Biztosan, mi már az első nap foglaltunk helyet és azt hiszem 4-ok vagy 5-ik napon hajókáztunk.
Sok szép élményt kívánok, ha esetleg lehet javasolnom, utazzátok körbe a Sithon félszigetet, szebbnél szebb öblöket lehet felfedezni.
Üdv. Csarlsz
Igyekszünk az első pár napban átmenni foglalni. Már jegyzeteltem melyik partokat szeretnénk megnézni. Egyszer már jártunk a Sithonián, de akkor sem fért bele minden. Pl. a kalóz hajó sem. Apropó. Motorcsónak bérlésről tudsz-e valamit. Mármint vannak- e tapasztalatok. Vourvouru-n néztem ki. Ott van bőven látnivaló.
Vourvouru nagyon csodás hely, végig kell menni az üdülő helyen,kb. 2 km-t és ott balra a tenger felé fordulva, van egy fenyves itt lehet az árnyékban parkolni és csodálatos az öböl, félkörben a homokkövek, lassan mélyül a víz, homokos a tengerfenék, tiszta a víz...
Sajnos nem tudom hol lehet motorcsónakot bérelni, de biztosan fog segíteni az a fórumtársunk aki bérelt már.
Köszi!
Vourvouru eddig kimaradt, most nem fog. A google-mapsen találtam a kölcsönzőket. Zakynthoson már motorcsónakoztunk. Nagyon jó volt. Szerintem ezen a parton is érdemes kipróbálni. Majd meglátjuk.
Lenne még egy kérdésem. A napágyak, napernyőket általában bérelni kell, vagy fogyasztás ellenében használhatóak? Nekünk a Lagomandra beach lesz közel.
Motorcsónak kölcsönző a Livari beach és a Vourvourou öböl találkozásánál (szarvszerű homokpad) van . Az egyben hajótároló és javító műhely is, az ottlevő hajók miatt már távolról látható.
Érdeklődnék, mi október első hetében megyünk Szártiba, akkorra kaptunk szabadságot párommal, és kicsit félek az időjárástól.
Voltatok már októberben Szártiban?
Mire számíthatunk?
Köszi előre is a segítséget
Sziasztok érdeklődni szeretnék hogy Sartin tudok - e használni bankautómatát,illetve kártyás fizetés vendéglátó helyeken?
Esetleg boltokban.
Válaszotokat előre is köszönöm
Augusztus 10 indulás
Szia Karr77!
Van egy automata Sartin, de én erre nem alapoznék. A kisebb boltokban is lehet kártyával fizetni, de van ahol csak egy x összeg felett (10 EUR körül). A tavernákban eltérő, a kis gyrosozóknál szinte egyáltalán nem, de egy-két étterremnél igen (pl. Argiris). Szerintem érdemes vinni eurot és ahol tudsz utána ott fizetni kártyával. Vagy, ha fontos szempont a kártyás fizetés, akkor Nikitiben van Lidl. Tavaly már jópár szuvenires üzletben is tudtunk kártyával fizetni
Szia, két automata van a buszmegállóban, mindkettő működik. Nem mindig az adott összeget adja ki. Pár üzletben lehet fizetni bankkártyával a főutcán lévő nagy élelmiszerben, majdnem szemben az Avrával igen, néhány ajándékboltban ius.
Sziasztok! Érdeklődnék, járt-e idén valaki a központban lévő, tengerparthoz közeli Alexandra apartmanban. Minden infót szívesen fogadok, a neten nem sok mindent találtam róla.
Sziasztok! Szeptemberben megyek először Sartiba. Érdeklődnék. Tudnátok-e segíteni, tanácsot adni néhány kérdésben. Lehet-e robogót, motorcsónakot kölcsönözni ott vagy a közeli településen? Ha van ilyen mozgási lehetőség hova érdemes elmenni, megnézni. Minden infót szívesen fogadok. Esetleg hol célszerű erről valami naprakészet olvasni. köszönettel