Deha kocsival mész akkor ugye meg kell oldanod a parkolást addig.
Vizitaxi : igen lehet szigetet körbehajózni illetve a híresebb strandokra az ott nyaralók így jutnak el.
Raktam be tavaly erről lefényképezett vizitaxi árlistát.
De szemből is sokan jönnek tudtommal vizitaxi-val illetve mintha láttam volna kisebb szárnyashajókat közlekedni.
Szerintem Athénből a szárnyashajóval lejutás a legegyszerűbb először miis azt akartunk, gyors viszonylag nem olyan drága és még jó program is.
Én egyszer egy Spetses-Hydra-Poros hajóuton vennék részt ahol a hajó mindegyik szigeten megáll pár napra- és nem pár órára- az se gond ha Hydrán egy hétre
Nem spórolási szempont miatt vacilálunk, hogy menjünk-e Hydrára vagy sem. Elég sok mindent meg akarunk nézni, s két hét sajnos hamar elrepül.
Nagy valószínűséggel elmegyünk majd a hajóútra is, de csak ha már a többi kirándulásunk megvolt. Hydra nagyon szép szigetnek tűnik a képek és leírásaitok alapján. Hajózni egyébként én is nagyon szeretek. (Sartiról voltunk az Athoszos kiránduláson, Nei Poriból leautóztunk és elmentünk Evia szigetére komppal, Lloret de Marból is hajóztunk, s jó néhány balatoni hajóút is mögöttem van már)
Köszönöm válaszodat.
Szia Anita ! Most olvastam vissza az előző oldalakat. Nekem Haspók álláspontja tetszik a legjobba. Toloból eltudtok autózni Ermióni-ig , az úton sok szép mindent láthattok! A másik az ,hogy 34 euróért 3 -4 óra Hydrán ? Hát nem is tudom ! Hosszabb az út oda vissza mint amit amit ott tölthet az ember. Akkor ez inkább hajókázás mint , sziget -város nézés! Sokat gondolkodtam Hydrán ,de inkább Poros lett a befutó. Szebbek a strandok és Ano Fanáritól -Galatasig gyönyörű a tenger. Korán reggel indulunk Toloból ,nyitásra Epidaurusz ban vagyunk , du. strandolás, este vacsi Poroszon. Ez Hydrával is megtehető,de ehez kell Ermioni.
Az indulásunkig még elég sok idő van tervezgetni, de tetszenek az általad és Haspók által javasolt ötletek. Tényleg elég kevés az a 3 óra, amit a szigeten lehetne tölteni. (Elég kapkodósnak tűnik a dolog.) Bár hajózni is nagyon szeretek, úgyhogy majd meglátjuk.
Sziasztok!
Én is ezen dilemmázok már egy ideje, hogy Tolo-ból a 34 EUR-ós hajóúttalval menjünk Hydrára, vagy autóval Ermioni-ig, onnan meg komp. De sehol sem találok árakat a kompra, csak időpontokat. tudna nekem segíteni valaki?
Sziasztok! Van valami ami a hosszabb hajókázás mellett szól. Ezek a delfinek! A Tolo-Hydra úton sokaknak volt szerencséjük és láttak delfineket. Mindjárt kedvezőbb az ár érték arány!
Hydran nagyon változatos és szerintem nagyon különleges strandok vannak.
Breki,
nem állom meg mosolygás nélkül, hogy a szép strandok bizonyítására pont egy olyan oldalt linkeltél be, amelyre rákattintva az első mondat éppen ellentmond neked:
"Beaches are not the main attraction of Hydra and are maybe its only negative point."
Ellenben Porosról ezt írja:
"Although Poros is a small island it counts on many beautiful sandy and pebbly beaches with crystal clear waters and shady trees."
Tudom, hogy szívügyed Hydra (az Indexről is meg innen is ), de azt neked is el kell ismerned, hogy nem a strandjai miatt olyan népszerű, mint amilyen. (Egyébként szerintem Poros sem. Akit csak a szép strandok érdekelnek, az nem ezekre a szigetekre fog jönni. Tele van Görögország gyönyörű strandokkal, csak más részeken.)
Hydrának teljesen más a vonzereje, de szerintem ezt Te sokkal jobban tudod nálam. Mindenki, aki arra járt már, egyetért abban, hogy a szokásos három sziget közül Hydra a legszebb, és ez szerintem nem véletlen.