Köszi a véleményt. Remélem így is lesz.
Egyébként sem tartom túl életszerűnek, hogy egy 4 tagú család egyik kiskorú tagját vegzálják pont a határokon, mikor mindenki másnak még bőven érvényes lesz a hazautazást követően is 6 hónappal a személyije.
Ha esetleg kölcsönautóval megyünk, milyen papírok kellenek hozzá? (bár ha így lesz, akkor inkább valószínűleg nem megyek sehova)
Szia AXXon!
A kölcsönadásit elvileg elfogadják, de figyelj a zöldkártyára (amit csak a tulajnak ad ki a biztosító), mert a Mac.-Görög határon tőlünk mindig kérték.
Üdv!
19.én Vasárnap este 7-re értünk Tompára. Szabadkán valami búcsú féleség volt, ezért 20 Szerb autó volt előttünk, kb 15 percet vártunk.
Szerb-Mac hátár 5 perc, majd Mac-Görög határ 1 óra! Évek óta variálom az indulási időpontot, de itt még mindig álltam minimum 1 órát! Tudom, most lenne olyan aki javasolná, h tolakodjak előre, csak az a baj, h nem tankkal mentünk , mert ott mással tuti nem jutok előrébb!
Menekültekkel nem találkoztunk, csak a rájuk váró taxisokkal Macedón oldalon.
Végig kártyával fizettem az üzemanyagot, Szerbeknél kb. 387ft-re, Macedónoknál 366-ra jött ki a benzin! Itt Pargán 1.68 euro jelenleg!
Szia Yuppi! Mi most vagyunk kint, a lányomnak már csak egy hónapig volt érvényes a személyije, amikor jöttünk, de egy szó nem esett erről. Van nálunk útlevél is, de direkt a személyit használtam, mert ilyen tesztre nem lesz alkalmam csak 3 év múlva. Nem hiszem, hogy egyedi eset, és ezek szerint a szkenneléskor sem visít a gép, ha ilyet lát.
Szia Axxon!
Ha nem vagy autóklub közelben, akkor a nyomtatványboltokban is lehet kapni erre hivatalos nyomtatványt, kb. 60 Ft. Magyarul és 2-3 világnyelven elő van nyomtatva, csak az adatokat kell beírni, aláírás, esetleg bélyegző, két tanú és kész. Sok éve ezt használjuk külföldre és otthon is, céges és magán autó esetében is. Az Állami Nyomdában nyomják, kis méretű, elfér a forgalmi tokjában is.
Én életemben elöször szeretnék eljutni Görögországba,de kis aggodalom van bennem...van egy wv polónk 2000 es évjáratú karban van tartva ....nem hagyott még sehol ott de szeretném tudni hogy van e esetleg köztetek is olyan aki idősebb autóval vág neki az útnak:) előre is köszönöm:Erzsi
Sziasztok!
Infó:
"
Bajorországban ma fejeződik be az iskola, a bizonyítványosztás most van.
6 hét nyári szünet kezdődik, szeptember közepéig.
"
http://www.bild.de/regional/mu......bild.html
A határokon hamarosan lehet majd "érezni" a hatását?!
Erzsi!
Mi 2002-es évjáratú autóval megyünk (Opel Corsa). Biztosítást mindig kötünk rá, pont ma kötöttem meg az interneten. Itt kaptam én is a kedves fórumtagoktól segítséget, hogy egyáltalán melyik biztosítónál lehet kötni ilyen idős autóra. Mi az Europ assistance-t választottuk ( 15 éves autóra köthető max.).
Szia,a Magyarországi Autó clubnál köthetsz 15 évnél idősebb autóra is,annyi hogy klubtagnak kell lenned!http://autoklub.hu/content/k%C3%A1rtyat%C3%ADpusok