Sziasztok! Első (2.) fecskék hazaértek..sajnos. A határokat viszonylag simán vettük, oda-vissza egyszer álltunk 1-1 órát (macedon, vissza szerb határon) Nem volt vészes. Az árak nem változtak. A parton újabb ernyők épülnek, lassan beépűl minden. A víz már most is kellemes volt, bár az idő nem kedvezett igazán. Mindenkinek kellemes nyaralást!!!!
Jó hallani ezt! Mi is Macedónián keresztül fogunk menni. Láttam hogy az elmúlt hét borongós volt sajnos! Remélem most már sütni fog ezerrel a nap:) Ha azt mondod kellemes akkor megnyugodtam, ettől hidegebb már biztos nem lesz! Köszönöm az infót!
Igen, igazad van, én sem örülök neki. Sokkal kedvesebb volt a régi part. Heverészni a homokban...de jó is az! Szerencsére még megtaláljuk ezeket a jó kis helyeket.
sziasztok tud valaki valamit alexandra apartmanról??15-én indulunk valamint azt szeretném még megkérdezni hogy a narancspartra hogyan lehet robogóval eljutni és hogy milyen messze van.szeretnénk majd valahogy neos ,marmarasra is átjutni előre is köszi a válaszokat.
Sziasztok!
Idén lesz harmadik alkalom ,hogy Sartin nyaralunk a párommal és most már a kislányunkkal.Június 28.-án vasárnap indulunk Győrből Sartira a Hotel Agniba.Az lenne a kérdésem,hogy van -e még valaki aki ekkor indul? Valamint valakinek van-e infója, tapasztalata a Hotel Agniról???Előre is köszi!
A Narancspartra a fő úton északra kell menni, robogóval kb 10-15 perc út, jobbra ki lesz rakva a jelzés illetve tavaly két kuka volt az út szélé, ott kell lefordulni, de szerintem sok autó lesz ott, szóval nem lehet eltéveszteni.
Neos Marmarasra pedig déli irányba kell menni a fő úton végig, ez robogóval egy kicsit hosszabb kb 3/4- 1 óra az út, több, ha megálltok nézelődni is
Autóról nem tudok Neked sajnos nyilatkozni, de a robogó a Sassosnál ( Sárga ponyvás bolttal szemben van) 20-30 euró/nap.
Mi egy 150ccm-es ( "A" jogsi kellett hozzá) béreltünk és azt 20 euróra tudtuk lealkudni, itt egyébként a Sassos felesége beszél magyarul
Jó nyaralást kívánok!
Mi most jöttünk haza vasárnap. Az idő melegedni csak még most kezd kint, a tenger is hideg. (Bár mi mindennap bementünk. Már reggel fél 8kor is - igaz vittünk wetsuit -ot, abban.) Lassan kezd melegedni sajnos az idén. Mintha eltolódott volna kinn a jó idő 1-2 héttel. Nekünk a múlt héten (június 1ő hete) esténként pulóver+hosszú nadrág kellett!
Szúnyogok vannak, sokan. És a második emeleten is. Készüljetek rá!
Más helyeken, öblökben, országúton (robogóval) pedig sok bögöly/pőcsig, nagyon harapós légy van. (jó hír: jár hozzá fecske is, aki ezeket pusztítja de sajna 2-3 csúnya harapást így is összeszedtünk )
Volt olyan öböl (Valti beach), ami felé menet találkoztunk kígyóval! napozott az út közepén, robogóval szép lassan kikerültük. De nem mertem megállni fotózni.
Az árak: gyümölcs nagyon drága, minden olyan 1.5-2x szorzó a magyar árakhoz képest. (eper pl.: 3,5-4 eu)
A halboltban is feljebb mentek az árak. Az ásványvíz maradt kb. ugyanannyi. A sör 0,85 - 1,19 (Alfa, Fix, Hellas, Mythos - 0,5 Liter - Eleninél) között. (lehet találni németet 0,69 -ért is persze...) Bor: 1,5 eu/liter. Üditő: Coca/Pepsi termékek: 2 eu / 1.5 liter. Carrefour 1.5 liter üdítők: 0,69 eu, gyümölcslevek: 1,5 - 2 eu /liter.
Kenyér 0,8 -től, zsömle: 0,3 -tól. Nagyon sok nagyon-nagyon finom péksüteményük és sütijük van, de sajna aranyárban. 1 süti 2.3 eu, fetás zsömle / olívás zsömle1.3 eu, fánk: 1/1,5/2,3 eu/db. De mind iszonyat finom...
Kocsi / robogó. Lehet kocsit is bérelni és 50 eu / napról tudok (ki van táblázva, nem Sassoséknál van). Robogó: Angelo -nál béreltünk kis robogót (80 ccm) ez 3 napra 24 eu. 1 napra 10. Sassosnál is 10 egy napra. Benzin, 95: 1,6-1,7 eu.
Parton 2.5-3 eu a frappé (ha pl. bérelni akartok napágyat)
Éttermi árakat sajna nem tudok, mert mi magunknak sütöttük a halat/kagylót/garnélát.
Gyros 2.5 - szinte mindenütt.
Határok: mi oda is és vissza is 3 plusz egy kicsi várakozást kaptunk a Macedón határon. Így pl. 12 után érkeztünk meg oda! (9 körül pedig már ott szoktunk lenni. - busszal voltunk, szoktunk)
Egyre több a turista, sok a szerb, és ami nagyon elszomorított: a csapból végig sárga/barna víz folyt. Még főzni is ásványvízzel főztünk. (Tésztát, makarónihoz) Eddig ilyet nem tapasztaltunk.
Amúgy minden más maradt a régi.
Mindenkinek jó várakozást kívánok! Számoljátok a napokat!
Köszönjük az élménybeszámolót, minden friss infó jól jön!
Az idővel/tenger hőfokkal kicsit elszomorítottál, de reménykedem, mire megyünk (július 3) kellemesebb lesz a helyzet (inkább a gyerekek miatt), vagy lehet nekünk is érdemes lenne az általad említett öltözetet beszerezni ha fürdeni szeretnénk:)
Pont ma beszéltük férjemmel, idén milyen drágák a gyümölcsök, pl. nálunk itt a vásárcsarnokban jelenleg az eper 1.000ft körül mozog.......ezek szerint sajnos ott is ez a tendencia:(