Szerintem semmi fontos nem maradt ki. Ahogy elnézem, nagyon jó kis programot készítettél, a Fira-Oia sétát én is megcsináltam volna, ha több ideig maradtunk volna a szigeten.
Milyen esélyes programok vannak a kérdőjeles napra? Ha nekem lenne egy szabadnapom, akkor talán egy borászatot és borkóstolást iktatnék be. Vagy egy beach exploration hajókirándulást. (Bár erről olvastam jót is, rosszat is.)
Milyen esélyes programok vannak a kérdőjeles napra? Ha nekem lenne egy szabadnapom, akkor talán egy borászatot és borkóstolást iktatnék be. Vagy egy beach exploration hajókirándulást. (Bár erről olvastam jót is, rosszat is.)
Szia!
A kérdőjeles napra lehetőségként kezelem, hogy egy nappal előbb elindulunk Santoriniről Naxosra, bár ezt a dolgot itthon még nem mertem előadni. Ez a verzió, akkor kerülhet előtérbe, ha 26.-án csak délután tudnánk eljutni Naxosra, amire nagy esély van a jelenleg érvényes komp menetrend miatt, vagy bevállaljuk a deles SuperJetet.
A beah exploration programmal én is szemeztem, de nem tudtam magam meggyőzni, hogy ez a hajókázás egy nélkülözhetetlen dolog lenne a nyaralásból. Egyébként egyenlőre a vulkántúra sem győzött meg a nélkülözhetetlenségéről, de erről rengeteg pozitív visszajelzést olvastam, ezért beterveztem.
Próbáltam még az index.hu oldalon lévő Santorinis topikon a programok után vadászni, de végül feladtam, mert teljesen "szétoffolták" a fórumot, ezért néhány ezer hozzászólás után a keresést feladtam.
Őszintén: szerintem sem nélkülözhetetlen egyik sem. Ami Santorinin nélkülözhetetlen, az Oia, Fira, Firostefani és Imerovigli. A strandok bár érdekesek lehetnek, de azért nem ez a sziget erőssége, és aki igazán látványos vulkánra vágyik, annak is inkább máshol érdemes keresgélnie.
Valóban ezek a települések a leglátványosabbak Santorinin. A strandokat érdekessek, pl. egyszer érdemes lehet fekete "homokos" strandon strandolni + a Red Beach és Vlichada is látványos, de tényleg nem a legfontosabb látnivalók a szigeten.
A vulkántúrát én ajánlani tudom, nekem tetszett.
És Thirasia? A görög tanárom feltétlenül ajánlja, hogy menjek át és egyéni(?) szervezésben is meg lehet oldani. Erről van információd?
Ezen az egyéni Thirassiás dolgon én is sokat tipródtam tavaly. Az emlitett Indexes topikban próbáltam én is kérdezgetni róla, de nem volt még igy senki. Az első verzióm az volt, hogy egy nap egyénileg átmegyünk Thirassiára, és egy másik félnapon pedig egy rövid, Thirassia nélküli vulkántúrára megyünk. (Ha megnézed az aktuális komp indulási-érkezési időpontokat, akkor abból ki tudod sakkozni, hogy át lehet-e menni egy napra. De még az is előfordulhat, hogy helyben van más lehetőség is, ami a neten most nem látszik, végül is ez a két sziget nincs olyan messze egymástól, még egy kishajó is át tud menni...)
Én tavaly arra jutottam, hogy ha reggel-este megy komp, akkor jól el lehet ott egy napot tölteni. Ha mentünk volna, akkor mi gyalogoltunk volna a szigeten, mert a térképről úgy tűnik, hogy kicsi a sziget és nincsenek nagy távolságok. Emiatt nem is kezdtem el kideriteni, hogy autóval meddig és hogy lehet ott közlekedni. Főleg, mivel a bérelt kocsit úgysem lehet általában átvinni.
Thirasia egy vulkántúrás kirándulás egyik állomásaként érdekes lehet, de önmagában nem tartanám különlegesnek.
Szia Szilvi!
Az a helyzet, hogy szerintem Thirassián Korfos (ahol a vulkántúrás kirándulóhajó megáll) kikötője teljesen felejthető. Nincs ott semmi érdekes, csak a turistáknak fenntartott kajálóhelyek... A fenti Manolas már jobb, ha már ott vagyunk, akkor az sokkal jobban megéri azt a kis felfelé gyaloglást.
Viszont Thirassia szerintem nem ez. Ha egyénileg mész, akkor teljesen mást látsz belőle, már csak azért is, mert a kompkikötőbe érkeznek a kompok, nem pedig ide.
Ezen az egyéni Thirassiás dolgon én is sokat tipródtam tavaly. Az emlitett Indexes topikban próbáltam én is kérdezgetni róla, de nem volt még igy senki.
Jenike, én még csak Santorini-tervezgetőben vagyok, de a Thirassiás tipródásba már én is beleszaladtam. Engem a hideg ráz a csoporttal való közlekedéstől, ezért szinte bizti, hogy csak egyénileg mennénk. Ha a hajó úgy jön ki, hogy az egész napot ott kell tölteni, akkor lehet, ez lenne a henyélős napunk. Olvastam már jót és rosszat is róla, engem igazából az nem befolyásol. Most az mondom, ezt húznám ki elsőnek, ha szorítana az idő, de ha realizálódik az utazásunk, és beleásom magam, könnyen lehet, hogy változtatok rajta.
Sziasztok!
Mi tavaly voltunk a szigeten, és az összes élményeink olvashatók a santoinfo.hu oldalon, ahol még rengeteg egyéb dolog is megtalálható.
Mi utazásunk előtt innen a Hellasz fórumról, és az Index fórumról gyűjtöttünk össze rengeteg infót, így nem ért bennünket meglepetés. Hálás köszönet érte minden fórumosnak, mert így olyan profin megszervezett utunk volt, amibe egyetlen hiba sem csúszott (kivéve a repülőgép másfél órás késését, de ezt nem lehetett tervezni.)
Olvassatok bele a santoinfoba is, mert jobb több helyről informálódni.
Én egyébként a csoportos programokat ajánlom, mert egyénileg drágább és hosszabb, és nem is olyan élményt nyújt.
Már előre érdemes bekalkulálni azt a fejenkénti 35-50 euro/program díját, mert ezt profik szervezik, és pld. ha egyénileg "átruccansz" Thirassia szigetére, rámegy egy napod, és nem lesz olcsóbb. ( és nincs is ott egy napnyi látnivaló.)
Mackena, nem Santorinit nézve, mert ott még nem voltam, de általában: nekem eddig mindig olcsóbb volt, ha nem fakultatívra mentem. Lehet, hogy hosszabbra nyúlt, lehet, hogy kicsit kevesebbet láttam, de a nyugalom nekem ennyit megér. Az meg, hogy hol mennyi látnivaló van, sztem tök egyéni dolog. Sose felejtem el, amikor nekem egy útitársam azt mondta, hogy Skiathosra el ne menjek, mert "nem egy nagy hely, és nincs ott semmi". Nem bánom, hogy nem hallgattam rá. A gyakorlott utazó úgyis mérlegre teszi az érveket, a "csoportfüggő" meg nem is dilemmázik. Én nem szeretem se a rohanást, se azt, hogy nonstop tolják nekem magyarul/angolul/németül az infokat. Ráadásul 40 euró fölött már nagyon extra kirándulásnak kell lennie, hogy ki akarjam fizetni (nem is nagyon találtam még ilyet)...