Sarti
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 1047 1048 1049 ... 1105 1106 1107   >
Üzenet
  Gkata75 | #232362 Üzenet | 2015-07-13 16:56:34 |
BUSZ/UTAZÁS: odafelé elég lerobbant kinézetűvel mentünk, a légkondit is hiába "csinálták meg" előző nap, hol működött, hol nem + a víz szinte folyamatosan csepegett. A sofőrök kabaréba illőek voltak, de ami a lényeg, pénteken 12 helyett 13:10-kor a Népligettől indulva, Paraliát és Olympic beacht érintve szombaton kb. 15h-re épségben értünk Sartira........sokszor álltunk meg, tán kicsit már túlzás is volt, a határokon pedig egyszer 2, utána másfél, majd 1 órát várakoztunk. Gyerekek nagyon jól bírták, szépen elfoglalták magukat, én is kiolvastam összesen 2 és fél könyvet:) Aludni is bírtunk, bár férjem sokkal kényelmetlenebbűl és kevesebbet. Utastársakkal is hála szerencsénk volt mindkétszer.
Hazafelé már egy hiper szuper járgány érkezett, két profi sofőrrel, akik még idegenvezetést is tartottak. WC-t kis dologra engedték használni (nekünk nem volt rá szükség), de volt hogy bemondták lassan megállunk, és bírjuk ki addig.
12 után indultunk Sartiról, onnan Paraliára mentünk, ahol volt pár óra pihenő ami alatt megebédeltünk, nézelődtünk, majd uzsonnáztunk és magyar idő szerint 18h-kor hazafelé vettük az irányt. Határokon nagyjából ugyan annyit várakoztunk, mint odafelé és végül 12:45-kor értünk a kiindulási helyre.
Ami meglepett, hogy elköszönés után, leszállás előtt a sofőrök "Jorgos úr" nevében elnézést kértek az előző busz miatt, de nem tudhatta milyet küldenek, és reméli most elégedettek voltunk.

SZÁLLÁS (Jannis apartman): egyszerűen tökéletes volt!!!! Földszinti 5 személyest kaptunk, ami a kései érkezés miatt már kitakarítva várt minket, bár a hazautazás napján az utánunk érkezők is rögtön birtokba vehették, ami kb. fél 12 körül lehetett. A háziak kedvesek voltak és bár ott laktak, diszkréten kezeltek minket, mondjuk sokat nem tartózkodtunk ott, és akkor is leginkább aludtunk:) Napi találkozásink alkalmával, akár az utcán is köszöntünk, és váltottunk pár szóticon_smile.gif

Megfelelő méretű, (nagyobb mint a fentiek) teraszunkról oldalról a tengerre láttunk, ágyak kényelmesek voltak, belső szoba jó hűvös, de a miénk sem volt vészes, fürdő viszonylag nagy és tálca nélküli a zuhanyzó.

Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy jó nagy lavór volt, amibe beleálltunk, így szinte alig kellett felszedni a vizet (talán itt olvastam ezt a tippet:).

Konyha jól felszerelt, bár mi nem igen használtuk sok mindenre.

- 1 nagyobb + 1 kisebb lábas

- 1 közepes serpenyő

- 5 főre 3 részes tányér készlet

- 5 főre kés, kanál, villa (kiskanálból csak 2 db volt + 2 db sütis villa)

- 1 kenyérvágó kés

- 1 tésztaszűrő

- 5 nagy vizes pohár

- 5 kávés csésze

- 1 közepes méretű salátás tál

- bor/sör/konzervnyitó

- 1 merőkanál, sajtreszelő, fakanál + valami lapát fából

Hűtő láthatóan teljesen új volt, elég nagy mélyhűtő résszel, rezsó kicsit régebbi, de pikpak felforralt egy kis lábas vizet. Ja, és volt elszívó is.

Elhúzható üveges teraszajtó nagyon jól hangszigetelt.

Ágynemű: 1-1 kisebb nagypárna, lepedő + lepedő takaró gyanánt, de elég is volt.

1-1 vastagabb ágytakaró pléd.

Kaptunk felmosót és partvist lapáttal, illetve másfél guriga WC papírt.

Törölköző/asztalterítő nem volt, sajátot használtunk.

Ruhaszárítóból az az erkélyre akasztható volt, rajta 3db csipesz, de mi vittünk párat, amit ott is hagytam.

Szúnyoghálót csak a fürdőszobai kis ablakon láttam, ami valami hátsó raktár félére nézett, és bár nem hallottam ott járkálást, de mindig terítettem oda valamit, hogy ne lássanak be. TV volt, de be se kapcsoltunk, légkondit nem kértünk.

Idegenvezetőnk Renátó volt, akivel igazából nem sokat találkoztunk. Érkezés napján fogadott, elkísért a szállásra, és mivel késő volt hagyott minket pihenni, így csak másnap 10-kor volt tájékoztatás.

Utolsó nap pontban 9-kor megjelent, elmondta, hogy mi várható, majd miután megérkezett a busz segített eligazodni, felszállni.

Narancspartra egy kisbusszal vittek át minket, és minimum 5 fő kellett, de általában telt ház van, ezért érdemes időben bejelentkezni.

Más fakultatívra nem fizettünk be, így sajnos nincs összehasonlítási alapom más hajós túrákkal kapcsolatban, de hála végig szép időnk volt, így bőségesen kiélveztük a vizet és napsütést.!icon_smile.gif

Ha bármi kérdés adódik, ha tudok szívesen segítek.
  Gkata75 | #232365 Üzenet | 2015-07-13 17:37:34 |
Tapasztalataink:

Artohora pékség: nincs viszonyítási alapunk, mert csak itt vásároltunk ilyesmit......de minden amit kóstoltunk isteni finom volt, és nagy!icon_smile.gif

Ovelix: gyors kiszolgálás, talán kicsit túlzottan is, ami miatt futószalag jellege volt, de persze a méltán nagy népszerűsége miatt forgalmas hely, a kritikus időszakban full tele vendéggel.
A gyros tálhoz adott 3 féle krém itt volt a legfinomabb!

Aigaio: itt is mindig sokan voltak, és a kiszolgálás hasonlóan gyors, de a magyar pincérnek köszönhetően jutott idő kis beszélgetésre:) Az összes gyros közül mindenki szerint itt volt a legfinomabb a husi (csirke), viszont a tál kicsit snasszabb volt a fentinél. Igaz az drágább is volt, de megérte az árát.

Hanna haus: mivel sréhen szemben található a szállásunkhoz, és egyébként is menni kellett regisztrálni a csütörtökre online foglalt kalóztúrát, így evidens volt, hogy az első gyrost itt fogyasztjuk el. Lehet csak emiatt, mármint megérkezés öröme, első gyros, de jól esett:)
A kalóztúrán kapott ebéd is isteni finom és kiadós volt (souvlaki, tzatziki saláta, friss ropogós kenyér).

Piazza Italia restaurant: ennél kicsit vegyesebbek az érzéseim. Kiszolgálás, tálalás, rugalmasság szuper, pizzák finomak, de a tenger gyümölcseis tészta nekem picit sós volt, és a rák mintha homokos lett volna, úgy ropogott a fogam alatt. Aztán lehet ennek ilyennek kellett lennie.....de .összességében azért mégsem mondanám rossznak.

Argiris: utolsó este itt vacsoráztunk, és nem bántuk meg! Minden a lehető legfinomabb volt, és a végén kaptunk egy csoda finom sütit is ajándékba:) Egyszerű csokikrém háztartási keksz jellegű darabkákkal, jól lehűtve, mennyei volt, igazán jól esett!
Viszont az előre kihozott kukoricás kenyeret mintha láttam volna a számlán, pedig nem kértünk.....de férjemnek végülis jól jött, meg finom is volt:)

Szúnyogriasztó: sokféle elektromos van, de olyan magunkra fújóst nem találtunk......aztán lehet csak mi voltunk vakok, bár egy helyen rá is kérdeztünk, de ott csak valami stift volt.

Most mennem kell, de hamarosan folyt.köv!
  Gkata75 | #232370 Üzenet | 2015-07-13 18:17:10 |
Tapasztalataink 2. felvonás:

Amita üdítők: mind nagyon finom volt amit kóstoltunk (banán, barack, citrom, körte, gránátalma), de számunkra a favorit mindenképp az epres volt, ebből hoztunk is haza:)

Naptej: tényleg drága, érdemes itthonről vinni, nekünk négyünkre összesen 2,5 flakon 200ml-es 50+-os fogyott az 1 hét alatt. Tényleg kellett, és egy picit így is leégtünk:(
Ami még mindenképp kellett az erős napsütés miatt: napszemüveg, fehér pólók (utolsó napokban már ebben is fürödtünk), sapkák.
+ búvárszemúveget senki ne felejtse itthon!!! Bár ahogy láttam ott is egész jókat lehetett kapni, jó áron. Nekünk a gyerekek alaposan kihasználták, de még a férjem is:)
  Teketoria | #232565 Üzenet | 2015-07-15 20:43:07 |
"Népligettől indulva, Paraliát és Olympic beacht érintve szombaton kb. 15h-re épségben értünk Sartira" Hát ezt nem bírom ki hogy ne tegyem szóvá. Most ez komoly? Közben nézd meg a térképet ezek a helyen hol vannak. Ez 150 km kerülő. Vagy hogy van ez? Az 1500km-ből csináljunk 1650 Km-t?
  Ancsa | #232593 Üzenet | 2015-07-16 10:16:18 |
Sziasztok:)
Szeretném megkérdezni,hogy ment -e már valaki Sarti-ba repülővel ?Illetve Thesszalonikiből,hogy a legjobb a lejutás Sartiba?Vagy tudtok-e esetleg olcsó autóbérlési lehetőséget,mert a neten találhatóak nagyon drágák az eddigi tapasztalatainkhoz viszonyítva,mi mindig helyszinen kerestünk bérlőt,de a reptéren gondolom nincs jelentősége az árnál ,hogy neten vagy helyszinen bérelünk.
köszönömicon_smile.gif))
  Tenkjuh | #232604 Üzenet | 2015-07-16 12:53:20 |
#232565 teketoriaTegnap, 20:43
"Népligettől indulva, Paraliát és Olympic beacht érintve szombaton kb. 15h-re épségben értünk Sartira" Hát ezt nem bírom ki hogy ne tegyem szóvá. Most ez komoly? Közben nézd meg a térképet ezek a helyen hol vannak. Ez 150 km kerülő. Vagy hogy van ez? Az 1500km-ből csináljunk 1650 Km-t?

Azért a plusz 150km mert vlószínűleg igy tudta az utazási iroda gazdaságosan szervezni az utat. Nem volt annyi utas közvetlen Sarti ra. Mikor mi stavrosba utaztunk azon a buszon is voltak más városaba indulük is .
  B747 | #232607 Üzenet | 2015-07-16 13:40:27 |
Sziasztok!

Én még új vagyok itt; bár szinte az összes hozzászólást elolvastam, de még nem írtam... Sok mindenre találtam választ amiért hálás is vagyok. icon_smile.gif
Viszont lenne egy kérdésem. Imádok fényképezni és egy elég értékes gépet vinnék magammal... Kérdés, hogy mennyire jellemző, hogy az apartmanokban (mi a Grigorisba megyünk) van széf? Lehet, hogy bizalmatlanság, de mégis csak értékes eszközről van szó...
  Beszter | #232610 Üzenet | 2015-07-16 14:19:03 |
Szia B747!
Nem akarlak elszomorítani,de a Grigorisban
nincs széf. icon_sad.gif
  B747 | #232611 Üzenet | 2015-07-16 14:23:25 |
Szia Beszter!

Köszönöm válaszod. Véleményed szerint mennyire biztonságos az apartmanban hagyni (akár a lezárt bőröndben)?
Eddig (bár sajnos ritkábban tudunk utazni mint szeretnénk) mindig olyan szállásunk volt, hogy volt széf a szobában...
  Beszter | #232630 Üzenet | 2015-07-16 18:28:23 |
Szia B747!
Nekünk soha nem tűnt el semmink egyik apartmanból sem.
A Grigorisban a második szint az Apolloné,úgyhogy esélytelen
bemászni is.A tulaj pedig nem jár be,csak a lépcsőházat takarítják
a turnus alatt.Egyébként sem hiszem,hogy bármit is elvinnének,mert
egy a görög nép,legalábbis szerintem nem olyan,másrészt az az
érdeke,hogy jó hírét keltsük,elégedetten távozzunk és visszatérjünk!
De tényleg nem hallottam még,hogy Sartin nyaralókkal történt volna,
hogy ilyen módon eltűnt volna bármi.
Nappal,mikor nem voltunk az apartmanban természetesen bezártunk
mindent,éjjel pedig nyitott erkélyajtónál aludtunk.
Egyszóval NYUGI!Meglesz minden,ne aggódj! icon_smile.gif
Élvezzétek a nyaralást! icon_smile.gif
Mikor mentek?
Üdv:Beszter
  Gkata75 | #232651 Üzenet | 2015-07-17 00:11:42 |
Tudom én, de ez így volt, és visszafelé is.....érkezők leszálltak, minket felvettek, és már akkor ültek a buszon, de nem tudom ők hol szálltak fel, átmentünk Paraliára, majd pár órás pihenő után indultunk haza. Biztosan megvolt az "ésszerű" miértje.
  Camelbird | #232658 Üzenet | 2015-07-17 08:10:26 | Válasz a #232607. hozzászólásra Előzmény #232607
Szia!

Én is szoktam vinni komoly fényképezőt+optikákat+állványt, videokamera + vízalatti gép, szóval érték szokott lenni nálam is, de eddig még soha semmi atrocitás nem ért. Sőt! Fürdőzés közben a parton hagyott dolgok is megmaradtak (Bár ott nagy gépet nem hagyok őrizetlen).
Sartin nem szokás bűnözni icon_smile.gif Amiről hallottam is, azt is turisták csinálták. (Magyarok)
Szerintem nem kell aggódnod. Én ha elmegyek az apartmanból és otthagyom a gépet, akkor sose hagyom szem előtt. Ha véletlenül lenne egy besurranó, akkor ne legyen könnyű dolga.

Szerintem nem kell ilyentől tartanod. Fotózz nyugodtan más is szokott komoly cuccokkal mászkálni arra icon_smile.gif
  Czoki | #232667 Üzenet | 2015-07-17 09:11:30 | Válasz a #232593. hozzászólásra Előzmény #232593
Szia!

Mi néhány éve voltunk repülővel, és a rep.térről taxival utaztunk Sartiba. Az ottani
Sithon Travelesek segítettek a szervezésben. Ők küldték a taxit. Igaz a szállásunkat
is náluk foglaltuk, és előre utaltuk a taxi viteldíját. Aztán helyben intéztük a visszautat.
Lehet még helyi távolsági autóbusszal is utazni. Itt a fórumon megtalálható az "akció"
részletes leírása. Honnan-meddig milyen busszal.
Remélem tudtam segíteni.
Nagyon jó nyaralást kívánok.
Ödv.
czoki
  B747 | #232725 Üzenet | 2015-07-17 19:43:53 |
Sziasztok!

Köszönöm a megnyugtató szavakat. Reméltem, hogy hasonló válaszokat fogok kapni. icon_smile.gif Annyira belémivódott a nagyon vigyázzunk mindenünkre, hogy bizalmatlan vagyok. Jó tudni, hogy nyugodt lehetek. S hódolhatok a fotózási màniámnak. icon_smile.gif

Két hét múlva indulunk, már nagyon várom. icon_smile.gif Az elsô buszos utam, meglátjuk, hogy hogy fogom bírni. Eddig vagy repülôvel utaztam külföldre vagy vonattal.
  Beszter | #232726 Üzenet | 2015-07-17 20:02:00 |
Szia B747!
Látod erről van szó!Semmi más dolgod nincs,mint vágni
a centit,hogy elteljen végre az a két hét! icon_smile.gif
Ne félj meglesz minden!
Várunk Tőled sok szép képet és egy élménybeszámolót.
Napsütéses szép nyaralást és kellemes első buszos utat! icon_smile.gif
Beszter
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 1047 1048 1049 ... 1105 1106 1107   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu