Szia Nyanyus! Mi most voltunk az Avra apartmanban és tartottunk tőle de kellemesen csalódtunk. Tiszta, minimális konyhai felszereltség, jó hűtő. A fürdőszoba elég pici talán ez a hátrány. Nem volt olyan zajos sem, mint amire számítottunk. A boltok és éttermek közel vannak szóval azért előnye is van. Jó nyaralást
Augusztus elején egy feledhetetlen hetet töltöttünk el Sartin. A szállásunk hagyott némi kivánnivalót maga után (Eanos apartman, közös udvar a szomszéd Gallinivel, benne hangos németekkel, földszint, kicsi szobák, a konyha „érdekes” burkolata, felette a felső szomszéd fürdőszobája volt, ha ő használta, akkor nekünk járatni kellett a szagelszívót). De mindezekért kárpótolt, hogy tényleg csak pár lépés onnan a part, csak az úton kellett átsétálnunk. És persze szinte csak aludni használtuk végül is a szállást, na meg a reggelit és a késői ebédet költöttük el ott. Nagyon jó volt a Sophia-hajós Kalóztúra, amire férjuramnak nem is volt kedve menni, de kész tények elé lett állítva, mondtuk neki, hogy befizettük és hiddelúgyisjóleszaz! És nekünk lett igazunk, a végén majdhogy nem ő élvezte a legjobban, de mindannyiunknak feledhetetlen élményt jelentett az, hogy 5-10 méteres mélység felett vígan úszkálhattunk a gyönyörű tiszta és áttetsző, kellemesen langyos tengerben!
Szóval igazatok van abban, hogy aki ide eljut, az visszavágyik! Okulva az idei tapasztalatból-miszerint április közepén fogalmazódott meg bennem, hogy nyaralás után kellene néznem, természetesen abban az időben tényleg csak a szerencsén múlt, hogy találtam szállást négyünknek-szóval már most tervezem a jövő nyarunkat. Sartira. Annyi különbséggel, hogy jövőre busszal mennénk. Idén autóval voltunk, ami esti indulással, a 16 órásra sikeredett úton 1 óra alvással nagyon kimerítő volt. A visszaút is ugyan ennyi időt vett igénybe, de mivel reggel indultunk, talán nem volt annyira megterhelő. Ja, és Sartin nem is használtuk az autónkat. Szóval jövőre a Grandtours kínálatából néztem ki egy apartmant, bizonytalan csak az időpontban vagyok. Én (vagyis inkább mi a 2 gyerkőccel) inkább június vége-július elejére voksolnánk (mondván, ha le is telik a várva-várt nyaralás, még mindig van vissza a nyárból), férjuram pedig augusztus végét szeretné, mert akkor tutibiztos meleg a tenger vize.
Kedves tapasztalt Sarti-ismerők! Kérlek, segítsetek nekünk ebben! Mennyire hűvösebb június-júliusban a tenger, mint augusztusban? Van egyáltalán különbség?
Elnézést a túl hosszúra sikeredett írásért, válaszaitokat előre is nagyon köszönöm!
Kedves Lulu! Hogy kérdésedre válaszoljak, mi rendszeresen járunk májusban, általában a 2. vagy a 3. turnusban és vidáman fürdünk egész nap a vízben. Bizonyára júliusban melegebb, de a levegő hőmérséklete is. Tikkasztó lehet a hőség napközben. Tehát a víz hőfoka miatt nem kell aggódnotok. Jó tervezgetést a jövő nyárra!
"Ja, és Sartin nem is használtuk az autónkat." Hát ez bizony hiba volt! De úgy általában ha már autóval megy ilyen szép helyekre az ember akkor fedezze is fel azt amit lehet. Más aki a szigetekre megy (átszámítva) 50-70 ezrekéért bérel kocsit hogy lássa azokat a gyönyörű partokat amiért érdemes kirándulni, felfedezni Görögországot. Oké, Sartin nyilván kevesebb a szép part mint mondjuk egy Kefalónia vs Lefkada szintű helyen. De. Kicsit mentetek volna Marmaras felé vagy Vorvorou irányába északra és minden kis rejtett meseszép partot felfedezhettetek volna....
Igazad van. Én is hónapokig terveztem az itteni írások alapján az útvonalat, aztán azt, hogy mit nézzünk meg, melyik partot-partokat keressük fel (a Karidi beach lett volna egyébként az első számú célpont), hova menjünk, szerettem volna elmenni a Neos Marmaras-i piacra, stb.
Aztán megérkezve „újratervezés” következett, és beláttam, hogy férjem számára az iszonyú napi hajtás és a fárasztóra sikeredett odaút után a nyugodt pihenés biztosítása a legfontosabb. A gyerekek is nagyon élvezték az apartmanunk előtti strandot, nem volt hiányérzetük, a Kalóztúrán pedig kiélhettük a kis öblökben való úszkálás iránti vágyunkat. De mivel vissza fogunk még térni, biztosan egyszer bejárjuk majd a környező öblöket és a környéket is.
Sziasztok!
Pénteken startolunk Sartira először.Egy hajós programon szeretnénk részt venni.Eddig 3 féle jöhet szóba:Blue lagoon,Robinson, és a másik iroda álltal szervezett kalóztúra.
Ez mennyibe kerül?Melyiket ajánljátok jobban?Honnan indulnak ezek a hajók?
Találtatok valahol jó házi,kistermelői olivaolajat elfogadható áron?
Köszi a válaszokat!
Szevasz Csarlsz!
Köszi,igen ezt találtam meg én is de árat sehol,csak h "17%" kedvezménnyel foglalhatom itthonról online...
Kinnt ez mennyibe kerül?
A többi túrát összevetve melyik jár szebb helyeken,partokon amit robogóval nem tudunk megközelíteni és lehet fürödni, snorkelezni?
Köszi!
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Olyan üdülőhelyet keresek görögországban, ahol a tengerparton van tusoló. Tudjátok milyen, mint a balatonnál is. Kijövünk a tengerből, és le tudjuk mosni a sós vizet.
Ha lehet, Sarti-hoz közel keresnék ilyet.
Szóval sikerült, és 10 év után jövőhéten indulunk Sartiba. Ez lesz idén a 2. nyaralásunk, így ezt most lájtosra tervezzük. Várom az ötleteket, hogy melyik tavernákat kell kipróbálni, melyik parti helyen van a legjobb frappé nyugágy használatért, stb..
Előre is köszi a válaszokat