Az üzemanyag esetében ez a "kivülről az unióba" általános szabály, de a görögök még sosem néztek be a kocsiba senkinek, papírokat sem szoktak kérni.
Ha nem gond a többire a Biztosítás topicban válaszoltam!
Látom mindenki izgul az üzemanyag miatt, én Egerben megtankolok és Paraliaig kierek vele, max ott kell tenni bele , de a Macedonaknal tele teszem ott olcsóbb.
Dehogy izgulnék , tavaly Korfun voltunk ott sem izgultam, de autóval mar bejártam egész Görögországot , az elején bele kell tervezni az üzemanyag költséget hiszen kinn sem drágább mint nálunk, es ha valaki autóval megy akkor bele kell férjen hogy kicsit költséges az üzemanyag. Bar meg mindig olcsóbb mint a reptéri illeték .
Valamit nagyon félreértettél. Tervezhetsz bármit bármennyiért, ha kúton nem lesz üzemanyag. Erről volt igazából szó. De talán ez is megoldódik, legalábbis egy ideig.
Szóval ha vittünk volna 30-40 liter benyát akkor azt észreveszi és lehet hogy most nem írkálnék ide.
Csak nem lőttek volna ott helyben fejbe 20liter benzin miatt. Ha megígéred neki, hogy vissza is hozod, akkor simán elenged.
Amikor vittem a kenumat, mindig megtapogatták és meg kellett ígérni, hogy vissza is hozom. Ennyi elég volt nekik.
Szóval ha vittünk volna 30-40 liter benyát akkor azt észreveszi és lehet hogy most nem írkálnék ide.
Csak nem lőttek volna ott helyben fejbe 20liter benzin miatt. Ha megígéred neki, hogy vissza is hozod, akkor simán elenged.
Amikor vittem a kenumat, mindig megtapogatták és meg kellett ígérni, hogy vissza is hozom. Ennyi elég volt nekik.
Azért ennél rémesebb dolgok is történhetnek. Én nem kockáztatnám senki helyében, főleg nem egy kis gyerekkel, hogy 2-3000 forint spórolás miatt megszívjam. Ez már megint egy tipikus magyar mentalitás... Nyaraláskor nem éttermen és benzinen fogok spórolni, hisz azért megyek ki, hogy jól érezzem magam. Aki meg a spórolásban érzi a sportot hát hajrá...
Azért ennél rémesebb dolgok is történhetnek. Én nem kockáztatnám senki helyében, főleg nem egy kis gyerekkel, hogy 2-3000 forint spórolás miatt megszívjam. Ez már megint egy tipikus magyar mentalitás... Nyaraláskor nem éttermen és benzinen fogok spórolni, hisz azért megyek ki, hogy jól érezzem magam. Aki meg a spórolásban érzi a sportot hát hajrá...
Most nem a spórolás miatt akarnak az emberek benzint vinni, hanem ha esetleg nem lenne akkor ott a kanna amivel lehet elér a következő kútig ahol esetleg kap üzemanyagot... Én is viszek egy 20 literes kannát, amit megtöltök a biztonság kedvéért Macedóniában az utolsó kúton.. Valószínű vissza is fogom hozni.. És mielőtt megkérdeznéd hogy ott fog büdösödni a csomagtartóban, nem nem fog mert egy jól zárható kannát viszek amiből felfordítva sem csöpög ki egy csepp sem..... kanna tesztelve ...
Sziasztok!
Nemsokára indulunk Zakynthosra. Csekkoltam az üzemanyag árakat és kiderült, hogy Macedóniában a dízel csak 280-290 Ft/liter áron van. Egy ilyen hosszú úton ezzel sokat spórolhatnánk. Van itthon benzinkannánk és szeretnénk ott teletankolni. Legális a szerb, macedón, görög határon a teli tankon kívül két kanna (max. 40 liter) dízelt átvinni?
Néhány évvel ezelőtt a Macedonok majd az egész csomagtartót kipakoltatták velünk. egyedül voltunk a határon hajnal 2-kor, unatkoztak. Hozzátenném, h teljesen normális jelenség vagyunk, hétköznapi emberek, nem betörő kinézetűek , szinte új toyotával, tehát semmi belekötnivalójuk nem volt. Az ég világon semmit sem hoztunk haza, nem is volt mibe belekötnie. De mi ép ezt a jófajta határőrt fogtuk ki.............
Miféle rémségekre gondolsz? Talán helyben meg kell inni a különbözetet?
Nekem ne magyarázd, a spórolósdit, én mindig ott tankolok ahol kifogy. Ebből adódóan pl, még sosem tankoltam Macedóniában. Szerbiában is talán ha kétszer. Aztán megyek egy nyaralás alatt 4-6ezer km-t. Ja, és a fél tescot meg fagyasztott pörköltet sem viszek magammal.
Igazából az sem nagyon érdekel, ha nem lesz üzemanyag a görögöknél. Megoldom azt is, pedig kannám sincs.
Ettől függetlenül akinek a pénzszámolgatás a hobbija, tegye, az Ő dolga, semmi közöm hozzá, csak már kezd unalmas lenni, hogy a fórum ezer oldalából vagy 600 arról szól, hogy hol van a legolcsóbb kút Macedóniában.
Nekem ne magyarázd, a spórolósdit, én mindig ott tankolok ahol kifogy. Ebből adódóan pl, még sosem tankoltam Macedóniában. Szerbiában is talán ha kétszer. Aztán megyek egy nyaralás alatt 4-6ezer km-t. Ja, és a fél tescot meg fagyasztott pörköltet sem viszek magammal.
Igazából az sem nagyon érdekel, ha nem lesz üzemanyag a görögöknél. Megoldom azt is, pedig kannám sincs.
Ettől függetlenül akinek a pénzszámolgatás a hobbija, tegye, az Ő dolga, semmi közöm hozzá, csak már kezd unalmas lenni, hogy a fórum ezer oldalából vagy 600 arról szól, hogy hol van a legolcsóbb kút Macedóniában.
Az üzemanyaghiány nem is annyira az autó miatt fontos, hanem a komp miatt, ami kihozna a szigetről!!!
Ha onnan kihoz a komp, már megoldom valahogy, de autóval kirepülni a szárazföldre már nem annyira tudok!
Az üzemanyaghiány nem is annyira az autó miatt fontos, hanem a komp miatt, ami kihozna a szigetről!!!
Ha onnan kihoz a komp, már megoldom valahogy, de autóval kirepülni a szárazföldre már nem annyira tudok!
Engem az sem fog zavarni ha esetleg ott kell maradni a szigeten komposok sztrájkja vagy üzemanyag hiány miatt ....
"Miféle rémségekre gondolsz? Talán helyben meg kell inni a különbözetet? icon_wink.gif icon_wink.gif"
Az osztrák vámosok még schengen előtt a honfitársainkra vadásztak direkt az ilyesmi miatt... van egy ismerősöm aki majdnem fogdába került a nem megfelelő mennyiségű üzemanyag miatt. Szal ha egy kukacoskodó madarat fogsz ki a határon szívás is lehet belőle. Nem azt mondom ezzel, hogy ez az általános de ha igen akkor brutál szívás...
Mindenki döntse el mi mennyit ér... én is inkább ott ragadnék pár nap pluszra a tengerparton mert az azért egy pár fokkal jobb móka.
Nem utolsó sorban minimális esélyt látok arra, hogy megfelelő körültekintéssel üzemanyag hiány legyen a kocsinkban. Aki ettől parázik maradjon északon ahonnan röhögve még egy 35 literes tankkal bármikor át tud menni a macedónokhoz....