Szia!
Mi aug 7.-én megyünk Zatéra. Indulás 16.40 Vissza 20 óra körül. Vizzerrel megyünk. Az iroda felbontotta a travel servízzel a szerződést, de 32 kg a feladható csomag és 12 kg. a kézipoggyász ingyé.
Üdv. Kata
Szia!
Unitravel. A lányomék tavaly velük voltak és nagyon dícsérték. Úgy volt, hogy aug. 9.-én indulunk, de pénteken hívtak telefonon, hogy a járatösszevonások miatt Aug. 7-re módosult az indulásunk.
akkor azon nézd meg a kézipoggyászra vonatkozó esetleges méretkritériumokat is. ugyanis a wizz air-nél a kézire nincsen már súlyhatár (be kell tudnod tenni a helyére, ennyi csak a szabály), ellenben igen komoly méretbeli korlátok (kis és nagy kézipoggyász; és nem mindegy, h melyik az engedélyezett nektek) vannak.
lehet, h ezek rátok nem vonatkoznak, de jobb megelőzni a bajt és nem kellemetlenséggel indítani a pihenést.
Mediterraneo | #201944 | 2013-05-07 20:11:42 | Válasz a #201938. hsz-ra
Szerintem biztos, hogy a Wizz air kézipoggyász méretei mindenkire vonatkoznak, függetlenül attól, hogy melyik utazási iroda részéről vannak az utasok, illetve hogy egyénileg utaznak.
Mert ha nem lennének mérethatárok, illetve más-más szabály vonatkozna az utasokra, eléggé kaotikus lenne a helyzet. Ráadásul, ha ez így lenne, akkor sokan felcűgölnének a gépre jókora nagy csomagokat is, ami viszont nem biztos, hogy elférne a csomagtartóban, ami viszont mindenféle problémát vonna maga után.
Márpedig az biztos, hogy egy sztenderd kézipoggyászba lehetetlen 10 kilót beletenni, hacsak nem papírt, konzerveket vagy követ pakoltok.
Csak annyi van írva a papírra, hogy kézipoggyászként fejenként 10kg.-ot vihetünk fel a gépre- Azt mondták az utazási irodábanhogy ne ilyedjünk meg, ez a gép nem fapados járat lesz.
pedig az lesz: jelenleg is tudsz ra jegyet venni a wizz honlapjan, 30 ezer forintert.
te dolgod persze, de en tovabbra is jo szivvel azt tanacsolnam neked, h tanulmanyozd at a wizz poggyasz szabalyait es zard rovidre az irodaval, h a wizz szabalyozasahoz kepest ok miert mondanak kezipoggyaszugyben mast (a feladottra vonatkozoak pontosak).
bizony, ez sztem is igy van, meglepne nagyon az egyedi elbiralas engem is.
masreszt a wizz-nel ugye ketfele kezipoggyasz meret van. el tudom kepzelni, h az iroda a nagymeretuvel vasarolta meg csomagban a jegyeket. az pedig jo nagy, annal nem is nagyon van nagyobb cabin size borond. ezert talan azt gondoltak, h nem foglalkoznak a merettel, ugyse tudnak az engedelyezettnel nagyobbat hozni az utasok.
akció az agenean-nal a domestic járatokra. esetenként huszoneurókért érhető el kréta, rodosz, kos, skyros, lesvos, stb. thessalonikiből (ahová wizz air-rel el lehet jutni időnként jutányos áron) és athénből. 30-40-50 eurókért pedig igen sok lehetőség van-és ugye ebben benne van a feladott csomag is.