Kedves tabaer!
Nem túloztam el a helyzetet,amit írtam az a tény.Bárcsak ne úgy lett volna.A törülközõt nem tudtam úgy leteriteni hogy ne rakjam bele valami szemétbe.Nagyon sajnálom hogy ilyen rossz tapasztalatom volt.
Valóban az Adria sokkal tisztább,de ez nem feltétlenül a szilkák miatt van.Van Rab szigeten egy Lopar nevû homokos tengerpart és gyönyörû szép tiszta.Igaz itt sem takarítják,de legalább nem is dobják el.Sajnálatos módon a magyarok is dobálták a szemetet,bár ez nem általános.Remélem mások is rájönnek(minnél elõbb), hogy ezzel õk maguknak okoznak kárt ha elhagyják a szemetet maguk után.
A part takarítása: nos érdekes látni. Mert hogy tulajdonképpen takarítják, csak valahol hajnali 4-5 óra tájban ill. nagyon késõ éjszaka. A fényképalbumomban azt hiszem éppen a napfelkeltés kép után következik az, ahol jól látszik milyen is a part a gép után. Iszonyú sok szemetet szed össze, de elég nehéz a trakrornak minden hová bemenni, mert elég sûrûn vannak a napágyas részek, ezeket valahogy ki kell kerülnie. Plussz ha a széthordott napágyakat nem rakják vissza megint gondba kerül.
Szia Nevetõ!
Õszintén sajnálom,hogy ennyire koszos volt az a partszakasz,és megkeserítette a nyaralásod.Esetleg néhány méterrel távolabb is megpróbálkozhattál volna,biztos találtál volna megfelelõbb helyet.Mi Nei Pori déli részétõl egészen Platamonig elgyalogoltunk a parton, meglehetõsen vegyes képet kaptunk,de elhiheted,hogy volt nagyon tiszta rész is.Bár a túránk célja nem a part bírálata volt, hanem a szépségek "elraktározása",hogy legyen mibõl itthon feltöltekezni a következõ nyaralásig.
Kár,hogy rossz emlékeid maradtak Nei Poriról.
Bodorpetya73 | #39744 | 2007-08-05 10:56:08 | Nei Pori
Hajnalban jöttünk haza Nei Poriból.Az ÖTÓRÁS röszkei várakozás nagyon kikészített,/természetesen a magyar dolgozók alapos munkája miatt alakult ki a hosszú sor ,útlevélvizsgálat ,csomagok átnézése/.A tapasztalatok elég vegyesek,holnap szívesen válaszolok minden kérdésre.
Még ki sem pakoltam a bõröndömbõl,mert félek ha kipakolászom el fog a göröghonvágy... HIÁNYZIK NEI PORI!!!
A buszos utazást,higyjétek el ki lehet bírni,sõt... mi csodáalos emberekre találtunk az utazásunk során (buszon). A négy sofõrünk ügyességének köszönhetjük,hogy a buszos utazásunkat fáradthatattlanná tették,a határokon nagyon ügyesen intézkedtek így 10 percnél sehol sem várakoztunk tovább. ...(valjuk be egy kis szerencse is kellett hozzá) Ági,Bea,Bernadett egy tündéri idegenvezetõk.
A Kedvesemmel elmondhatjuk hogy egy tényleg csodálatos és felejthetetlen nyaralásban volt részünk. Így könnyen legyõzzük azokat a pár hónapokat míg ismét Nei Pori nyaralók lehetünk,mert leszünk ám...
Nei Pori csodálatos,gyünyörû,feledhetetlen!
Nah,de a Kedvesem élménybeszámolóját is érdemes lesz ám elolvasni és nézni a gyönyörûbbnél gyönyörûbb képeket. ...nekem csak a szívem fáj mert haza kellett jönnünk.
Szia Lisa!!
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat. Minket is feltöltöttél pozitív energiával!!! Mi is meglátogatjuk Neo P-t. Várjuk a képeket és a beszámolót!!!
M.
Szia Lisa!
Nagyon hamar vissza érkeztetek! Még nekem is hamar eltelt nem hogy nektek! Azért nagyon örülök, hogy bejöttek nektek a dolgok és hogy ennyire jól éreztétek magatokat. Nagyon várom a képeket és az élménybeszámolót.
Lisa megelõzött, de én sem maradok el a beszámolóval és ígérem minél hamarabb feltesszük a képeket és az infókat.De elõtte még kialszom a pihenés fáradalmait
Így elõre annyit minden nagyon klassz volt és ahogy LIsa is említette mi visszavágyunk Nei Poriba. Mindenrõl, na jó... majdnem mindenrõl csak pozitívan tudunk nyilatkozni!
BRobert!
Ittam Red Mythost, majd mesélek
Valaki, aki volt már fakultatív program keretében Skiathoson, az leírná nekem részletesen, hogy milyen is volt?
Minden érdekel... mikor kell indulni, melyik kikötõbõl megy a hajó, hol köt ki, melyik strandon lehet fürödni, hol mennyi idõ van, mit érdemes megnézni, mikor indul vissza a hajó stb. stb. Jöhet minden!
Az elözõ oldalaokn sokan-sokat írtak a Skiatosi hajokázásról, de hogy ne kelljen olyan sokat olvasnod, leírom az én tavalyi utamat.
Reggel hétkor indultunk busszal Nei Poriból. Kb. másfél óra buszozás Volosba a kikötõbe, ahol az Elizabeth nevü hajóval mentünk tovább. 3 óra hajókázás után értünk Skiatosra. Ott volt 2 óra szabadidõnk nézelõdi, majd egy rövid hajóút az Aranypartra. Itt másfél óra pienõ, amely alatt lehetõség van fürdeni, kipróbálni pár vizisportot, vagy sétálgatni. Ezt követõen 3 óra hajókázás Volosba, ahol várt a busz, ami visszavitt Nei Poriba.
A hajón lehetõség van tánctanulásra, ouzó ívásra...így viszonylag könnyebben tellik el az a 3 óra. Személy szerint az aranyparti strandolást kihagytam volna és több idõt szánta volna Skiatos megtekintésésre, mivel az a 2 óra nekem elég kevés volt.
Köszi szépen a gyors választ!
Sziklás partot lehet látni? Vagy esetleg kiköt ilyen helyen a hajó? Mert egy csomó olyan képet találtam Skiathosról, amin a hajó a sziklák között kötött ki.
Én imádom a sziklás partokat.