Neos Marmaras
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 11 12 13 ... 78 79 80   >
Üzenet
  Ericsike69 | #54916 Üzenet | 2008-03-19 20:55:43 |
Bocsi ez kétszer sikerült.
  Racz68 | #54940 Üzenet | 2008-03-19 22:36:01 |
Szia ericsike69!

Köszi a tippet meg fogom ott kérdezni. Csak gondoltam itt is voltak már emberek az Athéne apartmanban,és van róla infójuk, de úgy néz ki nem nézik ezt az oldalt. Azért köszike!!!
  Molotov | #54984 Üzenet | 2008-03-20 14:20:38 |
Üdv minden szerencsés fórumozónak, aki idén Marmarasra utazhat!
Mi tavaly voltunk és szuper a hely. Ezt úgy mondom, hogy elõtte már hat helyen is nyaraltam görögben, Toló-tól Thassos-ig. Mi is az Athéné-ben voltunk, tökéletes szállás, egyszerû tiszta. A hûtõ teljesen átlagos, normális méretû. A kis strandon viszont tenyérnyi méretû lapos kavicsok vannak, ott napozni csak matracon fekve lehet, viszont közel van, viszonylag kevesen látogatják, gyönyörû sziklás a partszakasz és a víz alatti élõvilág is gazdag. Viszont este le akartunk menni és kóbor kutyák aludtak lent akik nem valami kedvesen fogadtak... icon_evil.gif
Mi a nagy srandot látogattuk, az sincs vészesen messze, ott ha idõben érkezik az ember, akkor még egy kis árnyékos helyet is kifoghat és a szélén, a camping mellett szintén nagyszerûen lehet búvárkodni.
Én kényelmesen el tudtam volna 2 hetet is tölteni ott, mondjuk nem vagyok túlságosan aktív nyaraló. Az egy hétbõl 1 napot szántunk a félsziget körbejárására (kocsival voltunk), 1 napot hajókirándulásra, fél napot voltunk a narancsparton és volt még a naplementés kirándulás. Elõtte be volt tervezve Szaloniki és a Meteórák is, de mivel a barátom törött lábbal jött, így kihagytuk õket (a párom és én meg amúgy is láttuk már mindkettõt, nem is egyszer).
Mi viszont nem voltunk túlságosan elájulva az idegenvezetõtöl. Alapvetõen nem volt gond vele, tudta, hogy mi, hol, merre, de a stílusa sokszor hagyott kívánni valót maga után. Sok dologról lefitymálóan, lenézõen beszélt, elsõsorban a nem õáltal preferált tavernákról. De összességében nem volt különösebb gondunk vele. A hibái csak annak tûnnek fel szerintem, aki már többször járt görögben és több idegenvezetõvel találkozott.
Borzasztóan irígy vagyok azokra akik idén (is) mennek ide. Nekem most kimarad görögország (cserébe viszont kertesházba költözünk és szeptemberben pedig kisbabánk születik), hátha jövõre majd ismét eljutok nyaralni.
Ha valakinek kérdése van, szívesen válaszolok rá.

ui.: ne felejtsetek el czipurót és vörösbort venni a piacon!
  Ericsike69 | #55004 Üzenet | 2008-03-20 18:40:31 |
Szia Molotov! Köszi a kis beszámolódat végre írt valaki. Ti is a grand toursal voltatok? Mi az alexanrába fogunk lakni szept 1-10-ig. Arról esetleg van valami tapasztalatod? Mi már voltunk egyszer Marmarason ott láttam elõszõr a tengert megfogadtam vissza megyek és most jött el az idõ. Mi is több helyen is votunk már görögbe. Nagyon szeretünk búvárkodni/pipával/ és itt szerintem gyönyörû a víz alatt. Biztos lesznek még kérdéseim de még sajnos elég sok idõ van még hátra.Gratulálok születendõ kisbabádhoz és a családi házhoz!
  Molotov | #55012 Üzenet | 2008-03-20 21:30:30 |
Köszönöm szépen! icon_cool.gif

Természetesen a Grand Tours-szal voltunk, korrekt iroda sztem, magyarországról nem is indít más iroda ide utazásokat. Mi most elõször kocsival voltunk, de nem bántuk meg.
A víz a legtökéletesebb a teknõs szigetnél volt, de ott egy Sarti-n nyaraló pár miatt (akik lekésték a hajó indulását) épp csak 15 percre álltunk meg. icon_sad.gif
Az Alexandrából annyit láttam csak, hogy ott voltunk az eligazításon. Szimpatikus szállás volt az is, bár a szobákba nem láttam be. Az elõnye az Athéné-vel szemben, hogy közelebb van a belvároshoz, viszont messzebb a parttól. Mondjuk itt kb. 3 perces sétáról beszélek. icon_biggrin.gif És az Alexandra szomszédságában van egy olcsó kis mini market, mi is oda jártunk át a mindennapi dolgokért. Bár mi könnyen átugrottunk Nikiti-be a Lidl-be is. Most hirtelen ennyi jutott az eszembe. Kérdezzz bátran, ha még eszedbe jut valami. Majd sûrûbben benézek ide. Az az igazság, hogy egy kicsit hanyagoltam ezt az oldalt, mert nem akartam fájdítani a szívemet, annyira jó volt a tavalyi nyaralásunk.
  Ericsike69 | #55045 Üzenet | 2008-03-21 19:22:42 |
Szia Molotov! Hát tényleg rossz , hogy nem tudtok menni de hát most más dolgotok lessz./ Azért jó dolgok várnak rátok! Nekem már sajna 18éves a fiam de emlékszem jól milyen volt várni./ Mi is voltunk már kocsival is de mióta ketten járun így jobban magéri busszal menni. Mivel a kisfiam mostanába már nem jön velünk. Robogót szeretnénk bérelni két napra azzal bebarangolni a környéket. Toroniba voltunk két éve oda is átszeretnék menni és még Kalamicire, Sartiba narancspartra. Hajó kirándulásra most nem megyünk mert már voltun mind a két irányba hajókázni. Viszont tavaly vettünk egy felfújhatós kétszemélyes kajakot azt mindenképp visszük azzal fogunk evezgetni a partmentén. Tavaj Pargán voltunk ott is sok olyan helyre eljutottunk vele ahová mással nem lehet nagyon élveztük. Köszi az infókat még biztos lessz kérdésem. Szia Erika
  Racz68 | #55161 Üzenet | 2008-03-23 10:53:54 |
Szia Molotov!

Nagyon gratula a babához, Na meg a családi házhoz, tudom mirõl beszélek mivel panelban lakok. Köszi a sok infót tényleg nagyon jó volt. Jövõre biztos eltudtok menni majd, de most nektek fontosabb dolgotok van!!! A hütõvel kapcsolatban még az lenne a kérdésem, hogy mekkora a fagyasztója? Mert mi mindig fagyasztott kaját viszünk magunkal és nem tudom befér-e az egy hetes adag. Köszike a választ.
  Molotov | #55280 Üzenet | 2008-03-25 09:36:53 |
Köszönöm szépen mindkettõtöknek! racz68 majd egyszer biztos nektek is összejön a kertes, mi is 7 évet húztunk le az elsõ emeleten. icon_biggrin.gif
Szóval csak az Athéné-rõl tudok nyilatkozni, de messze nem ez a legjobban felszerelt apartman, azok közül amelyekben már megfordultam. A hûtõ az a szabvány kis hûtõ volt, kb. 60-70 cm magas, a hagyományos kis fenti fagyasztó részével, ellenben korrektül fagyasztott is, jártunk már olyan helyen, ahol a fagyó nem mûködött. Azt nem tudom, hogy hányan mennétek és mivel, de sok kaját nem tudsz belegyömöszölni. Viszont ha kocsival mentek, akkor feltétlen érdemes Nikiti-be átruccani, a Lidl-be. Mondjuk mi amúgy sem vagyunk az otthonról hozott kajának a híve, még a virslinek is más íze volt, amit a Lidl-be úgy vettünk, hogy "jé, ilyet otthon is lehet kapni"! icon_biggrin.gif
Viszont csak sima elektromos fõzõlap van, úgyhogy nagy sütésfõzést amúgy sem érdemes tervezni. Ja, és kávéfõzõ sincs, mi egy kis mini vízforralót vittünk és azzal minden ilyen jellegû dolgot szuperul meg tudtunk oldani. Az étkészletek és evõezközök száma is eléggé le volt minimalizálva, de éppen elég volt.
Pont februárban emlegettük a párommal, hogy: "tavaly ilyenkor már be volt fizetve a nyaralás". icon_cry.gif Nem baj, idén még Balcsi a baba elõtt, aztán egy pár év múlva tuti megyünk görögbe is, még nagyon kicsi babával biztos nem erõltetjük a hosszú utazást.
Most kb. ennyi jutott eszembe, ha lesz még kérdés, akkor szívesen válaszolok! Sziasztok!
  Racz68 | #55539 Üzenet | 2008-03-27 22:58:36 |
Szia Molotov!

Tényleg köszi az infót!!! Sokat segítetél.
  Racz68 | #56733 Üzenet | 2008-04-11 11:46:39 |
Na sziasztók!!!
Hát innen mindenki eltünt? Pedig azt olvastam a forumba hogy egy fantasztikus hely Marmaras. Valahogy azt érzem kevesen mennek oda,ráadásul elöször megyünk Görögbe(Horvátország volt eddig minden évben a cél) remélem jól választottunk,vagy lehet hogy sartira kellett volna menni? Na majd kiderül, mert ha már ott vagyunk elmegyünk sartira is körülnézni. Remélem kedvet kaptok ehez a topikhoz is, mert én minden nap figyelem,és ha más is igy van ezzel akkor tegyünk már róla hogy aktív legyen!
  Frézia | #56735 Üzenet | 2008-04-11 12:00:07 | Válasz a #56733. hsz-ra Előzmény #56733
Szia!
Nekem is leírások alapján szimpi volt Neos Marmaras, de a Grand Tours csak olyan buszokat indít, hogy WC használat a buszon nincs. Ezért nem mertük bevállalni. Nem tudom más ezzel hogy van? Sartin már jártam és nekem nagyon tetszett, kis falu, de nagyon hangulatos, gyönyörû homokos tengerparttal.
  Racz68 | #56737 Üzenet | 2008-04-11 12:12:01 |
Szia frézia!
Ezt most nem mondod komolyan, hogy nincs WC a buszon? Mi autóval járunk nyaralni, és ide is autóval megyünk.
  Frézia | #56739 Üzenet | 2008-04-11 12:16:12 | Válasz a #56737. hsz-ra Előzmény #56737
Szia Racz68!
Így már oké, ha kocsival mentek. Van a buszon WC, csak higéniai okok miatt lezárják, nem lehet használni. Szerintem ez elég sokkoló.Biztos klassz utatok lesz.
  Ericsike69 | #56741 Üzenet | 2008-04-11 12:20:45 | Válasz a #56735. hsz-ra Előzmény #56735
Szia Frézia! Megmondom õszintén már töbször utaztunk busszal de soha nem kellett használni a wc-t. A buszok megállnak útközben és az pont elég szokott lenni /pedig én elég pisis vagyok/. De ez csak az én tapasztalatom. Amúgy ezért nem érdemes kihagyni Marmarast!!!! Szia Erika
  Frézia | #56743 Üzenet | 2008-04-11 12:25:14 | Válasz a #56741. hsz-ra Előzmény #56741
Szia Erika!
Tudom, hogy megállnak, valamikor elég az az idõ, valamikor nem. Pl. Sartiba amikor mentünk, volt olyan, hogy 6 órán keresztül nem állt meg a busz. Sajna vagyunk még egy páran, akiknek már a tudat is elég, hogy van, mert ha nincs rögtön kell menni. Egyszer majd talán eljutunk Neos Marmarosba is.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 11 12 13 ... 78 79 80   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu