Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 108 109 110 ... 139 140 141   >
Üzenet
  Kakadu | #62034 Üzenet | 2008-05-21 09:21:51 | Válasz a #62023. hsz-ra
Értelemszerüen senkit nem akarok riogatni, csak megemlítek néha egy-két dolgot amire talán a kívülállók nem gondolnak. Sajnos tényleg így van, mindannyian láttunk már olyan gyros húst, mely sokszor egy hétig forgott; na annak vajon milyen lehet a közepe?
  Kyra | #62045 Üzenet | 2008-05-21 10:30:32 |
Kakadu!

Szó sincs riogatásról! Így legalább jobban meggondoljuk mit eszünk meg. Ezzel megóvjuk magunkat, családtagjainkat egy-egy komolyabb betegségtõl ami tönkretehetné a nyaralást!
  Kyra | #62047 Üzenet | 2008-05-21 10:38:09 |
Ha már az ételekrõl van szó. Nagyon tudnék örülni most egy isteni korfui muszakának........ icon_smile.gif
  Gyanett | #62175 Üzenet | 2008-05-21 14:49:39 | Válasz a #62047. hsz-ra Előzmény #62047
Szia Kyra!

Küldök Neked egyet. Igaz, hogy nem korfui, de azért finom volt.

  Zeus | #62246 Üzenet | 2008-05-21 20:41:48 |
Kakadu írta:
Ha viszont szóba kerültek az étkezés veszélyei; ugyan emlékezzünk már meg az agyon ajnározott gyrosról: reggel feltesznek egy min. 10 kilós nyers hús adagot, az szépen forog a melegben, de értelemszerüen csak a külseje melegszik, sül, a rúd körül 30-40 fokos, ami éppen jó a mindenféle vírusoknak, baciknak. Általában nem sikerül estére eladni - sokszor másnap sem - , tehát vissza a frígóba, másnap issoráz icon_lol.gif
Közben persze fokozatosan farigcsálják, elõbb-utóbb minden része átsül, de a középe sokszor addigra megromlik.
Inkább ajánlom a suvlakit, vagy ha csak a gyros jöhet szóba, akkor nagy forgalmú helyen amikor még szép gömböc a drága!


Nem csak gyrosszal vannak ezek a gondok, hanem a magyar éttermekben is van olyan dolog amit ötször vesznek ki a fagyasztóból és olvasztanak ki.
Vannak olyan alap ételek amibõl több étel verziót lehet elkészíteni, ha nem fogyott el akkor készítenek belõlle egy másik ételt, (pl: pöribõl készítenek hortobágyi palacsintát esetleg gulást , vagy rántott húsiból fasírozott) lehetne sorolni a variációkat.
A baktériumok 70% hóhatására elpusztulnak vagy szaporodnak.
De ezt döntse el mindenki.
Ezeket az ételekt mi finoman megesszük iszunk rá egy pohárka bort és borsos árat fizetünk érte
  Ratio | #62411 Üzenet | 2008-05-22 12:43:09 | Válasz a #60839. hsz-ra Előzmény #60839
Hallumi Ravioles
Töltött tészta táska


45 dkg lisztet, sót és némi meleg vizet tésztává gyúrunk.
Zacsiba tesszük és 20 percre hûtõbe rakjuk.

Addig elkészítjük a tölteléket:
Káposzta reszelõvel 3 sajtot lereszelünk (Hallumi kecskesajt / de jó akármilyen reszelhetõ maradék) - más mértékegység nem volt a filmben
A sajt reszelékhez tojást adunk, hogy összeálljon (amennyi kell 1-2-3). Kézzel, szárított mentát morzsolunk bele.
Jól összekeverjük.

A tésztát kivesszük a hûtõbõl és 4 részre osztjuk.
Részenként kinyújtjuk (10 x 30 cm-es darabra).
Kiskanállal ráteszünk hosszában, az egyik oldalhoz közelebb (hogy rá lehessen hajtani) 4 kupac tölteléket.
A tészta szélét megkenjük vízzel, hogy a hajtásnál jobban ragadjon egymáshoz.
A tésztát hossza mentén kettéhajtjuk (ráhajtjuk a kupacokra), majd kézzel lenyomkodjuk ott, ahol nincs töltelék.
vizezett szélû nagy pohárral kiszaggatjuk a darabokat (közepén legyen a töltelék = 4 db)
A maradék tésztát felhasználjuk a következõ adagnál (hogy az utolsóval mit kezdünk, nem tudom)
Az így kivágott darabokat a széleken villa "ujjaival" megnyomkodjuk (jobban köt és minta is - a hajtásnál nem kell).
Ha mind elkészült, akkor lobogva forró vízben kifõzzük (egyszerre csak kis mennyiséget).
A narrátor itt 5-6 percet mondott, míg a film végén a feliratnál a fõzési idõ 15 perc körüli. Kérdés, hogy egy adag, vagy az összes idõ az.
Minden esetre ha feljön a tetejére, akkor kivehetjük tálba, lecsepegtetjük és megszórjuk sajttal és mentával.
  Yvett | #62412 Üzenet | 2008-05-22 12:44:29 |
Akkor ha jól értelmezem ez amolyan lutri játék. Ehetsz végül is bármit, ha nem vagy szerencsés (vagy szemfüles) akkor bekaphatsz valami vírust. icon_smile.gif

Végül is minden ellen (étel.. élet..)nem lehet oltást kérni icon_wink.gif

Ez a francia dolog igaz, ebbe eddig bele sem gondoltam...de vajon akkor a tv-ben azt az országot miért nem említik sosem, a lehetséges fertõzéseknél??? Vagy itt van pl az angolok véres steakje...

Hát úgy döntöttem viszek egy két gyógyszert a "gyomorrontásra", meg kötök valami fullos biztosítást, és végigeszem a nyaralást icon_lol.gif
  Kakadu | #62414 Üzenet | 2008-05-22 13:11:25 | Válasz a #62412. hsz-ra Előzmény #62412
A frissen sültek (és a suvlaki is az) általában tuti.
A zöldséges ételek is "jól bírják". icon_lol.gif Az pedig mát közhely, hogy ne a parti sétány csili-vili helyeire üljünk be, ahol két kilós étlapot tesznek le eléd, mert aki csak egy kicsit is konyít a szakmához az tudja, hogy fizikailag sem lehet 8-10 ételnél többet elkészíteni és azt jó minõségben kínálni, válasszuk inkább a helyiek által látogatott, kínálatában bizonyára "szegényesebb", de frankó helyeket; ezzel a gyomrodat és a zsebedet egyaránt kíméled icon_lol.gif
  Kyra | #62722 Üzenet | 2008-05-23 11:06:55 |
Sziasztok!

Gyanett! icon_smile.gif Köszi! icon_biggrin.gif Tényleg jól néz ki! Alig várom, hogy görögföldre lépjek. Itthon is jól el lehet készíteni de meg sem közelíti azt amit Görögországban ettünk.
  Kónyu | #66606 Üzenet | 2008-06-15 14:26:03 |

Fish & Chips[/img]
  Kónyu | #66607 Üzenet | 2008-06-15 14:27:48 |

Sajtos bifteki
  Kónyu | #66608 Üzenet | 2008-06-15 14:28:54 | Válasz a #66607. hsz-ra Előzmény #66607

Stifado
  Kónyu | #66609 Üzenet | 2008-06-15 14:29:49 | Válasz a #66608. hsz-ra Előzmény #66608
Még egy sajtos bifteki:-)
  Kónyu | #66611 Üzenet | 2008-06-15 14:30:57 | Válasz a #66609. hsz-ra Előzmény #66609
Egy korsó jéghideg Mythos:-)
  Kónyu | #66612 Üzenet | 2008-06-15 14:32:32 | Válasz a #66611. hsz-ra Előzmény #66611
Apple pie

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 108 109 110 ... 139 140 141   >


Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu