Pontosítanék: moro mou: kisbabám
ezt fokozhatják : muráki mou: babácskám
és még nincs vége.... sagapo pára poli (nagyon szeretlek)
mou leipeis : hiányzol nekem
leipeis poli : nagyon hiányzol
sagapo moro mou: szeretlek kisbabám
Az asteri mou: csillagom
JOX látom te szerkeszted ezt az oldalt és van a szótár menüpont azon belül nem tudnál csinálni olyat h görög nyelvtan? tod olyat mint az angolban pl egyszerû jelen folyamatos hogy tevõdik össze a múlt idõ jelen jövõ............................................................................................ készits ilyet is szerintem mindenkit érdekelne:D
A szegedi görögök honlapján NAGYON JÓ nyelvtan van példákkal magyar-görög fordítással és megoldásokkal.
Igazán hasznos anyag, és nagyon jó a nyelvtani magyarázat ebbõl valóban lehet tanulni.
Sziasztok!
A szegedi görögök honlapját én is nagyon ajánlom, mert nagyon jól fel van építve a nyelvtanja.
Én abból tanulok folyamatosan, és már jól megy (még a párom is meglepõdött rajta).
Ha meg még megveszed a újgörög-magyar szótárt is, akkor tudod gyakorolni a szókincset, hogy veszel le az internetrõl görög szövegeket és lefordítod. Igaz eleinte negyon nem fog menni, de sokat segít.
Én így csinálom és nekem bevált.
Sok sikert.
szia pulma köszi a segítséget az nagyszerû ha egyedül már jól megy a görög és mien gyakorisággal gyakorolszl minden nap minden másnap?és hány órátfordítol rá?