Sziasztok!
Újra eljött az álmodozások,útitervek készítésének az ideje. Aki gondolkodik egy Peloponnészoszi utazásban,az bátrabban keresgélhet a szállások között mint az előző években. Jóval alacsonyabbak lettek az árak. Íme egy példa:
www.kardamiliresort.gr
2009-ben annyiba került 4 éjszakára mint most 9-re. Ami szintén nem mellékes az az hogy a fő szezont is lecsökkentették a legtöbb helyen.
Tehát itt is spórolható egy kis euró.
Jó álmodozást a megszállottaknak.
Szomorú, hogy a mai napon, nem ez a legfontosabb hír Görögországgal kapcsolatban.
Azért, hátha érdekel valakit.
Idén, illetve tavaly volt szerencsém élőben látni a helyet
[youtube]<iframe width="853" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/ZaT6GHwcImQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>[/youtube]
Talán 50 eurót fizettünk 2 szobás apartmanért július elején. Van wifi, légkondi, zárt parkoló, sok kis terasz, gyönyörű növények, narancs, kismacskák, kedves házigazdák. Vacsiztunk is náluk. (Annyi, hogy nem a parton van, de 2 perc kocsival).
Kakovatos a falu neve, nyüzsiről szó nincs, a part tágas, finom homokos, lent a strandon van egy jó halvendéglő is, meg pár másik is persze. A hely 2 éve annyira nyugis volt, hogy gyalogost alig láttunk Nagyon megszerettük a helyet különben, mi és és a gyerekek is. Olimpia oda olyan félórás kocsiút.
Zacharo nagyobb, városiasabb, de az se vészes, nem hinném, hogy az a nyüzsi zavaró lenne, ami ott van. Igazából az egész környék nem olyan. Itthonról ott ezt néztem ki, de árakat nem tudok:
http://www.bananaplace.com/
Pyrgos elég nagy helynek számít, ott van pörgés, rengeteg üzlet, jó nagy forgalom, de nem muszáj bemenni a városba, ha nincs ott dolgotok. A főút mellett van egy nagy AB szupermarket, nagyon jó árakkal, és az üzlet benzinkútja is kifejezetten olcsó volt.
Kakovatos nagyon jónak tűnik! Bár mi négy-öt személyeset keresünk 40-50 Euró környékén, remélem szerencsénk lesz. Még egyszer köszi szépen a nagyszerű tippet!
Megtaláltuk a Green Villát, innen jelentkezem! Tényleg nagyon klassz hely. Itt kint tényleg semmi gond nincs. Aki gondolkozik , hogy utazzon-e vagy se? Annak bátran mondom, hogy nyugodtan induljon neki. Holnap megyünk Olimpiába. Üdv Zoltán
Messinia!
Az Olimpiára szerettünk volna kiutazni és egy kedves ismerősöm ajánlotta ezt a városkát
Beleszerettem:)))
Azóta oda járunk nyaralni.Én szeretem,hogy nem nagyon találkozunk külföldiekkel,a csodás hosszú homokos partot,a nyugalmat és a görögöket,akik szintén oda járnak nyaralni:)
Régebben még egyben lezavartuk ezt az utat,de tavaly már úgy döntöttünk,hogy inkább megállunk 1 éjszakát pihenni.A tavalyi szállás nem vált be,ezért keresek másik lehetőséget.
Értem, biztosan nagyon szép hely lehet. És akkor már nem ismeretlen a számotokra, ha ennyiszer visszajártok. Gondolom akkor a Peloponnészosz összes nevezetességét láttátok már.
Ha van pár képed, feltehetnéd ide.
Minek a közelében van egyébként? Kérdem ezt úgy, hogy közben nézem a térképen is....
Hú,hát az enyhe túlzás lenne,hogy mindent láttunk!
Sajnos a nyár közepe ,amikor el tudunk menni ,nem túl kedvező a nagyobb nézelődésekre.Főleg gyerekekkel.De az iskola miatt nem tudunk betervezni egy tavaszi ill. őszi utazást ,amikor nem a strandolás,hanem a nézelődés lenne a fő cél.
Ez a városka Pyrgos és Kyparissai között van félúton.
Persze, tudom, hogy a Peloponnészoszra egy fél élet is kevés.
Tavaly Toloban voltunk, sok helyre elmentünk, de rengeteg mindent látnivaló lenne még.
Lehet, jövőre vissza is térünk.
Láttam a térképen, Olimpia a közelben van. Meg onnan Spárta sincs messze, ha jól sejtem. Vagy a nagy melegben nem nagyon kirándultok? Megértem, hogy a gyerkőcöknek a strandolás többet ér.
De örülök! Nem hittem, hogy most azonnal ott lesztek, de ez tök jó hír Ha tudtok beszélni velük, akkor mondjátok meg, hogy üdvözletünk nekik! Talán a mi nevünkre nem emlékeznek, de a két kisfiú Miksa és Ede, rájuk biztosan. Két éve voltunk ott, kb. ilyenkor. Miksa azóta is emlegeti Kostas bácsit és a kiscicákat is, volt vele narancsot szedni és a műhelyében is sertepertélt körülötte Ha jól értettem, Kostas bácsi ács. A lányuk pedig nagyon tájékozott, nagyon kedves lány. Meghívtak vacsizni, és a néni hozott többször is kaját nekünk, gemistát például. Én meg sütöttem nekik palacsintát, ízlett nekik