Utazás gyerekekkel
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 ... 11 12 13 ... 48 49 50   >
Üzenet
  Jox | #94889 Üzenet | 2009-04-14 15:33:36 | Válasz a #94888. hsz-ra
Nem látom be, mert a gyerek a legfontosabb, utána Hellasz. icon_wink.gif
  Mia_ | #94890 Üzenet | 2009-04-14 15:46:46 | Válasz a #94889. hsz-ra Előzmény #94889
hol írtam én olyat, hogy nem fontos a gyerek? icon_smile.gif ha úgy utazunk, hogy az ő érdekeit is szem előtt tartjuk, hogy ő is mindenhol, minden körülmények között jól érezze magát, akkor nincs olyan, hogy vagy a gyerek, vagy Hellász. a programokat úgy csináltuk, hogy az evés/fürdés/alvásideje ne boruljon, és nyilván az ő napirendjéhez/hangulatához alkalmazkodva jöttünk-mentünk - mert igen, jól írtad: első a gyerek. de ő lehet Görögországban is az első. miért ne érezhetné jól magát egy párhónapos gyerkőc ott?

hág így néz ki egy szenvedő gyerek? icon_cool.gif

Jox | #94892 Üzenet | 2009-04-14 15:51:44 | Válasz a #94890. hsz-ra Előzmény #94890
Én nem az ott tartózkodásra gondoltam (hiszen ott is születnek, élnek gyerekek:-), hanem az utazás viszontagságaira.

Az nem is kétséges, hogy jólérzi magát ott a gyerkőc (levegőváltozás, tengervíz, stb.) saját tapasztalatból tudom.
  Mia_ | #94894 Üzenet | 2009-04-14 16:04:53 |
ja hát ebben igazad van... de pont ez az ami miatt idén gondolkodóba estünk. mert míg a 3,5 hónapos átaludta az egész utat szinte a görög határig, meg sem kottyant neki hogy nem az ágyában tért nyugovóra, félő hogy egy 1-2 éves nem bírná ki tizenpár órán át egyhelyben. illetve... Milán 1 percet sem bír megülni egyhelyben ha ébren van, szóval ezért gondolkodunk a repülős megoldáson. kevesebb ideig kell neki nyugton maradni. talán.
  Vojandi | #94897 Üzenet | 2009-04-14 16:21:29 |
Szia Mia!

Akartam írni a babakocsiról a repülőn, ed látom, Valcsi megelőzött.
Egy az egyben így van, ahogy leírta, már sokszor láttam.

Nem igazán értem, hová repülnétek? Nem az volt, hogy már rég lefoglaltátok a szállást a Pilionra???

Amúgy a kisgyerekkel - ne kisgyerekkel kérdésben nekem az a véleményem, hogy ahogy szoktatva van a baba, asszerint lehet dönteni. Egyik barátnőmék pár hónapossal mentek erdei túrákra a hátukra kötve batyuban és sátorban aludtak. A gyerek hihetetlenül hamar megszokta. Szerintem ezen csak edződik, keményedik a gyerek. A mai kisgyereket úgyis mindentől úgy óvják, hogy olyan puhányok, betegesek lesznek. Amikor mi gyerekek voltunk, minket is vittek mindenhova.
  Jox | #94898 Üzenet | 2009-04-14 16:27:19 | Válasz a #94897. hsz-ra Előzmény #94897
Szerinted egy pár hónapos gyereknek az jót tesz, ha az anyja a hátán cipeli...? Igaz, Afrikában jó sok edzett gyerek van.
Egy pici babának rengeteg óras nyugodt alvásra van szüksége, nem pedig hurcolászásra.

Na midegy, mindenki eldönti maga, mi jó a gyerekének.
  Vojandi | #94899 Üzenet | 2009-04-14 16:34:48 |
Megszokja. icon_smile.gif
  Szepeva | #94902 Üzenet | 2009-04-14 16:51:32 |
Osztom Jox véleményét, pici gyerekkel nem indulnék repülős útra. Nem azt mondom, hogy nem utaznék, de nem repülővel, különösen nem charterrel. Nem gondolom, hogy csak az én szerencsétlenségem teszi, hogy eddigi charteres útjaink 25-30%-ban késve indult a gép (nem 2x utaztam!). Két órával előbb kiérni, aztán várni még pár órát esetleg a késés miatt, az nagyon megviseli a kicsi gyerekeket. Neki nem tudsz a kezébe nyomni egy újságot hogy gyorsabban teljen az idő, de a kedvenc játékával sem tudod lekötni több órán keresztül.
Eddig minden gépen találkoztam kisgyereket cipelő szülőkkel és nagyon sajnáltam a több órán keresztül síró gyereket!
Két-három évet simán ki lehet bírni külföld nélkül, addig meg lehet kirándulni szép kis hazánkban autóval, mert akkor a gyerek igényeit figyelembe véve tényleg ott áll meg az ember, ahol arra szükség van.
De nyilván mindenki maga dönti el, melyik utat válassza.
üdv. szepeva
  Bocsika | #94903 Üzenet | 2009-04-14 17:02:37 |
Mia!
Ha szólhatnék én is akkor inkább az autós út mellett döntenék.Azt jobban bírják a gyerekek és akkor állsz meg amikor akarsz.Milán biztosan nem izgőbb mint az én lányom akit 9hónapos korától viszünk magunkkal Görögországba alvás igénye= a 0-val de az utat kifelé mindíg jól bírta.Este indultunk és majdnem végig aludt.A repülőn azt modják,hogy a légnyomás miatt megfájdul a fülük,de egy gyermekorvos biztosan segít dönteni.Mindent meglehet oldani gyerekekkel is,hiszen jobban bírják mint mi.
  Mia_ | #94916 Üzenet | 2009-04-14 17:52:03 |
no szép kis vitafórumot indítottam. icon_smile.gif
Andi: nem foglaltuk le, csak érdeklődéseket küldtem, és kaptam rá választ. csak elgondolkoztam hogy mi lenne ha ezúttal repülnénk.

azért az tényleg vad amit írsz, bár én nem ítélkezem. vannak akik meg vannak győződve arról hogy 2-3 éves korig a gyereknek otthon a helye, aztán meg abból van a gond hogy egyszerűen nem tud máshol aludni sem éjjel, sem nappal.

hordozás: vannak olyan anyukák akik reggeltől estig magukra kötik a gyereket (hordozókendő) és úgy végeznek mindennemű házimunkát, bevásárlást, mindent... meggyőződésük hogy a gyereknek az a legjobb, ha a nap kb 24 órájában össze van nőve az anyjával. mondjuk ezt én nem gondolom így, de ha ebben az elméletben is van valami (mint mindenben), akkor majdnem mindegy hogy a postán állok sorba, porszívózom, vagy épp becsekkolok a repülőtéren a rajtam alvó gyerekkel. icon_smile.gif

ez a repülő vs autó az amin vacillálunk tulajdonképpen. mi magunk még sohasem repültünk, autóval utaztunk mindig, saját szervezésben, mindig ezt részesítjük előnyben, csak most valamiért mégis elgondolkoztunk... talán mert elvben olyan egyszerűnek tűnik 2-3 órára lekötni egy egyévest, mint 14-16 órára.
  Kriszta35 | #94923 Üzenet | 2009-04-14 18:48:09 | Válasz a #94916. hsz-ra Előzmény #94916
Szia Mia!

Ha Pilionra mentek pici gyerekkel, szerintem egy fenékkel ne csináljátok meg az utat. Mi tavaly Pilionon nyaraltunk, és nekünk hoszabb volt az út kb. 60 km a Pilionon, mint Paralia Volos út. Eléggé fárasztó a vezetőnek is és az utasnak is. Pedig nekünk tranzit szállásunk volt.

A barátnőmék 3 évessel voltak repülős úton, és vért izzadtak a kicsi lekötésével, mire elindult a gép, ráadásul 2 órás késéssel.
  Mia_ | #94925 Üzenet | 2009-04-14 18:54:59 |
Kriszta: igazából volt már nekünk 1fenékkel Budapest-Kalambaka, Budapest-Thassos (többször) illetve Poros-Budapest is, csak technikai szüneteket tartottunk, bár akkor nem gyerkőccel utaztunk. illetve a tavalyi Budapest-Thassos már gyerkőccel volt, csak míg egy 3hónapos sokat alszik, egy 15 hós már kevésbé fog.

no de közben nézegettem autókölcsönzést is Kos-on, +2 euró/nap/gyerekülés... ennyit lazán megér a dolog, azt hittem drágább lenne. neten foglalható, és akár 2 gyerekülést is lehet kérni a kocsiba. tökjó. http://www.trustrentalskos.com/kosrental.asp?id=1&lg_id=1
  Kriszta35 | #94926 Üzenet | 2009-04-14 19:02:36 | Válasz a #94925. hsz-ra Előzmény #94925
Jaj Mia elfelejtettem írni, hogy mivel kanyargós az út, ezért eléggé lassú, ezért írtam, hogy ne egy fenékkel tegyétek meg. Szerintem a kicsik azt nem bírnák ki. Az én nagy fiaimnak is tele volt már mindenük, pedig a Pilion eddig amit láttam Görögországból, a legszebb hely. Érdemes érte küzdeni icon_smile.gif .
  Bevi2004 | #94928 Üzenet | 2009-04-14 19:16:01 |
Sziasztok!

Én osztom Jox véleményét. Mi is bármennyire imádjuk Görögországot, minimum 2 évet kihagyunk, nem tesszük ki a 4 hónapos kislányunkat az utazás viszontagságainak. Nem azt mondom hogy ki sem mozdulunk a lakásból, mert ő is szinte minden nap ül autóban, és nyaralást is tervezünk vele, csak Magyarországon, mert ha baj van, max 3 óra alatt hazaérünk. Bármikor bármi közbe jöhet az autós utazás alatt is (pl. nekünk tavaly eldurrant a vízcsövünk du. 4-kor és este 9 után értünk vissza a szállásunkra. A férjem autószerelő, meg is javította, de akkor is kellett pár órát várakoznunk - hogy magyaráztam volna el a gyerekemnek a dolgot? bocsika de ez van!??).

Aki meg azt mondja hogy nem tudja kibírni, szerinem egy kicsit önző.

Bocsi az őszinteségért! Ez az én magánvéleményem.
  Karpuzi | #94936 Üzenet | 2009-04-14 19:47:47 |
Sziasztok,

Épp most vettem részt egy repülőtéri tanfolyamon, méghozzá azon amelyet a check-in-eseknek tartanak.
Amit tudni kell a bébivel-pici gyerekkel való utazásról (0-2 éves korig):
Szóval a 0-2 éves gyermek vagyis infant ez a repjegyére is rá van írva rövidítve INF. Általában max 10 kg csomagot adhatnak fel a részére a csomagtérbe és egy babakocsit+autóshordozót. Az autóshordozó nem minden légitársaságnál van benne az árban, ha nincs benne akkor a túlsúlyra szabványos árat kell kifizetni érte.
A csecsemő jegyéhez nem minden esetben tartozik vihető csomag, tehát a súlykorlátozás lehet 0 kg, vagyis a csecsemőnek nem lehet csomagja. Erre érdemes a jegy vásárlásakor rákérdezni.
A babakocsi az minden légitársagánál benne van ingyen szállítható. Általában te döntheted el, hogy már a checkolásnál elküldöd a csomagokkal együtt a csomagtérbe, vagy csak felcímkézik és a beszállásig magaddal viheted. Ha azt választod, hogy magaddal viszed, akkor a beszállításkor kell odaadnod a rakodónak, utolsóként kerül be a gépbe és leszálláskor elsőként veszik ki és odaviszik neked rögtön.
Ha nem viszed magaddal a beszállásig, hanem rögtön a checkoláskor feladod akkor sajna nem kapod meg rögtön a leszállás után, hanem a többi csomaggal együtt a szalagon jön majd, vagy ott ahol a nagy méretű csomagokat adják ki, ezt reptér válogatja.
A 0-2 éves korig a baba az anyukája ölében ül a repülés ideje alatt, nem jár neki külön ülőhely.
Érthető okokból a kisbabás anyukák nem ülhetnek oda ahova akarnak, ilyen pl. vészkijárat, ahol nagyobb a hely az üléssorok között, lehet kényelmes, de vész esetén egy kisbabás anyuka nem tud sok segítséget nyújtani. A gépen csak olyan helyre ülhetnek, ahol az ülés fölött plusz oxigénmaszk van a babának. Ezt csak a check-in-es látja a rendszerben, tehát értelmetlen bosszankodni, ha mi az 5. sorban szeretnénk ülni, de a 17. sorban kapunk helyet, mert lehet, hogy a gépen csak ott van ez a plusz maszk.
A kisbaba is ugyanúgy kap beszállókártyát, de no seat felirat van rajta.
Remélem sokaknak tudtam segíteni.
Mindenkinek jó nyaralást és jó repülést
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 ... 11 12 13 ... 48 49 50   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu