Ott tartok hogy most kapta meg a csónakot a kissrác,amit szülinapjára készített a testvére
Általában a buszon olvasom,és azt hiszik hogy mesekönyvet olvasok
Belõlem néha kitört a nevetés, mikor olvastam. Persze nem röhögõgörcs, inkább szolid kacaj - de mindenesetre ez is egy érdekes szituáció a metrón.
Otthon nyugodtabban lehet olvasni (és jókat nevetni, mosolyogni).
Köszi Geot! Én erre az újabbra gondoltam. Sajnos valami külföldi csatornán volt ha jól emlékszem, de az nekem nincs meg!
Sajnálnám, ha nálunk nem adnák le, mert elõzeteseket már én is láttam belõle, és nagyon tetszett!!!
Azért még keresgélek, hátha.....?!!!
Igen én is elmosolygom magam idõnként,de nem igazán érdekel hogy mit gondolnak,az a lényeg hogy én jól érzem magam
H.apci | #46118 | 2007-09-30 15:56:55 | Volt egyszer egy tavernám
Tom Stone egyetlen nyárra utazott Görögországba, hogy regényt írjon – aztán huszonkét évig maradt. Pátmosz kicsiny szigetén, ahol Szent János apokaliptikus jelenéseit látta, Tom beleszeretett a gyönyörû francia festõnõbe, Danielle-be. Miután befejezte könyvét, úgy döntött, még egy kicsit marad. Hét idilli esztendõ múltán Krétára költöztek, ahol Tom angolt tanított köztisztviselõknek, Danielle pedig ikonokat festett turistáknak. A férfi szívét azonban végleg megigézte Pátmosz, így amikor egy ottani barátja telefonált, és arra biztatta, hogy nyárra társuljon be az õ tengerparti tavernájába, a Szép Helénába, Tom nem tudott nemet mondani. Emberpróbáló munka kezdõdött el ezzel, és miközben Tom tavernája egyre sikeresebb, felkapottabb vendéglõ lett, aközben egyre több harca, küzdelme akadt az agyafúrt, gyakran irigy görög szigetlakókkal. A szerzõ receptjeit, köztük a hagyományos görög tzatziki egyéni változatát, saját recínás csirkéjét és az utolérhetetlen muszakát is tartalmazó könyv legalább annyira szerelmi történet, mint egy modern Mark Twain módjára álmait külföldön hajszoló jámbor amerikai lélek nagyszabású, humorban bõvelkedõ és olykor keserédes kalandozása.
Nekem egy éve meg volt már ez a könyv, de gondoltam, jó unalmas lehet (csak hát mindent megveszek, aminek valami görögös témája van). A nyaralás alatt ezdtem olvasni, és a napokban fejeztem be. Nekem nagyon teteszett. Jó kis könyv!!!
Mielõtt még magamra haragítanálak... Nem vagyok egy könyvmoly, de ez felkeltette az érdeklõdésemet, s egy német weblapon néhány oldalba bele is tudtam olvasni, s tetszett; ezért is tettem fel a könyvet. Nagy valószínûséggel el fogom olvasni; ami késik, az nem múlik...
Én is csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a könyvet. Én már legalább két éve olvastam, de nagyon tetszett!! És nagyon irigylem, akinek van ilyen lehetõsége és bátorsága, hogy ekkora változásokat átéljen.
Sokszor jó is kisülhet belõle, mint a könyvbõl is kiderül!!
Ezt én is megveszem. Szóljatok, ha még tudtok ilyen könyvekrõl! Habzsolom õket! Esetleg nem tudjátok, hogy hol lehet kapni görög nyelvû könyveket? Versek, novellák......