Abban azonban nem vagyok biztos sajnos, hogy a számotokra érdekes útvonalakra közzé lett-e már téve a nyári menetrend? Lehet, hogy érdemes lenne az adott hajótársaságnál érdeklődni, általában gyorsan válaszolnak.
Itt is lenne az Ionian Group társaság oldala: Link
3/ sehol nem kell felni a nemfelferes miatt, mindig van hely. Ahol kisebb a tavolsag ott gyakoribbak a jaratok. tehat a következövel mehetsz maximum .
Én ezt annyiban helyesbíteném hogy ahol javasolják (fórumokon) a ritka járat miatt kell foglalni mert előfordulhat, hogy nem férsz fel és félnapot kell várnod a következő kompra pl: Lefkada és kefallonia között is kellett foglalni e-mailen úgy működik ha valaki nem jön el a nem foglaló csak akkor fér fel az üres helyek függvényében és kiváncsiságból megnéztem ha nem foglalok akkor felfértünk volna-e és nem, öt autó maradt a parton.
igen erre gondoltam.erre megyünk.Vassiliki-Fiscardo komp 21én már Vassilikiben leszünk De 23-án reggel akarunk átmenni ekkoertol van foglalásunk Kefán.
odairtam : tehat a következövel mehetsz maximum .
na bumm. max iszol egy Ouzot közben, vagy segitesz a horgaszoknak Kibicelni , vagy megebedelsz közben . Raersz , szabin vagy , a stresst hagyd otthol !
jó, hogy írtátok, én aug.6-án kompozom Lefkadáról Kefalóniára, de akkor majd jó előre foglalok helyet, nem is gondoltam, hogy ekkora forgalom van bármikor is a két sziget között, hogy van, aki lemarad.
Nyugodt lehetsz,mi tavaly Lefkadan az augusztusi hónapban 2 hetet töltöttünk Vasilikiben a komp kikötő közelében,és át is utaztunk kocsival Kefára,nem szükséges előre foglalnod,mert a kompon szinte mindig volt hely.Elég az utazás napján a kis bódéban megváltani a jegyet.
igen erre gondoltam.erre megyünk.Vassiliki-Fiscardo komp 21én már Vassilikiben leszünk De 23-án reggel akarunk átmenni ekkoertol van foglalásunk Kefán.
Én foglaltam (július végén voltunk) és ahogy láttam az utasok 90%-a így tett, ez egy reggeli indulás volt.
Vagy bízzál benne! "Na bumm" ha mégsem jut hely nézed pár(?) órát a horgászokat röpke 20órás vezetés után
5/ Ird be a Googleba a kivant utvonalat , es ha nem segit, jelezd nekem, probalok utananezni
Sajnos egy csomó idegenforgalmilag frekventált viszonylatban nem teszik fel előre a nyári kompmenetrendet görög barátaink Két-három héttel a szezon előtt jelenik meg a végleges menetrend, addig az ember csak annyit tud tenni, hogy erősen bízik benne, hogy ugyanaz lesz a menetrend, mint tavaly volt és itt már leírták az utazók.
Sziasztok! Idén Korfura szeretnénk menni autóval. Már voltunk Korfun, de a gyerkőc akkor még nagyon kicsi volt, így megismételnénk, hogy az emlékeibe most jobban beivódjanak az élmények. Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyi volt a kompjegy autóra, meg persze emberre lebontva. Legutoljára, amikor átmentünk komppal Korfura, akkor a kocsiért (kombi autónk van) 23 eurot kellett fizetni. Ez 2011-ben volt. Számolgatnánk mennyibe jönne ki az út ezekkel a sallangokkal. Köszönöm előre is a válaszokat!
Igoumentsából a korfui kompdíj attól függ, hogy melyik kikötőbe kompolsz át.
Tavaly a komp a fővárosba (Kerkyrába) 40 euróba került az autóra és plusz személyenként még 10 eurót kellett fizetni (ha eleve retúr jegyet veszel, akkor kaphatsz némi - szezontól függően változó mértékű - kedvezményt).
Lefkimibe a komp 26.40 euró volt az autóra és plusz 6.50 euró volt még a díj fejenként.
Kerkyrába kb. 1 óra 40-50 perc a menetidő, Lefkimibe pedig 50-60 perc.
Mi is ugy terveztük hogy Lefkimmi és ugy fel Sidariba . Hogy olcsobb a komp . aztán mikor hajnalban értünk oda és láttam hogy csak reggel megy. hajnlban csak Kerkyrára.Rengeteg nagy auto volt s mind a kompra ment .Csak a Kerkyrás ablak volt nyitva és ahogy ott lödörögtem kiszolt hogy mit szeretnék.A rossz angolommal elmagyaráztam hogy várom hogy kinyisson a Lefkimmis ablak. Mivel avval olcsobban jövünk ki négyen. erre megszolalt ad egy ajánlat de most dötsek mert mindjárt indul a komp. Add egy returt Kerkyrára egy auto 4szem. 80 euroért.Gyorsan elfogadtam szaladás az autohoz fel a kompra és már indult is. Vissza felé mivel nem tudtm hogy müködik igy egy nappal elmentünk a kikötöbe . és az ablaknál odaadtam a papirt. megkérdezte melyik időpontra és beirta . A legelső komppal jöttünk és nem volt nyitva még semmi "4.45kor indult IRINI " Igy reggel 8fele indultunk Igoumenitsábol Végig jo ut volt 7kor a határon voltunk de éjfélkor jutottunk át.