Mit vigyünk magunkkal?
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 11 12 13 ... 58 59 60   >
Üzenet
  Csutek | #27967 Üzenet | 2007-05-15 13:11:34 |
Kriszta írta a Makrigialos topicban, hogy problémák adódtak a mellékhelyiséggel.
Van egy remek készülék. Elemmel mûködik és 9, 18 vagy 36 percenként fúj egyett. Az újabbakon nyomógomb is van vészhelyzetre. Nem foglal nagy helyet, és remek szolgálatot tesz ilyen helyzetben.
  H.apci | #27968 Üzenet | 2007-05-15 13:18:11 |
Hello Csutek!
Kíváncsivá tettél, mit hagysz itthon! icon_wink.gif
Már értem miért kellett a nagyobb autó! icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
  Csutek | #27970 Üzenet | 2007-05-15 13:30:42 |
A drágám épp ma mondta, hogy még meg sincs az autó, de én már telepakoltam. Mivel tavaly nem kaptam csak döglött vizet, idén a két hétre viszek legalább négy zsugorral a bubisból.
A fürdõrucin kívül nem viszek ruhát. Így talán még mi is beférünk a kocsiba. icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
Viccet félretéve. Én tavaly vittem magammal mini sprayt, mert a reggeli csúcsban mindig jól jön. De az elemes változat sem foglal nagy helyet. Nálam ilyen okból nem romolhat el egy nyaralás.
  H.apci | #27973 Üzenet | 2007-05-15 13:43:19 |
Ha már itt tartunk...
A frászt hozzátok rám ezzel a vízzel... icon_eek.gif Én itthon is csak fõzéshez, fürdéshez használom... icon_lol.gif Ha mégis vizet iszom, mert elõfodult már (Görögországban is) icon_wink.gif , nekem még mindenhol megfelelt a csapvíz is icon_redface.gif , soha nem lett baj belõle. Legyek óvatosabb? icon_confused.gif
  Csutek | #27976 Üzenet | 2007-05-15 13:45:50 |
Szénsav függõ vagyok a teljes családommal. icon_lol.gif Napi ké- három lityi sör egy kicsit fejbe vágna, és kevesebb pénz jutna egyebekre.
  Geot | #27984 Üzenet | 2007-05-15 14:06:07 | Válasz a #27973. hsz-ra Előzmény #27973
"A csapvíz Görögországban egy-két kivételtõl eltekintve mindenütt iható, de egyes helyeken szokatlan lehet az íze, éppen ezért ajánlatos palackozott vizet fogyasztani."
Ezt találtam a google-val. icon_smile.gif

Mi is inkább a palackozott vizet választottunk. Elõször persze meglepõdtünk, mert arra számítottunk, hogy szénsavas lesz, de nem az volt, hanem palackozott ivóvíz. És milyen finom! Bár lehet, hogy csak a tenger sóssága után tûnt olyan frissítõnek. icon_lol.gif
(Nem, nem ittunk tengervizet, csak akaratlanul is belement a szánkba. icon_wink.gif )
  Ratio | #27992 Üzenet | 2007-05-15 14:40:56 | Válasz a #27973. hsz-ra Előzmény #27973
Hát én is dús párti vagyok, az viszont kint aranyárban van, ezért is vittünk jó sokat (12ü buszon icon_smile.gif)
Ott hangsúlyozták: "Iható a csapvíz, de akinek van kidobni való pénze tegye."
Azért én gyereknek nem adnám, de itthon sem adjuk. Mert ami iható, az nem biztos, hogy jó is. Bár ha nem éri a gyereket elég kosz, akkor még allergiás lesz.
Viszont mi forralás nélkül ittunk frissen fejt tejet Makrigialoson icon_smile.gif Néztek is nagyot, de hát sokat nyaraltunk falun gyerekkorunkban (pedig ezt kellet volna hõkezelni - immunisak vagyunk rá).
Az északi részen különösen büszkék arra, hogy az Olympos hegyrõl jön ez a nagyszerû víz. Mi is ittunk a tengernél található kútnál/csapnál.

OFF Sajnos itthon egyre több rozsda és egyéb szennyezõdés jön elõ a csapból, de azért tiszta. A fura ízt nem éreztük, de Magyarországon is van ilyen, elég csak néhány termálos faluban inni vizet ON
  Csutek | #27993 Üzenet | 2007-05-15 15:02:14 |
Meglepõ, hogy a buszra felengedtek ennyi ásványvízzel.
A csapvizet én is megittam eddig mindenhol, de abból nem bírok napi 3-4 litert meginni (ami szükséges a nagy forróságban) és a szomjam sem múlik tõle.
Én két hétre, négyõnknek 4 zsugort számoltam. A felnõtteknek esténként vagy a parton lecsúszik a söröcske, a kicsi imádja a gyümölcsleveket(nem a szénsavas cukorbombákat). Így a víz, ha szûkösen is, de talán kitart.
  Antero | #27994 Üzenet | 2007-05-15 15:05:01 | Re:
[quote="geot"]"A csapvíz Görögországban egy-két kivételtõl eltekintve mindenütt iható, de egyes helyeken szokatlan lehet az íze, éppen ezért ajánlatos palackozott vizet fogyasztani."
Ezt találtam a google-val. icon_smile.gif

igaz , - iható .

igaz ,- beteg is lehetsz tõle

A Neckermann telepített embere is állította , hogy iható - Szerzõdésúk lehet
a Medical Center-el , patikákkal !?!?!?!

https://www.cretanmedicare.gr/en/

icon_wink.gif
  Ratio | #28014 Üzenet | 2007-05-15 19:03:43 | Válasz a #27993. hsz-ra Előzmény #27993
Á, dehogy. Bent volt a bõröndben, azzal volt kibélelve, aztán visszafelé odatettük a vásárlás eredményét icon_smile.gif
Csodálkozott is a buszvezetõ, hogy mi a fenétõl ilyen nehéz a bõrönd icon_smile.gif

Egyébként nem ússzuk meg a görög vizet, mert vajon mibõl lesz a jég a ouzoba és a frappéba (illetve mivel öntik fel)?
Meg aztán a tengerbõl is jut 1-2 csepp az emberbe.
A lényeg, hogy vigyázni az egészségre, mert ott több a vizitdíj icon_sad.gif
  Vojandi | #28018 Üzenet | 2007-05-15 19:55:07 |
Csutek, én javasolnám, hogy ha úgyis autóval vagytok, keressetek egy környékbeli Lidl-t (egyretöbb épül Görögországban is), abban van a hatos csomag bubis víz (olcsó is) kék üvegben, Saskia a neve. Mi amikor páér napra autót béreltünk, olyan sokat hoztunk, hogy az apartman tulajdonosa tágra nyílt szemekkel bámult. Biztos, megijedt, hogy nem akrunk a turnus végén még elmenni icon_smile.gif
  Csutek | #28019 Üzenet | 2007-05-15 20:06:27 |
Kassandrán hiába kerestem a bubis vizet. Az összes ásványvizet végig néztem, amit forgalmaztak. Egyik sem volt bubis. Ezek után inkább felkészülök. icon_wink.gif
  KSKATA | #28022 Üzenet | 2007-05-15 20:16:03 |
Sziasztok!

Aki Platamonasra megy nyarali, annak annyit info képpen: a víz iható.

Az utcákon néhol még találni falikutakat ahonnan folyamatosan folyik az Olymposról érkezõ hegyi forrás vize.
A legnagyobb hõségben is hideg, és többet ér mint bármilyen itthonról cipelt ásványvíz.
Mi már több éve járunk oda nyaralni és soha semmi bajunk nem volt a víztõl, és a helyieknek sem icon_lol.gif icon_lol.gif
  Djbobo | #28023 Üzenet | 2007-05-15 20:16:21 |
Mi citromos lipton ice teát vettünk, ami nagyon jó szomjoltó volt és nagyon finom! Mindenkinek csak ajánlani tudom. Sajnos amit itthon lehet kapni, hiába ugyanaz a neve valahogy nem jött be. Úgyhogy a kékkuti mellé azt biztosan veszek kint mégha drága is.
  Geot | #28041 Üzenet | 2007-05-15 22:28:19 | Válasz a #28023. hsz-ra Előzmény #28023
Mi Korfun elsõ nap vettünk citromos L!pton (nem a reklám helye) ájszteát... 2,5 € volt. Utána inkább gyümölcslevet ittunk 0,8 - 1,2 €-ért... Nem is akármilyet! icon_smile.gif Igazi gyümölcslé volt, Amita márkájú, ha jól emlékszem. Utolsó nap pedig felfedeztünk Korfu város környékén egy nagyobb közértet, ahol mindezeket ennek a töredékéért árulták.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 11 12 13 ... 58 59 60   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu