Itt a hír:http://www.origo.hu/nagyvilag/20160229-macedonia-menekult-gorogorszag-migracio-kerites-hatar-valsag.html. Nem tudom ,hogy lesz a nyáron? Milyen útvonalon jutunk le?
Én úgy saccolom, Gradskonál elmegyek Bitola felé,és ott közelítem meg a görög határt. Azután majd Edessa felé tovább. Úgy néztem,nincs plussz költség benne.
Ha nem lehetne Evzoninál átmenni,(azt azért erősen kétlem),akkor NIS-Szofia-Pernik-Szaloniki felé mennék,amikor vízummal lehetett Macedoniába bemenni,akkor is arra jártunk,nem volt probléma soha,Szofiánál a körgyűrűn volt rosz az út,a többi nem.Ja meg majd megkeresem a bulgár autóklubtagságimat,(3 van)lássák hogy nem tréfálok
Így van. A googlin néztem az utat, egészen jó állapotban van a burkolata. A határellenőrzés meg pont olyan ,mint Gevgelijanál. Igy a személyi is megy, és a "ZÖLDKÁRTYA".
Mi mivel Debrecenből indulunk, szemezgetek az Ártánd (RO) - Vidin (BG) - Kulata (BG) útvonallal is, ami anyagilag még talán kedvezőbb is lenne, mivel mindkét országban van havi matrica az út használathoz (RO - 7€, BG - kb. 13€)
Nincs elvetve azonban a Gradsko (MK) - Bitola (MK) - Niki (GR) kitérő sem, de a legjobb a jól bevált útvonal lenne....
Régóta olvasgatom már a fórumot, és nagyon hasznos infókat találok. Idén augusztusban először megyünk autóval Nei Poriba. Sokszor voltunk már busszal, és bevallom őszintén, nem tudok rajta aludni, ezért az E75 útról vannak ismereteim. Azonban, most a NIS-Sofia-Promachonas útvonal tűnik egyértelmű választásnak. Időben kb másfél óra plusz és kilóméterben is csak 60 km-el tűnik többnek. Régen, még a 2000-es évek elején arra jártunk, de azóta nem tudom mi váltotozott. Van valakinek esetleg használható infója a bulgár részről, benzinkutak, pihenők tekintetében?
Macedónia beutazási tanácsok: "A migráció miatti macedóniai válsághelyzetet 2016. június 30-ig meghosszabbították, de az továbbra is csak a migránsok által használt zöld határ térségében érvényes. A turisták és a közúti forgalom által érintett útvonalakon a közlekedés, határátlépés zavartalan. Javasoljuk azonban, hogy lehetőség szerint ne vonattal közlekedjenek Macedóniában, különösen a Gevgelija–Tabanovce útirány kerülendő vonattal."
Forrás: http://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?macedonia
Szinte biztosra veszem, hogy mindegyik tranzitországon minden probléma nélkül keresztül lehet menni! Határok ugyan úgy fognak működni mint eddig! Az, hogy az autópályákon találkozunk-e kóborló migránsokkal, egyenlőre kérdés.
AKI! Ha esetleg "haza" mész, írd meg a tapasztalatod légyszi!