Szerinted érme nélkül hogyan lehet 1.5 €-t fizetni? 50 centesnél kisebbet nem fogadnak el. Maximum az lehet kérdés, hogy ha valaki kis címletű €-val vizet, akkor €-t, vagy denárt kap vissza.
Szerinted érme nélkül hogyan lehet 1.5 €-t fizetni? 50 centesnél kisebbet nem fogadnak el. Maximum az lehet kérdés, hogy ha valaki kis címletű €-val vizet, akkor €-t, vagy denárt kap vissza.
Jó, oké, lehet kicsit hülyén kérdeztem De valaki írta itt, vagy facebookon, csak bankjegyet fogadnak el és abból esetleg, ahogy te is írtad, denárt adnak vissza és utána azzal lehet fizetni. Ez azért nem állt össze egy egésszé nekem, mert ahogy a többiek itt írták, ki van írva a kapuknál az 1,5 euro. Úgyhogy hittem is, meg nem is a hülyeséget, ezért próbáltam rákérdezni, csak félreérthető volt a kérdésem a maga spártai egyszerűségével. Viszont a válaszokkal tökéletesen meg vagyok elégedve, így köszönöm neked és a többieknek is
Éveken keresztül ment a(z általában) 1 - 1.5 - 1 € nem hivatalosan, általában blokk nélkül zsebre, vagy denár.
Tavalyelőtt ezt betiltották, és először egyáltalán nem akartak eurót elfogadni, aztán a szezonra bejött az, hogy € érmét nem fogadtak el, csak kis címletű papír €-t, és denárban adtak vissza. Most van a 3*1.5 € hivatalosan, és több helyről hallottam én is, hogy papír €-ból €-t adnak vissza. Persze denárban és kártyával is lehet fizetni.
Mivel az utóbbi években több változat is volt könnyű "lemaradni" az aktuálisról, de gyanítom, hogy ez most egy darabig így marad. Végülis ez ugyanaz, mint a szerb rendszer, ami sok éve hasonlóan működik.
Tegnap délután értünk haza ! A meglepő nekem az volt, hogy a macedón határőrök szinte le se tojtak bennünket, nem kértek utasbiztosítást, zöldkártyát, ránézett a személyikre, benézett a kocsiba és intett, hogy mennyünk. Sima út, sok útépítéssel. A macedón kapuknál az előzőek által leírtakat tapasztaltuk.
Üdv: Bofefe
Renaultnak jelentem az öreg Astra ismét probléma mentessen teljesített.
Akiknek friss tapasztalata azoktól kérdezném a friss tapasztalatokról.
Êrződik már pénzügyi válság hatása az árakon? Bankkártyák fizetês mennyire működik?
Előre is köszönöm az infót!
Akiket esetleg érint a Békéscsaba - Szeged közötti útszakaszt oda vissza megtettem ma. Délután kettőkor indultam és 15-40-kor már Szegeden voltam. Vissza felé negyed hétkor indultam és egy óra húsz perc alatt megjártam. Az út már egész jó állapotban van. Nemrég jártam a cseheknél és ott helyenként az autópálya rosszabb állapotú mint a leírt szakasz legrosszabb része...
Szűk három hét múlva megyünk mi is és én tuti nem fogok kerülni...
Sziasztok!
Azoktól kérdezném akik Macedóniában szoktak tankolni,hogy milyen minőségű az ottani gázolaj?
Pár embertől azt hallottam nem túl jó minőségű itt viszont azt olvastam,hogy sokan inkább
ott tankolnak mint Szerbiában.Elméletileg 1 tankkal a görög határig kitartana Bp-ről.
Még az is érdekelne,hogy Erste Visa hitel kártyám van tudom-e használni tankolásnál a Makpetrol kutaknál?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv Thomasz
Évek óta Macedóniában tankolok (és még sokan mások), mert olcsóbb, mint Görögországban, a határ közelében tele szoktuk nyomni. Fogalmam sincs a nafta minőségkülönbségéről Szerbia és Macedónia között (csak kérdezem: közönséges földi halandó ezt honnan tudhatja), de az biztos, hogy sosem volt vele gond, pedig nem IFÁ-val járok. Nem kell lepra kúton tankolni és kész.
Én egyébként az RT Petrol kutakat favorizálom, mert ott nem csak tankolni érdemes megállni, ott simán lehet kártyával fizetni. A Visa is elfogadott tipus, tudtommal tökmindegy, hogy melyik bank adja. Ha lehet vele bárhol külföldön fizetni, akkor el fogják fogadni.
Anno mikor kismotort béreltem és lerohadt hívtam a bérbeadót. Odajött ahol lerohadtunk a motorral és szidta a görög benzinkutasokat, amiért pancsolnak az üzemanyaggal. Szal ennyi erővel a görögöknél sem biztos, hogy jobb a nafta mint a makiknál vagy a szerbeknél...
Elbizonytalanítottál. de azért köszi az infót! Eddig biztos voltam benne, hogy a Debrecen - Szolnok - Kecskemét - Szeged útvonalon nyomatom.
Csak egy infót osztottam meg a tapasztalatról. Szinte senki nem tartja be a 40es és 60-as korlátozásokat. Vannak lámpák de nem vészes. Állj be egy 110-el közlekedő mögé és a trafival se sok gondod lesz. Bár ma eggyel sem találkoztam a jelzett időben. Van egy pár hely ahol sűrűn mértek még a felújítás előtt. Ezeket én külön figyelni szoktam és megy a trafihunter is. (Pl: orosházi elkerülőnél lévő parkoló, hmvhely és szeged között a régi Anno vendéglőnél, uitt a kopáncsi szakasznál, Algyő és Szeged között egy Transportert láttam többször).
Most sok esetben a bekötőkhöz tudnának csak leállni, azokat érdemes esetleg figyelgetni.
Tényleg! Szerbiában és Macedoniában működő trafivadász appot tud valaki?
Szia Titi68!
Egy 4 éves CRDI -s Hyundai-om van és nem akarok rossz minőségű gázolajat tankolni.
Itthon 1x tankoltam Lukoil kúton és az autó nem ment 110-nél többet.Szűrő csere és
adalék után gyógyult meg.Nem szeretném megismételni,azóta csak Shell-t tankolok bele azt szereti. RT petrol vagy Makpetrol a jobb és a pálya mentén hol vannak?
Szia Titi68!
Egy 4 éves CRDI -s Hyundai-om van és nem akarok rossz minőségű gázolajat tankolni.
Itthon 1x tankoltam Lukoil kúton és az autó nem ment 110-nél többet.Szűrő csere és
adalék után gyógyult meg.Nem szeretném megismételni,azóta csak Shell-t tankolok bele azt szereti. RT petrol vagy Makpetrol a jobb és a pálya mentén hol vannak?