Utazás busszal
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 ... 11 12 13 ... 104 105 106   >
Üzenet
  Kiscsillag | #54330 Üzenet | 2008-03-12 13:59:13 |
Szia Hermione!
Ezek általában úgy mennek, hogy mindenkinek van egy bõröndje és egy hátizsákja, amit felvisz a buszra. Valamint egy hûtõtáska is többnyire. Akinek kisebb bõröndje vagy táskája van és ezért kettõbe csomagol, azért nem szoktak szólni, de azért ezúton is megkérnék minden buszos utazót, hogy legyen tekintettel másokra is!
Elég morcosan indulhat a nap, ha azt látja az ember, hogy a csomagját próbálják gyömöszkölni a többi közé mert alig fér el, közben pedig a sofõrök káromkodnak, hogy miért nem lehet megérteni, hogy mindenki csak egyet hozzon! És ilyenkor természetesen az érzi magát kellemetlenül, aki ezt tapasztalja, pedig szerencsétlennek tényleg csak 1 bõröndje van!
  Nyusssszi | #54338 Üzenet | 2008-03-12 14:44:48 |
Sziasztok!
Az Apollon travel-nél személyenként 2 nagy utazó táskát (vagy bõröndöt) és 1 hûtõtáskát lehet a busz csomagtartójába berakni. A buszra meg annyit viszel fel, amennyi még téged nem zavar a mozgolódásban (általában 1 kisebb háti vagy kézitáskát javasolnak).
Nekünk tavaly kettõnknek 4 utazótáskánk és 1 hûtõtáskánk volt, + a buszon 1 kis hátitáska, 1 kézitáska és 2 szatyor (kajás és üdítõs).
Simán elfért mindenki és még a busz csomagtartójában is volt hely!
  Kiscsillag | #54340 Üzenet | 2008-03-12 15:05:34 |
Én csak a személyes tapasztalataimból indultam ki. Eddig 3-szor mentem busszal Nei Poriba és minden alkalommal eljátszották ezt a sofõrök és az utasok. Legutóbb pedig mikor a menetrendszerinti buszjárattal mentünk Athénba Pestrõl, a többiek már Prágában felszálltak a buszra, így a mi csomagjaink voltak az utolsóak és épphogy csak befértek. Az egyik nagy utazótáskát fel kellett volna vinnünk, de szerencsére az iroda itteni alkalmazottja beszélt velük, így sikerült begyúrni a miénket is!
  Hermione | #54341 Üzenet | 2008-03-12 15:33:27 | Válasz a #54338. hsz-ra Előzmény #54338
Szia Nyuszi!

Az Apollonnal mentem már Én is,ott tudom nem problémáznak.De a Campusnál az szerepelt,Hogy 1 bõrönd.Bár szerintem annak a busznak is ugyanakkora a csomagtere mint az Apollonénak... icon_rolleyes.gif
  Hermione | #54342 Üzenet | 2008-03-12 15:42:20 |
Eddig 3-szor mentem busszal(2 Apollon,1 Bella),de a Campuson kívül másnál nem láttam még ilyet,hogy 1 poggyász a csomagtérbe.
Más nem marad veszek 1 extra bõröndöt icon_lol.gif icon_lol.gif

Kiscsillag!
Az természetes,hogy az ember tekintettel van a többi utazóra is,Én sem arra gondoltam,hogy viszem a fél házat,de eddig egyszer sem fértem el 1 bõröndbe(pedig normál méret),meg visszafele mindíg több a cucc icon_lol.gif .
De mondom a Campuson kívül nem láttam még ilyet,ezen vagyok most egy kicsit kiakadva icon_rolleyes.gif
  Nyusssszi | #54346 Üzenet | 2008-03-12 16:17:05 |
Szerintem ez a sofõrök hozzáállásától is függ. Ha nagyon akarják, meg tudják oldani, hogy minden csomag beférjen.
Az Apollon Travel tavalyi katalógusában benne volt (nem tudom, hogy az ideiben benne van-e), hogy hûtõtáskát az utastérbe tilos felvinni, viszont a csomagtartóban egy külön rész van nekik kialakítva, így a pihenõknél bármikor hozzájuk lehet férni.
Nekünk minden üdítõnk a hûtõtáskában volt, gondoltuk, majd ha elfogy, amit a buszra felvittünk, a következõ pihenõnél veszünk ki másikat. Csak arra nem számítottunk, hogy semmilyen kialakított csomagtér nincs a hûtõtáskáknak, ugyanúgy bepakolták a többi csomag közé (amit mi nem figyeltünk, mert búcsúztunk a szülõktõl), Szegeden meg elérakták az ott felszálló utasok csomagjait.
A 2. pihenõnél szóltunk a sofõröknek, hogy nekünk kellene a hûtõtáska, mert elfogyott az üdítõnk, mire az egyik sofõr ránkförmedt, hogy elõre kellett volna szólni, azóta már elé rakott vagy 10 csomagot, õ biztos nem pakolja ki. És azzal a lendülettel egy "kedves" mosollyal rávágta a csomagokra az ajtót. Hát nekem se kellett több, jól összevesztem velük, hogy miért nem lehet szólni, hogy elõre jelezze mindenki óhaját-sóhaját, vagy miért nem lehet a katalógusban egyértelmûen fogalmazni. Tudom, hogy a katalógusról nem õ tehet, de valamit csak egyeztet velük az iroda, hogy milyen lehetõségek vannak a buszon, hülyeségeket gondolom nem írnak le. Bár ezek után nem tudom, mit gondoljak!
A vége az lett, hogy vettünk egy palack vizet a benzinkútnál és minden pihenõ alkalmával újratöltöttük.
  Kiscsillag | #54358 Üzenet | 2008-03-12 19:18:23 |
Hermione! Ti szoktatok hûtõtáskát vinni? Mert mi igen...odafele van benne egy kis kaja és innivaló, visszafele, meg abban jönnek az ajándékok és egyéb kint vásárolt dolgok. icon_smile.gif
  Hermione | #54372 Üzenet | 2008-03-12 22:28:04 |
Persze,hogy szoktam hûtõtáskát vinni,de hazafele is van benne hûtendõ dolog.Na mindegy,ha kell extra bõröndöt veszek,de még van 166 napom csomagolni... icon_lol.gif icon_cry.gif
  Bocsika | #55072 Üzenet | 2008-03-22 11:07:45 |
Sziasztok!
Busszal megyünk Korfura junius 20-án.Minden rosszra fel akarok készülni.Az irodában mondták, hogy ha gond lessz a szerbeknél Románián keresztül visznek.Van valakinek infója errõl az útvonalról?Vagy hogy hol lehet utánna nézni?
  Josza2 | #55083 Üzenet | 2008-03-22 13:34:26 |
bocsika írta:
Sziasztok!
Busszal megyünk Korfura junius 20-án.Minden rosszra fel akarok készülni.Az irodában mondták, hogy ha gond lessz a szerbeknél Románián keresztül visznek.Van valakinek infója errõl az útvonalról?Vagy hogy hol lehet utánna nézni?

Szia Bocsika!
Mikor a háború volt voltunk mi is így egy párszor.
Az útvonal, ahogy mi mentünk: Biharkeresztes/román határ/ Arad- Vajdahunyad-Zsil völgye-Herkulesfürdõ-Vaskapu/Drobeda/- Vidin komp a Dunán Bulgáriába-Szófia-Sztrúma völgye- Kulata görög határ-Seres-Thessaloniki-Tempi völgye-Larissa-Trikala-Ioanina-Igumenitza- komppal Korfu.
Az út mindössze 100-150 km.-el hosszabb, de az útviszonyok és a problémás határok miatt 5-7 órával hosszabb volt. Most azonban úgy hallottam , hogy rengeteg utat felújítottak és végig uniós határok vannak gondolom lényegesen jobb a helyzet, ráadásul akár személyi igazolvánnyal is utazhatsz.
Ha rendes a sofõr meg lehet fûzni, hogy a görög határ elõtt Bulgáriában álljon meg olcsó, de jó szeszes italokat, cigit és finom házisajtokat érdemes vásárolni bagóért. Szerintem azonban nem lesz probléma Szerbiában.
Ha van még kérdésed szívesen válaszolok.
Ûdv: Josza
  Busaianiko | #55094 Üzenet | 2008-03-22 15:18:05 | Válasz a #55083. hsz-ra Előzmény #55083
Köszi Josza ezt az infót. Engem is érdekel egy "alternatiív" utiterv is, hisz ki tudja....? De azért még én is reménykedem, hogy nem lesz gond.
Szerencsére mi csak szeptemberben utazunk, addig még van idõnk kivárni, de sajnálom, akiket már szorít az idõ jobban, gondolom nagy gondban vannak.

Írnál picit bõvebben a kompos utazásról a Dunán? Kíváncsi vagyok rá, vagy félreértettem?

Köszi elõre is. icon_lol.gif
  Mercipista | #55095 Üzenet | 2008-03-22 15:26:55 | Válasz a #55094. hsz-ra Előzmény #55094
szioka mikor mentek szeptemberbe. mi szept 17- okt 02
  Josza2 | #55096 Üzenet | 2008-03-22 15:39:18 | Re:
busaianiko írta:

Írnál picit bõvebben a kompos utazásról a Dunán? Kíváncsi vagyok rá, vagy félreértettem? icon_lol.gif

Szia Anikó!
Nem szívesen írom le azt a kompolást, mert akkor még Románia és Bulgária sem volt uniós ország és azóta biztos változtak a viszonyok. Nem akarok senkit megijeszteni fölöslegesen, csak annyit írok , a románok elég rendesen "szórakoztattak" mintegy 7 órán keresztül, mire feljutottunk a kompra. Azzal magával nem volt semmi baj.
Üdv Josza
  Bocsika | #55099 Üzenet | 2008-03-22 15:57:52 |
Szia Josza2!
Nagyon köszönöm az információt.Hát a komppal való átkeléssel nem nyugtattál meg.Remélem azért sokat javult a helyzet azóta az elmult 10 évhez képest.Ilyen izgalomban talán akkor sem voltam mikor elõsször mentem autóval Bulgárián keresztül.De hát majd csak lessz valahogy.
  Busaianiko | #55109 Üzenet | 2008-03-22 18:21:43 | Válasz a #55095. hsz-ra Előzmény #55095
Szia mercipista! Mi az elején megyünk. Szept.2-tõl 16-ig leszünk két helyen. Sajnos nem egyszerre!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 ... 11 12 13 ... 104 105 106   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu