Utazás repülõvel
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 ... 109 110 111 ... 141 142 143   >
Üzenet
  TPisti | #204768 Üzenet | 2013-06-20 08:48:48 | Válasz a #204766. hsz-ra
A repülőtér őrzött parkolója elég drága (ezt olvastam), viszont kicsit távolabb a repülőtértől vannak magán parkolók (őrzöttek) amik jóval olcsóbbak és van olyan szolgáltatásuk, hogy ott leteszed az autót és csomagokkal együtt kivisznek a repülőtérre, visszafelé pedig kimennek érted és elvisznek a parkolóba az autódhoz.
Hirtelen ezeket találtam: http://parkolas.lap.hu/parkolo....._/16728875
  Rollo | #204769 Üzenet | 2013-06-20 08:58:14 | Válasz a #204766. hsz-ra Előzmény #204766
http://www.parkoloplaza.hu/

én itt szoktam hagyni a kocsit, ezek tűntek a legolcsóbbnak, fórumokon is ajánlották őket másutt, mások. és valóban teljesen rendben vannak, semmi gáz nem volt. az eddigi esetekben. választhatsz nyitott vagy zárt garázst is (már persze őrzött, védett mindegyik icon_smile.gif, csak felárért teremgarázsba is állhatsz).

így működik: neten lefoglalod, elmész, beparkolsz, kifizeted a parkolást, majd elvisznek a reptérre. megérkezéskor pedig felhívod őket és 5 perc múlva ott vannak érted újra.
  Tothrita | #204772 Üzenet | 2013-06-20 09:54:10 |
Nagyon szépen köszönöm az infókat. Akkor inkább ezt a megoldást választjuk és kivitetjük magunkat a reptérre.
  Salist | #205155 Üzenet | 2013-06-25 15:13:52 |
Mi évek óta itt parkolunk, megbízható társaság: http://www.unionparkolo.hu
  Tothrita | #205225 Üzenet | 2013-06-26 07:29:31 |
Már le is foglaltam az általatok ajánlottak közül az egyikben a parkolást! Köszönöm még egyszer a segítséget!
  Cofffos | #207787 Üzenet | 2013-07-27 13:16:45 |
Megérkeztünk, számunkra mindenképp hasznos tapasztalásokkal a repüléssel kapcsolatban (is). Megosztom, hátha másnak is jól jön.

A repülőjegy árát már kitárgyaltuk, azon nincs mit szépíteni. icon_sad.gif

Poggyász:
Mivel előcsomagolást végeztünk, és meg tudtuk oldani, hogy csak 1 feladott poggyászunk legyen és két inggyéé kézi, ezért csak azt fizettük a repjeggyel együtt.
Igenám, de a tényleges csomagolásnál és ellenőrzésnél kiderült, hogy amit mi kisméretű (ingyenes) poggyásznak gondoltunk, az túlméretes lett. Nosza, még volt idő, hozzácsaptunk még egy 8700 Ft-os nagyméretű kézipogyászdíjat a jegyhez. Irány a reptér. Még azon is izgultam, hogy nehogy belekössenek a hátizsák már méreten túl lifegő pántjaiba.
Ehhez képest senki rá sem nézett a zsákomra, csak a jegyre, melyen mivel látszott a big bag, a zsákomra is rátették a BIG feliratú szalagot. A beszállás során figyeltem a táskákat. Az enyémnél nagyobb kézitáskákon is SMALL feliratú szalagokat láttam, valamint a BIG-esek között akkorákat, amit én mozdítani nem tudnék. A stewardest kérdeztük, hogy hogy is van ez? Ő sem értette. Azt mondta, hogy néha ők is csodálkoznak, hogy mekkora batyukkal jön fel a nép a repülőre, de ez a földi személyzet dolga.
Hazafelé, már szalagot sem kaptam. A kutya nem törődött a táskáimmal. Senki le nem mérte, én sem dugtam bele a rózsaszín keretbe. icon_wink.gif Ergo: tök feleslegesen paráztam és fizettem ki 8700 Ft-ot a kis hátizsákom megutaztatásáért.

Lábtér:
Utaztam már nem fapadossal is, és a Wizznél mintha sűrűbbre lennének szerelve a széksorok. icon_eek.gif Oké, mi elfértünk, de mikor hazafelé jöttünk nem éreztem magam jól, szívesen eldőltem volna egy kicsit, de nem tettem, mert a mögöttem ülő pasasnak a nyakamban volt a térde.

Elsőbbségi beszállás:
Volt pár ember aki ezt kifizette, főleg babakocsival, kisgyerekkel. Amiben reménykedtem, az bejött. Normális emberekkel voltam körülvéve. icon_smile.gif Nem volt tülekedés, nem volt rohangálás, nem volt vita, szép nyugodtan ment a beszállás. Mindkétszer oda ültünk, ahová akartunk, és bár nagyon nem törekedtünk erre, de mindkétszer a beszállósor közepe tájékára kerültünk.
A gép se oda, se vissza nem volt tele.

Utasfelvétel, beszállókártya és az ő kinyomtatása: icon_smile.gif
Az induláshoz meg tudtam oldani még a munkahelyemen a nyomtatást. Reménykedtem, hogy a visszaútra is megnyílik az indulás napján a lehetőség, és akkor nem kell nyaralás közben már ezzel foglalkozni. De sajnos nem így történt.
Saját magamon lepődtem meg, hogy az utasfelvételt meg tudtam csinálni a telefonomról egy étterem wifijén keresztül, icon_biggrin.gif így már csak a nyomtatás maradt. A házigazdáinkat megkérdeztük, hogy neme lehetnee... icon_lol.gif icon_lol.gif
A tulaj vak, ezért átkiabálta a fiát az étteremből, aki mikor megtudta, hogy mit akarunk, felcsapta a laptopját, beizzította, elmagyarázta, hogy ne tévesszen meg nyomtatásnál, hogy a gép más nyomtatószámot ír, mint ami a nyomtatón van és visszarobogott az étterembe. Sikeresen kinyomtattam a jegyeket, megkérdeztük, hogy mit fizessünk, erre a vak tulaj viccesen azt mondta, hogy 1 millió eurót. icon_lol.gif A beachre kifelé menve bekiabáltunk az étterembe egy efharisztót a tulaj fiának. icon_biggrin.gif
  Cofffos | #207790 Üzenet | 2013-07-27 13:26:26 |
Lemaradt....parkolás:

Mikor legutóbb (2 éve) repültünk, akkor még volt olyan, hogy ha csak ki-be pakoltál és szálltál az autóba akkor fel lehetett menni a bejárat elé. Ezért nem kellett fizetni.

Induláshoz egy rokon vitt ki minket a reptérre, kitett az ajtóban, aztán már ment is.
Mikor érkeztünk, akkor a fiam jött ki elénk, aki alulra, ahová érkeztünk, akart bejönni, de a taxisok azt mondták neki, hogy oda ne hajtson be, mert nem fogják kiengedni. Ezért visszatolatott, és felment a felső szintre. Mire megtaláltuk egymást (max 10 percet töltöttünk a felső parkolóban) addigra kiderítette, hogy tökmindegy mennyi időt töltesz itt, fizetned kell. Esetünkben 2000 Ft-ot.

Hazaérvén felhívtuk a rokont, mert ezek után azt gondoltuk, hogy neki is 2000 Ft volt, hogy kapuig vitt minket. De nem. Azt mondta, hogy simán kihajtott.

Szóval akkor hogy is van ez? icon_eek.gif
  Mediterraneo | #207799 Üzenet | 2013-07-27 15:12:11 | Válasz a #207790. hsz-ra Előzmény #207790
Hm, ez érdekes, értem legutóbb ugyan sofőrszolgálat jött, de pont egy olyan kocsival, amire ez nincs ráírva. De egy szót sem panaszkodott, hogy a taxisok ne engedték volna be vagy ki. Engem, ha nem engednének ki, hívnám a rendőrséget és rögtön egy kereskedelmi TV-t is.

De többnyire a párom jön ki értem, nehéz kiszámítani az időt, ezért többnyire korábban érkezik, és ő a nagy parkolóba áll be, az olcsóbb. Nem olcsó az sem, de mindenképpen olcsóbb a fenti 2000Ft-nál, ami pofátlan lehúzás sztem.
  Rollo | #207800 Üzenet | 2013-07-27 15:15:51 | Válasz a #207790. hsz-ra Előzmény #207790
Reménykedtem, hogy a visszaútra is megnyílik az indulás napján a lehetőség, és akkor nem kell nyaralás közben már ezzel foglalkozni. De sajnos nem így történt – nem tudom, miben bíztál igazából, hiszen direkt neked meséltem itt el, h mi a szabály. icon_smile.gif

Ergo: tök feleslegesen paráztam és fizettem ki 8700 Ft-ot a kis hátizsákom megutaztatásáért – hátha alábbiak hatására kevésbé fogod azt érezni, h feleslegesen fizettél: történt, hogy Nápolyba repültünk jó két hete, és páromnak megvásároltuk a nagyméretű kézipoggyászt. Ám, a táska, melyet erre a célra szántunk, kemény 17 mm-rel kilógott felül a keretből (ami azt jelentette, h nem is a táska lógott ki, hanem csak a 3 centis kerékből a fele; miközben a másik két tartományban jóval kisebb volt, mint a megengedett, szabályosan harangozott a keretben a motyó). Én tudtam, h magasabb egy picivel, de úgy gondoltam, h annyira picivel magasabb, ráadásul a másik két dimenzióban annyival kisebb, és ráadásul fizettünk is érte, h nem lehet gond. Főként, h az esetek túlnyomó többségében azt, vagy hasonlót tapasztaltam amiről te is beszámolsz.

nos, de, lett gond. 20.500 forintba fájt ez a lazulásunk a kapunál.

Ergo: lehet, h tízből mondjuk ötször, de akár kilencszer is simán mész át bármekkora táskával (ahogy fent említett útról hazajövet is történt, mikor is rá se bagóztak a bőröndre), de elég egy, a dolgát kockaszerűen pontosan elvégző handlinges csaj ahhoz, h mindez ne így történjen, mint veled és ne is juthasson eszedbe az, h tulképp feleslegesen költöttél.

Mire megtaláltuk egymást…addigra kiderítette, hogy tökmindegy mennyi időt töltesz itt, fizetned kell – ezt nem tudom honnan derítette ki a kolléga, de ez nincs így, tíz perc még ingyenes. Ezért nem kellett az odaútnál fizetni az autósnak, mert végzett az időkorláton belül; míg vszeg a hazaúton az lehetett a gond, h kicsúsztatok a tíz percből.

(https://www.bud.hu/utazas/kozlekedes_es_parkolas/parkolas/parkolas-terminal-2.-10985.html#R%C3%B6vid lap alján, táblázat alatt, a csillagos megjegyzés)
  Rollo | #207801 Üzenet | 2013-07-27 15:21:45 | Válasz a #207799. hsz-ra Előzmény #207799
az érkezési oldalra magánautóval nem lehet bemenni, jó sok ideje már (és ez borzasztóan magyaros cucc egyébként: hiszen ki van alakítva a parkoló, automatákkal, felfestésekkel, stb., és ott figyel üresen...)
rendőrt lehet hívni, de nem érdemes, mert max. csak még egy büntetést is összeszedsz-ugyanis ki van téve a behajtani tilos tábla. :s (és rendszeresen szoktak is ott a rend éber őrei császkálni és aki ott van, megbüntetni).

szóval, ha valaki a reptérre megy, akkor alulra, a terminál parkolóba menjen, ott tehát 10 perc van a kipakolásra, búcsúpuszira és a kihajtásra. tehát, ne felfelé, az épületekhez orientálódjunk, hanem lefelé, kvázi egyenesen, a bal oldali sorompó felé.
  Pontikos | #207806 Üzenet | 2013-07-27 16:08:53 | Re:
rollo írta:
[nos, de, lett gond. 20.500 forintba fájt ez a lazulásunk a kapunál.

Az de szép. icon_sad.gif
Én is mindig morgok, hogy valakik akár egy elefántot is felhoznak a fedélzetre, miközben én meg nagy becsületes utasként méregetem méretben és súlyban is a pakkom. Egyszer nem tenném, vsz. ugyanígy járnék. icon_sad.gif

Ha már pakk: rollo, az helyes info, hogy feladott csomagnál max. +10%-nyi eltérésig nem szoktak szigorúak lenni? Vagy ez is attól függ, ki ül a check in pultban, és aznap milyen napja van?
  Rollo | #207808 Üzenet | 2013-07-27 16:44:47 | Válasz a #207806. hsz-ra Előzmény #207806
én is akkurátusan betartom, pl. még vettem is a kis kézinek megfelelő, házilagos gyártású táskát, h maximálisan kihasználjam azt, ám szabályosan.
párom azonban szeretett volna most azzal a táskával jönni, én meg hagytam, mivel tényleg nem gondoltam a tapasztalatok alapján, h bármi problémát találnának benne. hát de. icon_smile.gif a kis csaj ki is oktatott, ha a szabály az szabály...amiben persze igaza is van, félre ne érts: csak még inkább az lenne, ha ezt tényleg mindig és mindenkinél, akkurátusan betartanák. de pl. éppen e nap, mikor ez az esemény történt, az indexen büszkélkedett el valaki, h a gyerek kismotorját is felengedték neki kézipoggyászként, ingyen, hiába is mondták neki a korábbi kérdésére a fórumban, h az nem fog menni, miközben meg na ugye, h de. pedig annak a készségnek nincs olyan dimenziója ugye, ami megfelelne...

de legalább újra bebizonyosodott, h nem mennek nekem ezek az 'okosba' megoldások. icon_smile.gif

ami pedig a kérdésed illeti: nem fapados társaság esetén majdnem biztos, h plusz 1-2 kilót megengednek-fapadosnál jó eséllyel azonban nem. Viszont ettől még igaz, h a pultostól is függ a dolog, de hagyományos társaságnál jóval kisebb az elvárt szigor is; ott nem lesz gondod ezzel.
  Pontikos | #207812 Üzenet | 2013-07-27 17:35:38 | Válasz a #207808. hsz-ra Előzmény #207808
Köszönöm!
Igazából most csak eszembe jutott, mert egyszer egy check in-est kérdeztem meg (nála csak mértem a motyóm icon_smile.gif), és ő mondta. Aztán akkor 20 helyett 23-al sikerült is utazni. Volt már olyan is, hogy 20% pluszban voltam, akkor mondták, hogy pakolásszak kicsit, hátha lemegy legalább 1 kg a bőröndről. icon_smile.gif
Akkor mondjuk röhögtem, amikor +8-ban voltam, és kérdezte a srác, hogy ki tudok venni valamit? icon_biggrin.gif Mondtam, dehogy, tudtam, hogy túlsúlyos, fizetek, nem játszadozom.

Egyébként én is következetesen betartatnám mindenkivel - ketrec plusz mérlegelés, és vita nincs.
(Bár életem nagy kérdése, hogy a 120 kg-s ember + 20 kg csomag miért kerül ugyanannyiba, mint a 60 kg-s ember + 20 kg csomag. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif És nehogy nekem ezt most valaki véresen komolyan vegye - bár azért nem alaptalan. icon_wink.gif )
  Mediterraneo | #207819 Üzenet | 2013-07-27 18:53:06 | Válasz a #207801. hsz-ra Előzmény #207801
Köszi rollo, jó tudni, hogy tényleg van ilyen szabály. Majd szólok is a páromnak, nehogy az érkezési oldalon várjon. Azt hittem, hogy csak a taxisok akarják szivatni az embert (ezért javasoltam a rendőrséget).
Amúgy meg nem világos, hogy ha ki vannak alakítva a parkolók, akkor miért nem lehet használni őket?

Sok reptéren megfordultam már, de kivétel nélkül mindenhová lehet menni az érkezési oldara az utasért. IGen, van olyan, ahol tilos VÁRAKOZNI, de MEGÁLLNI szabad, annyi időre míg berakod a bőröndöt és beülsz. Ja, ez olyan magyaros módi - így akar a Lisztferihegy regionális reptérré válni. icon_sad.gif
  Rollo | #207820 Üzenet | 2013-07-27 19:04:11 | Válasz a #207819. hsz-ra Előzmény #207819
teljesen osztom a véleményed medi. vicces és nehezen magyarázható az egész.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 ... 109 110 111 ... 141 142 143   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu