Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 106 107 108 ... 730 731 732   >
Üzenet
  Cipur | #125764 Üzenet | 2010-02-12 12:56:14 |
Köszönöm, mi szeretnénk felmenni, csak gyalog, majd elválik ott élőben milyenek is a kilátások a feljutásra. Délről tervezzük.
  Atosz | #125765 Üzenet | 2010-02-12 13:15:32 | Válasz a #125764. hsz-ra Előzmény #125764
Gondolom a helyi idegenvezető már biztosan tud tippeket adni evvel kapcsolatban.
  Kónyu | #125795 Üzenet | 2010-02-12 20:49:25 | Válasz a #125765. hsz-ra Előzmény #125765
Nemigen:-( Gondolom, az első szezonja, kell pár év, míg belerázódik az ember, és belakja Kefalloniát. És valszeg lesz egyéb gondja is, minthogy túraútvonalakat keressen. Mondjuk én nagyon örülnék neki, ha arra érkeznénk, hogy gyalogostúra-ajánlatokat kapunk Skala és környékére. De szerintem egyelőre örüljünk, ha lesz 1-2 jó fakultatív, és azokról tájékozott lesz a telepített, meg a komp- és buszmenetrendről, árakról, olcsó és jó helyi tavernákról, a közeli partok milyenségéről, és a főbb látnivalókról. Gondolom abból merít Ő is, mint mi, csak mi lehet motíváltabbak vagyunk. Mindenesetre jó lenne, ha a leendő id. vez. is olvasná a topikot, abból tájékozódhatna is, meg tudomást szerezhetne arról, hogy mi az igény.
  Atosz | #125827 Üzenet | 2010-02-13 10:50:17 | Válasz a #125795. hsz-ra Előzmény #125795
Szia!
Igen,ebben van valami,hisz új itt a GT, a telepített vezető, meg mennyire felkészült azt majd ott és akkor tudjátok meg.Ha lenne egy két nagyobb kaliberű fakultatív, az biztosan nem lenne rossz.Hogy a "hegyet" honnan lehetne érdemlegesen egy jó túra erejéig bemászkálni talán a környéki lakóktól kellene megtudakolni. Biztos érdemes vele próbálkozni.Ilyenkor a félsiker is teljes sikernek hat hisz' önállóan tetted... Hogy ki és mennyire szeret és van hozzászokva a vízszintesnél meredekebbhez az már más tészta,na meg a hajlandóságtól is függ.Mondjuk egymástól nem... icon_wink.gif
  Kónyu | #125886 Üzenet | 2010-02-14 02:41:36 | Válasz a #125827. hsz-ra Előzmény #125827
Az a helyzet, hogy mi a csajommal (nejem) gyakran túrázunk, amire az egyik legalkalmasabb görög sziget Thassos, és mivel tavaly másodszor látogattunk oda (Vojáki Andi jóvoltából birtokunkban több jó túraleírással), felkészülten érkeztünk az ottani hegyek meghódítására, de nagyképűnek bizonyultunk, mert egy rövidebb teszt-túra során bebizonyosodott, hogy 30 fok felett nem jó ötlet a hegymászás. Úgy-hogy egy majdani március-áprilisi tervben maradtunk. Ami persze minden görög szigetre áll, vagyis rövid, kisebb erdei kirándulások kivételével (márha azok Skalából könnyen kivitelezhetők) stornozva icon_smile.gif Hiába indulna korai relatív hűvösben az ember, a nagy részét dög melegben kéne realizálni - és mint az említett szigeten kiderült, az biza elég nagy botorság volt részünkről. Maradna az jeep-safari stílusú verzió (Thassoson és Lefkadán ez nagyon bevált), de ki tudja, Kefallonián is olyan közel lesznek-é a hegyek, hogy érdemes legyen vízesések-patakok-hegyifalvak után kajtatni. De ez majd úgyis csupán ott derül majd ki.
  Atosz | #125898 Üzenet | 2010-02-14 11:24:15 | Túra hőségben...
Ezt a Jeep-safari stílusú verziót nem ismerem csak sejtem,hogy mire gondolsz,de ha írsz róla egy sort az nem baj.A korfui Pantokrátor "megmászásánál" mi is bele estünk ebbe a hibába,hogy az út felénél döglesztő lett a meleg.Szlapáltuk a vizet,de az volt a jó,hogy a két hátizsákban szokásunkhoz híven elegendő vizet is beraktunk.Árnyékos hely egy darab sem volt,csak a sziklák közvetlen tövében.Mire felértünk egy 180 fokos időjárás változás állt be.Majd meg fagytunk és orkán szerű
szél fújt,a fogunk kattogott mint a szecskavágó.Beengedtek a szerzetesek
és felengedtünk.Ebből azt akartam kihozni,hogy piszok gyorsan változhat az idő magasabb helyeken, ezért nem árt cuccban is és vízben is gondolkodni,ha netán olyan helyre szánjátok el magatokat ahol megeshetnek hasonló Pál-fordulók.Ez lehet az Enos-on is.De ha itthon is túráztok,akkor nem kell mesélnem... icon_smile.gif
  Szabóné Manyi | #125950 Üzenet | 2010-02-14 18:00:35 |
Sziasztok!

Felvettük a listára Kefalóniát és most keresek,kutatok infokat.Egy útikönyvbe olvastam a "Túrák és kirándulások" cimszó alatt.,gyönyörű az út az Enosz hegyre.A radarállomásig autóval is lehet menni,de az utolsó métereket csak gyalog lehet megtenni.Elég részletesen leirja a déli és északi részeket,merre kell menni,de ez inkább az autósoknak szól.
  Atosz | #125972 Üzenet | 2010-02-14 19:58:08 | Válasz a #125950. hsz-ra Előzmény #125950
Szia! icon_smile.gif

Ha megtudnád írni,hogy mikor és milyen címmel vetted ezt a könyvet megköszönném.Gk.kölcsönzőbe ezt az utat még akkoriban áthúzták az ő általuk adott térképen,hogy ne próbálkozzon a delikvens az út használatával.
Én feljutottam a radarig,de leizzadva mert könnyen felfekhetett volna a kocsi a tankoknak való földúton.Később bántam, mert sokba kerülhetett volna ez az izzasztó kocsikázás.Megúsztam... icon_confused.gif
  Szabóné Manyi | #126021 Üzenet | 2010-02-15 19:11:07 |
Szia atosz!

Merian live-Korfu és a Jón -szigetek.Nem régen vettem,vagy Zakyntos,vagy Korfu miatt.Egy kirándulás keretében irta,és ami útközben volt arról mind irt,aránylag részletesen.Útelágazás ,kereszteződés,itt jobbra-itt balra kb. ilyen stilusban.Azonkivül emlit angol nyelvű könyvet 3,5o e-ért ,és német nyelvű ingyenes prospektust"Wanderwege in Kefalónia" cimen.Ezt talán turistairodában lehet beszerezni.Ha jól emlékszem nekem van ilyen,de Krétáról,és valóban sok gyalogturát irnak le benne klassz kis térképekkel.
  Atosz | #126036 Üzenet | 2010-02-15 20:02:30 |
Szia Manyika! icon_smile.gif

Az az igazság,hogy mi itthon elég sokat túrázunk és valahogy nehezen térünk napirendre afölött,hogy Kefát elég tüzetesen bemászkáltuk,de a hegység kicsit aprólékosabb, /talán térkép,vagy idő/ hiányában nagyon keveset foglalkoztunk.Nagyon "habzsoltunk" és "Ő"meg talán ezek miatt a háttérbe szorult.Köszi szépen,ha lehet megszerzem a könyvet.Igaz,hogy Kefalóniába megint mikor megyünk fogalmam se nincs...Remélünk.De ha oda kerülünk, egy hetet az Enos és környékével fogunk foglalkozni... icon_biggrin.gif Disznóság, hiszen az egyik éke a szigetnek! Más. Most a listátokon van,vagy elhatározás ennek a gyönyörű szigetnek a meglátogatása?Ha tehetitek szerintem ne hagyjátok ki! Aki mászkálós és term.szerető annak mindig ajánlani fogom. Persze a többi "ZÖLD-szigetet" is... icon_wink.gif

Üdv: Atosz
  Szabóné Manyi | #126196 Üzenet | 2010-02-17 19:04:49 |
SZia Atosz!
Nagyon szeretnénk látni ezt a szigetet, ha sikerül akkor a Jón szigeteket a kicsik és a déli kivételéval bejártuk:Na ez nem olyan kipipálos dolog,hanem a megismerés vágya.Most olvastam a szigetről egy kis szöszenetet H.P könyvéből a 144.oldalon nem valami elismerően ir.Állitolag a film csak rontott a szigeten.,én meg azt hiszem amit én látok,hallok.Eddig csak szépet láttam,csodálatos strandokat.Remélem lesz valami busz járat amivel egy kicsit meg tudjuk ismerni a környéket,mivel mi gyalogosok vagyunk.
  Atosz | #126245 Üzenet | 2010-02-18 11:24:46 |
Szabóné Manyi írta:
SZia Atosz!
Nagyon szeretnénk látni ezt a szigetet, ha sikerül akkor a Jón szigeteket a kicsik és a déli kivételéval bejártuk:Na ez nem olyan kipipálos dolog,hanem a megismerés vágya.Most olvastam a szigetről egy kis szöszenetet H.P könyvéből a 144.oldalon nem valami elismerően ir.Állitolag a film csak rontott a szigeten.,én meg azt hiszem amit én látok,hallok.Eddig csak szépet láttam,csodálatos strandokat.Remélem lesz valami busz járat amivel egy kicsit meg tudjuk ismerni a környéket,mivel mi gyalogosok vagyunk.
Szia!
Mint írod gyalogosok vagytok,akkor elsősorban a fakultatív szigettúrát ajánlanám,ha indítanak Ithakába is ilyet,hát akkor az se hagyjátok ki.Hangsúlyozom mert a szigeti "BKV" olyan, hogy hol volt, hol nem volt...Hallomásból tudom,hogy nem valami megbízható és nem lépnek egymás sarkára a buszok... és tudod ha a meleg nagy, az ember türelme meg kisebb lesz.Ezt már biztosan tapasztaltátok.Melyik irodával mennétek? GT-al v.Imperátorral?
  Kónyu | #126269 Üzenet | 2010-02-18 13:41:11 | Válasz a #126196. hsz-ra Előzmény #126196
Manyi!
Itt vannak a helyi buszok útvonalai, és a menetrend.

Atosz | #126329 Üzenet | 2010-02-18 19:25:59 | Válasz a #126245. hsz-ra Előzmény #126245
Látod Manyika, Kónyu kolléga már dolgozott.Ha ez igaz lesz és miért ne lenne az,máris lehet leírni, menteni,vagy az oldalszámot megjegyezni.
Nem beszélve a térképről... icon_smile.gif
  Kristi | #126414 Üzenet | 2010-02-21 09:41:20 |
No akkor még 1X mert látom elveszett a beírásom.

Kónyu látom nem tétlenkedsz,és megvan a helyi menetrend icon_lol.gif
Mennyire utazóbarát,mit kalkuláltál ki belőle?
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 106 107 108 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu