Én nem javaslom LIndoszba a buszozást, egyrészt mert elég messze van a fővárostól kb 40 km. Én is még anno gondolkoztam rajta, de inkább a kocsi mellett döntöttem, rugalmasabb, és nagyon ritkán járnak a buszok oda ki, és vissza. Eleve más az, h nézni kell az órádat, h nehogy lekéssük a buszt. De persze kinek mit enged a pénztárcája.
A Rodoszi szállások biztosan, jók. Mi azért választjuk Falirakit, én is anyukámmal utazok idén, mert ahogy mindenkinek más a jó, nekünk a szép tengerpart nyugival, és ha akarunk nyüzsit bebuszozunk a városba.
A buszmenetrend linkje nekem meg van , amit most csatolok is.
Falirakiból egyébként a busz jegy 2 E volt egy főre /út.
Sztem fogják biztosan idén is emelni.
LIndosz egyébként gyönyörű, csak nagyon meleg D, az egyik legmelegebb hely volt ahol voltam, a várban mivel semmi árnyék nincsen, így a kövek is árasztják a meleget. :-ooo. Szóval vízzel, kalappal és kipihenten szabad menni :DDD.
Én is ezt az oldalt találtam meg. Gondolom, a két buszmegálló könnyen megtalálható majd, ha nem, akkor meg kérdezünk. Az árak meg ott kiderülnek.
Köszönöm az infót a Lindos-i kirándulással kapcsolatban.
Nálunk az a helyzet, hogy amikor anyával megyek, nem engedi, hogy kocsit béreljünk, mondván, hogy egész évben kocsiban ülök – munkahely/otthon – és különben is, imád buszozni, egyrészt a helyiekkel elkezd dumálni, másrészt így én is tudok nézegetni. Ebben van is valami, minden évben viszem a jogsit, aztán tényleg buszra szállunk. És tényleg én is szoktam élvezni a helyi közlekedést, ami néha kissé káoszba fordul, de nagyon szórakoztató. Azt olvastam valahol egyébként, hogy hajóval is lehet Lindoszba menni, de drágább, mint a busz. Ha jó a busz menetrend, majd igazodunk hozzá.
Pont azért szeretnék 1 napot Lindoszra szánni, mert emlékszem, hogy elámultam a szépségétől. És bizony dög meleg volt a várban, de megérte felmászni!
Köszönöm neked is a busz menetrend infót.
Rodosz szigete körbe van látványosságokkal. Ezeket nem lehet csak tömegközlekedéssel megnézni.
Én a helyetekeben 2-3 napra bérelnék autót és megnézném azokat a helyeket, ahová busszal nem tudtok eljutni. A maradék napon meg lehet Rodosz városban nézelődni, illetve busszal elmenni arra a kevés helyre, ahová jár busz.
Ha már ott vagytok, én nem hagynám ki a helyetekben a szép helyeket, még ha csak autóval közelíthető meg, akkor sem. (vagy az iroda ajánl sziget túrát horror áron és rohanás az egész, vagy csak messziről megmutatja, hogy na ez az)
Látnivalók, amiket nem hagynék ki a helyetekben: Rodosz város, Faliraki beach, Tsampika beach, Tsampika hegy tetején a kis templom, Lindosz, Prasinisi, Monolithos, Symi falu, Kritinia, Kamiros, Pillangók völgye és még sorolhatnám.
Ian | #154810 | 2011-01-12 23:25:19 | Válasz a #154787. hsz-ra
Igazad van, Rodosz szigete túl nagy ahhoz, hogy busszal bejárjuk egy hét alatt. De – az előzőekben vázolt okok miatt – valszeg marad a busz. A másik dolog, hogy, mivel évekkel ezelőtt robogóval alaposan bejártuk a szigetet, most a fő cél leginkább a pihenés, beiktatva azért néhány „muszáj megnézni” helyet, mint. pl Lindos. Az általad felsorolt látnivalókat mind bejártuk már, sőt, még más helyeken is voltunk. De persze majd minden ott helyben dől el.
Viszont kinéztem Chalki szigetét, ami kb 18 km-re van csak Rodosztól, de sajnos úgy tűnik, legalábbis az eddigi infók alapján, hogy oda nem lehet csak reggel átruccanni, körbenézni és még aznap este visszajönni. Pedig Gabako leírása és a fotók a Chalki topikban nagyon felizgattak.
Ian, köszönöm a menetrend infót!
Sziasztok
Kati
Ian | #154813 | 2011-01-13 09:20:28 | Válasz a #154812. hsz-ra
Szia Bottakati!
Szívesen!
Át lehet jutni úgy, ahogy Te elképzelted. Igaz, hogy elég korán kell hozzá kelni és érdemes a tervezett kirándulás előtt pár nappal helyben leszervezni a dolgot. Mi is át akartunk menni oda pár évvel ezelőtt és egy helyi halász át is vitt volna. Na ehhez kellett volna hajnalban kelni...mert 5-kor indult a hajó oda
Mint láthatod, innen indulnak hajók Halki szigetére. Ha jól emlékszem, akkor Kopria a település neve:
Utazás Halkira
Visszafelé meg kora délután jött volna úgy 2-3 körül...
Itt írtam róla anno...pár gondolatot...a település egyébként a Kritiniai vár alatt van...
Rodosz-Kos-Karpathos
Igen, én is úgy gondoltam, hogy egy esti mászka alkalmával kéne helyben megdumálni a dolgot. A korai kelés nagyon nem nekem való, de lehet, hogy Chalki szigete megérné. Nem adom persze fel, fogok írni komp társaságoknak illetve rodoszi utazási irodáknak is. Tavaly is írtam egy csomó helyre és mindenki válaszolt, így van esélyem infó szerzésre. Ha megtudok valami érdemi infót, megosztom veled/veletek.
Sziasztok!
2009-ben voltunk a párommal Rodoszon, 5 km-re Rodoszvárostól, Kalitheában. Csak ajánlani tudom mindenkinek a Hotel Kalithea Sun-t. Olyan áron mentünk oda, amiért más hotelek félpanziót adtak, mi meg all inclusive-ben lubickoltunk Sokszor hideg csomagot kértünk ebéd helyett és úgy indultunk útnak. Akit érdekel komolyabban, sok infót tudok mondani.
De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy mindenképpen Rodosz azon az oldalán legyen a szállás, ahol Kalithea, Faliraki és Lindos is van!! Ez nagyon fontos, mert a másik oldal katasztrófa ehhez képest. Olyan szél fúj a másik oldalon, hogy ihaj, viharos, hullámos a tenger. Jóval hidegebb mint a Lindoszi oldal.
Az utazási irodák előszeretettel adják ki a rosszabb parton lévő szállásokat, perszehogy azért, mert ők is jóval olcsóbban jutnak hozzá.
Semmiképpen nem ajánlom, hogy a szállás Rodoszvárosban legyen! Nem fogtok látni semmi látnivalót, vagy csak keveset, és minek egy zsúfolt városba menni, ha egy szellősebb, kellemesebb helyen is lakhattok ugyanazért a pénzért vagy akár még olcsóbban is! A látnivalók is messzebb vannak, lejjebb dél felé.
Kalitheától lefelé kezdődnek a szebbnél szebb, változatos tengerpartok. Kalitheától dél, Faliraki felé van pld. 3 sziklás beach, egyik jobb mint a másik! Van egy fizetős is, érdemes megnézni, oda van belépő, de az egy különleges hely, hőforrások voltak ott régen, most pedig középkori romok ill. pálmafák vannak. Mellette macskamenhely Akár gyalog is el lehet ide menni Kalitheából (mi oda gyalog mentünk, útközben végignéztük a tengerpartot és egy 4*-os szálloda teraszos medencéit).
Falirakinál érdemes megnézni az Anthony Queen öblöt. Utána pedig Tsampika Beachet nem szabad kihagyni! Megy oda busz is, reggel 9 felé. Du. 4 körül jön vissza, egész napos program meg is van.
Lindosz kihagyhatatlan! Igazi görög kisváros, képeslapra illő! A strandja is nagyon jó, aranyhomokos, hasonló mint Tsampikáé. Lindosi strandon láttunk egy olyan virágot, ami közvetlenül a homokból nőtt ki és csak virága volt, levele sehol...
Ha kérdezni akartok esetleg vmit, állok rendelkezésetekre.
Ian | #155354 | 2011-01-25 17:12:57 | Válasz a #155343. hsz-ra
Szia Jacky!
A belépős hely valószínűleg Thermes Kalitheas volt. Este 8-tól már egyébként ingyenes és valóban mellette egy macskamenhely vagyis inkább egy macskák által kedvelt hely (öböl) található. Nagyon szépek ott a sziklák! Örülök, hogy Nektek is tetszett a sziget és a leírásod alapján elég sok mindent megnéztetek.
Időközben láttam, hogy nagyon ügyes voltál és felfedezted a szállásértékelő oldalam . Létre is hoztam a hoteled számára a kategóriát: Rodosz-Kos-Karpathos-szállásértékelés
Előre is köszönöm a leírásod!
Üdv: Ian
Szeretnék munkát kapni Rodosz szigetén. Van esetleg valami ötletetek, hogy hogyan sikerülhetne? (esetleges kapcsolat, vagy netoldal...)
Több helyen is próbálkozom, de a több lehetőség biztosabb.
Előre si köszi!