet kérni. Kifelé (júl. 30-án, hétfõn délelõtt indultunk) sem ablakmosókkal, sem kuldusokkal nem találkoztunk. Visszafelé mindkét macedón kapu után állt egy kéregetõ, de simán elmentünk mellettük.
Hazafelé a magyar határon álltunk a legtöbbet (legalább egy órát), mert mindenkinek felnyittatták a csomagtartóját.
Ha van kérdésetek szívesen válaszolok.
  Petros | #41838 Üzenet | 2007-08-18 13:40:10 | Válasz a #41817. hsz-ra Előzmény #41817
Szia!
Ti is nappal mentetek?
Amúgy nekem is ugyanez volt a tapasztalatom, semmi atrocitás!!!
Viszont amit a magyar határon csinálnak... és ráadásul a magyarokkal is... Ez a csomagtartókinyitás..
Bár biztos az Unio megkövetel sokkal nagyobb ellenõrzést... de a saját személyautós, nyaralós állampolgárokat??? Mi a fenét hoznánk... Max aki Isztambulból jön és seftel... De õ meg rutinos és nem hiszem, hogy zavarná az ellenõrzés, szereintem icon_smile.gif

Amúgy üdv itthon!
  Csutek | #41844 Üzenet | 2007-08-18 14:23:28 |
Na mégis mit hoznánk?
Néhány üveg Metaxa és ouzo+az egy-két heti szennyes ruha. icon_wink.gif Had turkáljanak, az a dolguk. icon_lol.gif icon_lol.gif Ha nem vagyunk csempészek, nincs mitõl félni.
  Lefkada | #41861 Üzenet | 2007-08-18 16:44:02 |
Igen, mi is nappal mentünk.
Persze nekünk sem volt félnivalónk a vámosoktól, de egy ilyen hosszú út után semmi kedvünk nem volt állni a magyar határon több mint egy órát, abban a nagy melegben.
  Petros | #41862 Üzenet | 2007-08-18 16:55:43 |
Csutek írta:
Na mégis mit hoznánk?
Néhány üveg Metaxa és ouzo+az egy-két heti szennyes ruha. icon_wink.gif Had turkáljanak, az a dolguk. icon_lol.gif icon_lol.gif Ha nem vagyunk csempészek, nincs mitõl félni.

Ja ja!

Tõlem is kérdezte, mikor felnyitottam a csomagtartót (persze dudig volt), hogy hoznak-e valamit. Erre azt mondtam: vagy 30-40 kiló kagylót, megnézi??? icon_cool.gif
Nyilván le is csukatta a csomagtartót icon_razz.gif ! De tényleg szedtük annyi kagylót! Vannak nagyon szépek is... icon_lol.gif
  Molotov | #41872 Üzenet | 2007-08-18 18:11:04 |
Minket odafelé a második macedón kapus levett +1 euróval. Hiába magyaráztam neki, a sorompó lent volt, õ meg becsukta a kisablakát és hátat fordított. Éjszaka voltunk, rajtunk kívül senki a környéken így inkább odaadtuk aztán a másik eurót is, csak hagy menjünk. Visszafelé már semmilyen gond nem volt.
Minket is csak a magyar vámosok "szivattak". Tudom, hogy ez a dolguk stb. de rosszul esett, hogy mindenhol pillanatok alatt átengedtek, amikor látták, hogy túristák vagyunk, utazik az ember több mint 1000 km-ert és pont a saját hazájában szívóznak vele.
  Marjanka | #41874 Üzenet | 2007-08-18 18:46:14 |
Mi röszkének jöttünk haza, de a szerb oldalon több km-es sor állt, így átmentünk tompára, mert a szerb rendõr mondta hogy ott nincs sor.
A szerb határon SENKI nem várt, simán átmentünk a magyaron volt sor, de mire odaértünk nyitottak egy új sort csak magyaroknak és végül elég gyorsan átmentünk, de a csomagtartót fel kellett nyitni aztán ennyi, nem nagyon foglalkoztak vele, szerintem elõírás h meg kell nézni.
Ja, egy jó ötlet a hazafele tartóknak. Szerbiában a kb 1000 dináros autópályán mikor fizetni kell a végén, belgrádnál, ott több km-es sor állt 1 hete és mi jobbra kikerültük az egészet icon_smile.gif és ki van irva a kapunál hogy BELGRAD. Na az nem visz be a városba és ott is lehet fizetni, és ott nincs sor. icon_smile.gif Íigy megúsztunk vagy fél-1 óra várakozást és a kapu után az út simán visszavisz az autópályára.
  Jox | #42176 Üzenet | 2007-08-21 11:08:33 |
  Petros | #42188 Üzenet | 2007-08-21 13:23:19 |
Jox!
Most direkt könnyeztettél meg icon_cry.gif icon_redface.gif
  Jox | #42310 Üzenet | 2007-08-22 13:55:32 |
  TIAN | #42328 Üzenet | 2007-08-22 15:53:10 |
Sziasztok!
Jön valaki Korfura szeptember 6-án autóval?
  Sipula | #42330 Üzenet | 2007-08-22 16:24:36 |
Sziasztok,
Mi is mutháten jöttünk haza Nea Moudania-ból. 10 napot voltunk kint, nagyon tettszett bejártuk az egész Halkidikit meg voltunk a Meteóráknál, meg az Olympuszon is. Egyszóval tényleg felejthetetlen volt az út egyedül az a millió szemét és gaz zavart ami az utak mentén volt görögországba.
Odafele du. 2 re terveztük az indulást, és titkon reménykedtünk hogy akkor 3 kor sikerül elindulni. Hát nem így lett icon_sad.gif 6 óra volt mikor kikanyarodtunk az utcánkból, úgyhogy gyakorlatilag este utaztunk mivel Belgrádtól már teljesen sötét volt. Az esti kocsokázásal semmi8 gond nem volt alig volt forgalom és a határoknál is gyorsan átmentünk. Egyetlen hátránya talán hogy az ember nem lát semmit a gyögyörû tájakból.
A szerbeknél simán jöttünk minden további nélkül váltottunk dinárt és tényleg annyi volt mindenütt a pályadíj ahogy írtátok. Igaz az egyik kapunál csak sikerült átvágniuk mert ugye a nyag sorba örültünk hogy végre mehetünk és nem is figyeltük hogy hogy ad vissza csak menjünk már. Utólag kiderültt mikor a benzinkúton akartunk fizetni hogy egy régi 10 dinárost kaptunk viszza ami úgyan úgy néz ki mint az új csak más a felirata.( ezt persze már nem fogadják el sehol) No de mindegy goldoltu azon a 40 forinton nem múlik semmi úgyhogy nem is foglalkoztunk vele. Ekkor még nem sejtettük hogy nem ez lesz az egyetlen eset amim lehúzza a nyaralásunkat.
Ahogy átértünk a Macedónokhoz (sajnos mint késõbb rájöttünk még a Szerbeknél kellett volna váltani pénzt mert ott 1 euróért 600 mac dinárt adnak) tehát itt vátottunk pézt ahol csak 550 et adtak érte. Egyébként itt bárkinél válthat az ember mert mindenki azza foglalkozik maszekba. Naszóval ahogyátértünk meálltunk és cseréltünk sofõrt mert már elég régóta vezettem így áttadtam a kormányt édesapámnak. Alig egy 20 km ter után látjuk hogy egy rendõr integet hogy áljuk meg. jó szépen leállunk direkt figyeltünk hogy 80-as tábla volt és nem is mentünk többel. Odajön a rendõr és lekezt itt macedónul magyarázni valamit, mire nagynehezen kiszedjük belõle ékes orosz tudással hogy valami radar gondja van. nam most a gond az volt hogy mi rögtön mutattuk az utlevelet merthogy nyílván azt akarta megnézni szerintünk. Ezeket f@szául zsebre is vágta és mondta hogy szálljunk ki. Elballagtunk vele a rendõrkocsiig ahol egy kolágája a kocsiból kinyújtott valamit ami engem leginkádd egy kis nintendó konzolra emlékeztetett nagy leges kijelsõzel és kiírva rajta hogy 97, és magyarázza nekem hogy 80 a megengedett sebesség. Modom tudom jól és nem is jöttünk többel direkt néztem. Persze szerintem semmit nem értett belõle. kisseb vita után benyögi oroszul hogy 300 eurót kér a gyorhajtásért. Na ez volt a tetõpont, ekkor magyarul a klépébekáromkodtam kb fél percig megállásnélkül és igen mérges tekintettel. Ettõl valószínû megijedhetett vagy nem tom mert konzultált a kolegájával és a következõ ajánlat mér 30 euró volt. Újjab vita következett. Mivel mindez úgy hajnal 3 körül lehetett és már kb fél órája álltunk és anyám már idegileg teljesen kivolt jobnak láttam kifizetni. Odaadtam neki a 30 eurót õ zsbrevágta és már adta is viszza az utleveleket. Mondom valami csekk vagy valami a fizetésrõl erre elkezd ordibálni hogy tünnyünk el onnan. Úgyhogy eljöttünk. Szóval a Macedón rendõrök szépen lenyuét zsebre 30 eurót.
A görög határra éreve már anyám is lenyugodott és minden rendben volt és kellemesen meglepõdve vettem észre hogy teszzalonikiig inm is kell atópályadíjat fizetni.
Hazafele 12 órakor indultunk hogy lásuunk is valamit a tájból. A görög macedón határon még viszonlag könnyen átjöttünk kb fél óra várakozással. Macedónoknál külön figyeltük a rendöröket és kb azon a részen ahjol megállítottak még odafele megintcsak "mértek" (persze trafipax az nincs náluk) de szerencsénkre az elöttünk autózo német családot intették le akik szintén betartották a sebességkorlátozást. Késöbb a macedón szerb határnál újra öszzefutottunk velük, meg is kérdeztem õket 50 euróval húzták le... itt a határnál már kezdtek torlódni a kocsik és kb egy óra volt az átjutás. Szerbiában minden simán ment hazafele is, még Belgrád mellett meg is álltunk Panchovában egy ismerõsnél. közben Belgrád elõtt ahol a fizetõ kapu van már szintén egy fél órás várakozás volt. Úgy fél 3 körül hajnalba érhettünk a magyar szerb határra. A szerbek felõl már gyanús volt hogy a sor a MOL kútig állt. Hát mind1 nem volt mese vártunk. Egy jó másfél óra után elértük a határt, átgurultunk nem is néztek meg semmit. Na de itt láttunk olyat amire senki se számított. Közvetlen a Szerb határtól a magyarig 8 sávon álltak a kocsik mozdulatlanul.
Itt kb egy óráig meg se mozdultunk majd kb 5 percenként egy kocsinnyit. Gyanús volt nekem a millió svájci és német rendszám, mire rájöttünk hogy ez mind török vendégmunkás volt, de több ezer, nem túlzok! Minden egyes kocsit átnéztek a magyarok kipakoltatták a táskákat néhol még a motorháztetõt is felnyittatták. Úgyhogy de. 10 órára került ránk a sor, nekünk csak a csomagtartót nézték. Kellõképen elegünk volt mindenbõl mire délre végre hazaértünk...
az az út ami odafele 14 óra volt az viszzafele 24. A 10 óra várakozás igencsak elvette a kedvem attól hogy még 1x röszkén keresztül jöjjek haza augusztusba...

De egyébként mind ezektõl eltekintve nagyn örülök hogy végülis Görögbe mentünk nyaralni, nagyon tetszett és jóléreztük magunkat.

Ha bárkinek van valami kérdése az uttal kapcsolatban szivesen válaszolok mindenre amit tudok.

Jó nyaralást azoknak aki még ezután indulnak!

Jah amúgy van kb 5 GB-nyi fényképem görögországról icon_biggrin.gif Mostmár ha lesz idõm kiválogatom õket és feltöltök egy párat. icon_smile.gif
  H.apci | #42335 Üzenet | 2007-08-22 17:01:08 |
Köszönöm sipula, hogy ezt elmondtad! Szerencsére kevesen estünk ebbe bele. Amikor én leírtam a hasonló esetet, volt aki azt mondta, hogy nem kell mindent elhinni, amit itt ösze-vissza írnak... icon_rolleyes.gif Amúgy õszinte részvétem!
  Sipula | #42347 Üzenet | 2007-08-22 18:15:15 |
Nincs mit.
A kételkedõk kedvéért ez tényleg így történt!!
Elmeséltem a tulajnak is ahol voltunk szállásom és õ mondta hogy már nem egy vendége panaszkodott ugyanígy a macedón rendõrökrõl!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 102 103 104 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu